Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav
Avast aj naďalej špehuje zákazníkov, tentokrát cez antivírus

31.01.2020 20:36 Spoločnosť Avast využíva svoj antivírusový program na zber informácií o tom, čo jeho používatelia vyhľadávajú na internete a následne to predáva svojim zákazníkom. Spoločnosť už začala prehodnocovať ochranu súkromia svojich zákazníkov. Poukazuje na to spoločné vyšetrovanie portálov Motherboard a PCMag, ktorým sa podarilo získať uniknuté údaje, zmluvy a iné firemné dokumenty. Avast preposiela nazbierané dáta dcérskej The post Avast aj naďalej špehuje zákazníkov, tentokrát cez antivírus appeared first on DigitalPortal.sk.

OSN zatajovala rozsiahly únik dát

31.01.2020 20:36 Európsku časť Organizácie spojených národov zasiahol minulý rok rozsiahly kybernetický útok. O kybernetickom útoku nevedeli ani samotní zamestnanci napadnutých úradov. Podľa správy o incidente, ktorú sa podarilo získať v novembri minulého roka, sa terčom útoku stali sídla OSN vo Viedni a Ženeve a úrad Vysokého komisára OSN pre ľudské práva. Niekoľko mesiacov zatajovanú udalosť napokon The post OSN zatajovala rozsiahly únik dát appeared first on DigitalPortal.sk.

Američania dočasne stiahnu svoje drony z prevádzky

31.01.2020 20:36 Americký minister vnútra David Bernhardt v stredu nariadil dočasne pozastaviť prevádzku civilných bezpilotných lietadiel. K odstávke dôjde aj napriek protestom niektorých úradov. Dôvodom sú obavy, že informácie získané dronmi o americkej energetickej, dopravnej a obrannej infraštruktúre by mohli skončiť v rukách cudzích štátov. „Drony sú dôležité pre ministerstvo vnútra v boji proti požiarom alebo pátracích a The post Američania dočasne stiahnu svoje drony z prevádzky appeared first on DigitalPortal.sk.

Ceny mobilných služieb patria na Slovensku k najvyšším v EÚ

31.01.2020 20:36 Ceny mobilného telefonovania a dát patria na Slovensku k najvyšším v EÚ. Služby mobilných operátorov nás stoja takmer dvojnásobne viac ako je priemer Európskej únie. Väčšie objemy dát máme vôbec najdrahšie zo všetkých krajín európskej 28-čky. Rozdelenie krajín EÚ podľa cien, ktoré občania platia za mobilné telefonovanie a internet po zohľadnení parity kúpnej sily (Zdroj: Analýza The post Ceny mobilných služieb patria na Slovensku k najvyšším v EÚ appeared first on DigitalPortal.sk.

Recenzia: AOC G2868PQU

30.01.2020 21:03 Po nedávnom teste 27“ zakriveného QHD monitora sme otestovali ďalší väčší herný monitor. Má rovný displej s uhlopriečkou 28“ a 4K rozlíšenie. Poteší najmä svojou cenou, ktorá sa pohybuje na úrovni 300 eur. Farebnosť monitora je tvorená kombináciou čiernej a červenej. Na prvý pohľad však nepôsobí herným dojmom, červená línia tvorí iba jeden pásik z prednej strany a pás The post Recenzia: AOC G2868PQU appeared first on DigitalPortal.sk.

Tipy a triky: Ako sa naučiť anglické frázy rýchlo

27.01.2020 21:04 Anglické frázy sú základom pre rýchle zvládnutie jazyka. Pri reálnej konverzácii sa potrebujete vyjadrovať pomocou zmysluplných viet. Odborníci sa zhodujú v tom, že pre vytvorenie základnej komunikácie je potrebné naučiť sa minimálne 200 zaužívaných anglických fráz. Ich vzájomným kombinovaním dosiahnete omnoho účinnejšie výsledky ako neprestajným opakovaním nabifľovaných slovíčok. Akým spôsobom je možné sa ich naučiť The post Tipy a triky: Ako sa naučiť anglické frázy rýchlo appeared first on DigitalPortal.sk.

Grécka vláda sa stala terčom kybernetického útoku

27.01.2020 21:04 V piatok 25. januára grécka vláda informovala o rozsiahlom útoku na ministerstvá a ozbrojené zložky štátu. Hovorca vlády Stelios Petsas uviedol, že DDoS útok znefunkčnil viaceré z nich. Okrem stránok samotného predsedu vlády, útok zasiahol aj webové stránky ministerstva verejného poriadku, vnútra, zahraničných vecí, ako aj stránky gréckej polície a hasičskej služby. Podľa vyjadrení ku The post Grécka vláda sa stala terčom kybernetického útoku appeared first on DigitalPortal.sk.

Messenger testuje novú funkciu samostatného uzamknutia

27.01.2020 21:04 Facebook pracuje na novej funkcii pre Facebook Messenger, ktorá sťaží priateľom, rodine a ostatným prístup k používateľovým správam. Táto funkcia nie je navrhnutá tak, aby šifrovala správy z internetových útokov, ale skôr z domácich hrozieb. Nová funkcia uzamknutia obrazovky automaticky uzamkne aplikáciu Facebook Messenger, kým nie je odomknutá pomocou funkcie Face ID. Nemusí nutne pritom ísť The post Messenger testuje novú funkciu samostatného uzamknutia appeared first on DigitalPortal.sk.

Outlook prináša nové ikony, už je k dispozícii na stiahnutie

27.01.2020 21:04 Spoločnosť Microsoft vydala aktualizovanú aplikáciu Outlook pre zariadenia iOS a Android, pričom medzi jej novinky patrí nová sada, ktoré sú navrhnuté na základe jazyka Fluent Design. Outlook patrí už medzi dobre známe emailové klienty, pričom obsahuje integráciu s MS Word, Excel a PowerPoint, ktoré pomôžu spravovať a odosielať súbory bez veľkého úsilia. Poteší taktiež vstavaný kalendár. The post Outlook prináša nové ikony, už je k dispozícii na stiahnutie appeared first on DigitalPortal.sk.

Príde OnePlus 8 konečne s podporou bezdrôtového nabíjania?

27.01.2020 21:04 Hoci dlhé roky sa šéf spoločnosti OnePlus, Pete Lau, vyjadroval na tému bezdrôtového nabíjania ako o „zbytočnosti“ zdá sa, že s príchodom nových telefónov sa to môže zmeniť. Naznačuje to najnovšia fotografia uverejnená na twitteri od používateľa Max J. a zdá sa, že plánovaný telefón, ktorý by mal byť uvedený v prvej polovice roku 2020 ju bude obsahovať. The post Príde OnePlus 8 konečne s podporou bezdrôtového nabíjania? appeared first on DigitalPortal.sk.

WhatsApp dostal tmavý režim aplikácie, ako si ho aktivovať?

27.01.2020 21:04 Už dlhšiu dobu sa špekulovalo o tom, že WhatsApp dostane tmavý režim, ktorý je primárne vhodný pre smartfóny s AMOLED panelmi. Prinášame návod, ako si ho aktivovať. Aby ste si mohli tmavý režim aktivovať, potrebujete mať najnovšiu verziu aplikácie . Zatiaľ ide o beta verziu, ktorá bude používateľom distribuovaná neskôr. Ak si však chcete tmavý režim v aplikácii aktivovať The post WhatsApp dostal tmavý režim aplikácie, ako si ho aktivovať? appeared first on DigitalPortal.sk.

SteelSeries predstavuje novú hernú myš a dve klávesnice

27.01.2020 21:04 SteelSeries uvádza na trh hernú myš Rival 3 a herné klávesnice Apex 3 a Apex 5. Nové herné periférie majú za cieľ priblížiť inovácie a výkon prémiových modelov SteelSeries širšiemu okruhu hráčov. Plnohodnotná symetrická herná myš Rival 3 je vďaka umiestnenie dvoch tlačidiel na ľavý bok určená pravákom. Jej herný duch je zvýraznený RGB podsvietením The post SteelSeries predstavuje novú hernú myš a dve klávesnice appeared first on DigitalPortal.sk.

Päť tipov na efektívnu archiváciu firemnej elektronickej pošty

27.01.2020 21:04 Striktné regulačné požiadavky a ďalší nárast elektronickej komunikácie zvýši v roku 2020 nároky na archiváciu firemných e-mailov, keďže tento rok by malo byť podľa odhadov poslaných a prijatých globálne viac ako 300 miliárd e-mailov každý deň. Zhruba 130 miliárd z toho tvorí obchodná elektronická pošta, pričom každoročne sa počet firemných e-mailov zvýši o cca 3%. Nutnosť The post Päť tipov na efektívnu archiváciu firemnej elektronickej pošty appeared first on DigitalPortal.sk.

Kľúčovej japonskej firme ukradli emaily a údaje o zamestnancoch

24.01.2020 20:00 Citlivé informácie o obrane a energetike neboli podľa Mitsubishi Electric narušené, unikli však informácie o zamestnancoch. Japonská spoločnosť Mitsubishi Electric v pondelok oznámila, že sa stala obeťou rozsiahleho kybernetického útoku. Ohrozené mohli byť informácie o vládnych agentúrach a obchodných partneroch, informoval portál denníka Japan Times. Hackeri pravdepodobne ukradli e-mailovú komunikáciu s ministerstvom obrany, Úradom pre jadrovú The post Kľúčovej japonskej firme ukradli emaily a údaje o zamestnancoch appeared first on DigitalPortal.sk.

Tipy a triky: Doplnky pre mobilné zariadenia

23.01.2020 21:35 Na trhu je veľa príslušenstva a periférií, ktoré sú určené pre mobilné zariadenia. Pozreli sme sa na pamäťovú kartu GOODRAM a dokovaciu stanicu Akasa spolu s prepojovacími USB na USB-C káblami. Ak užívateľ hľadá čo najlepšiu pamäťovú kartu pre fotoaparát, voľba je častokrát náročná a výber veľký. Zorientovať sa v množstve produktov a sortimente nemusí byť jednoduché. Vo The post Tipy a triky: Doplnky pre mobilné zariadenia appeared first on DigitalPortal.sk.