Rozšírené hľadanie
Štvrtok 9. Máj 2024 |
meniny má Roland
Vedci vymysleli spôsob, ako vylepšiť bezpečnostné systémy

28.02.2020 19:42 Výskumníci z Texaskej univerzity v Dallase vymysleli nový spôsob ako vylepšiť strojové učenie v systémoch na detekciu prienikov . Systémy nakŕmili dátami, ktoré nazbierali priamo počas útokov. Metóda DEEP-Dig spočíva v tom, že pomocou špeciálnych záplat navedú útočníkov na podvrhnutú webstránku, kde ich nechajú skúšať svoje hackerské techniky. Z nazbieraných informácií sa následne systém učí The post Vedci vymysleli spôsob, ako vylepšiť bezpečnostné systémy appeared first on DigitalPortal.sk.

Acer uviedol nové herné monitory aj notebook na IEM

28.02.2020 19:42 Spoločnosť Acer na šampionáte Intel Extreme Masters 2020 v Katoviciach predstavila nové prírastky medzi svojimi hernými monitormi Predator. Vďaka tomu, že je spoločnosť oficiálnym partnerom IEM, budú môcť hráči, ktorí sa akcie zúčastnia, ako prvý v Európe vidieť nové prírastky série monitorov Predator. Tie boli prvýkrát uvedené na veľtrhu CES v januári tohto roku a The post Acer uviedol nové herné monitory aj notebook na IEM appeared first on DigitalPortal.sk.

Havarijné poistenie online: Ako vybrať to najlepšie?

28.02.2020 19:42 Okrem klasickej starostlivosti o vozidlo by ste bez pochýb mali zvážiť tiež riziká, ktoré vám jeho prevádzka a používanie prinášajú. Aj tí najlepší šoféri sa občas ocitnú uprostred dopravnej nehody. A v podobných situáciách sa vám havarijné poistenie jednoznačne vyplatí. Havarijné poistenie je zárukou poskytnutia plnenia v prípade, že dôjde k poistnej udalosti. Medzi The post Havarijné poistenie online: Ako vybrať to najlepšie? appeared first on DigitalPortal.sk.

Čo všetko možno očakávať od IEM Katowice 2020?

28.02.2020 19:42 Tak ako každý rok, tak sa aj tento rok stretávame s akciou zameranou predovšetkým na hráčov. Už tradične sa koná v poľských Katoviciach a medzi hlavných partnerov patrí spoločnosť Acer. Po šesťmesačnom turné po Európe dorazí trofej Predator Intel Extreme Masters do Katovíc na poslednú zastávku šampionátu 14. ročníka IEM 2020, ktorý sa bude konať The post Čo všetko možno očakávať od IEM Katowice 2020? appeared first on DigitalPortal.sk.

Nekonečný marec: Telekom daruje 1000GB dát navyše!

27.02.2020 20:02 Mobilný operátor Telekom prináša veľmi zaujímavú a atraktívnu ponuku na marec. S paušálmi totiž zákazníci nemusia kontrolovať spotrebu celý mesiac a dátujú. Operátor pripravil na celý marec 2020 nevídanú akciu na slovenské pomery. Celý mesiac budú môcť zákazníci využívať dáta úplne naplno v jednej z najlepších sietí na svete vďaka novému nekonečnému balíčku. Od 1. do The post Nekonečný marec: Telekom daruje 1000GB dát navyše! appeared first on DigitalPortal.sk.

Najdrahší Samsung Galaxy S20 Ultra s 512GB ROM vypredaný

27.02.2020 20:02 Záujem o nový špičkový smartfón od Samsungu prekonal všetky očakávania. Dostupný bude opäť po doplnení zásob v máji. Na fotografii Samsung Galaxy S20 Ultra Vysoký záujem o nový smartfón Samsung Galaxy S20 Ultra 5G s vnútornou pamäťou 512GB, ktorý okrem iného disponuje 16GB RAM a pokročilým fotoaparátom, viedol krátko po začatí predobjednávok na slovenskom trhu The post Najdrahší Samsung Galaxy S20 Ultra s 512GB ROM vypredaný appeared first on DigitalPortal.sk.

Kyberkonferencie trápi koronavírus, niektoré zrušili

27.02.2020 20:02 Na práve prebiehajúcej kyberbezpečnostnej konferencii RSA v San Franciscu chýbajú technologickí giganti IBM, Verizon či AT&T. Firmy organizátorom tejto prestížnej udalosti v posledných dvoch týždňoch oznámili, že sa jej nezúčastnia. Dôvodom sú obavy z nového koronavíru COVID-19. Pripomeňme, že koronavírus najviac ovplyvnil podujatia v Ázii. Okrem toho však zasiahol aj mnohé iné významné konferencie, ako The post Kyberkonferencie trápi koronavírus, niektoré zrušili appeared first on DigitalPortal.sk.

ADATA uvádza kompaktný, externý SSD SE760

27.02.2020 20:02 Spoločnosť ADATA oznamuje uvedenie externého SSD ADATA SE760. SSD je štýlový, kompaktný pre jednoduchú prenosnosť a je vybavený rozhraním USB 3.2 Gen 2. Disk má kompaktný a praktický dizajn s kovovým jemne brúseným povrchom, ktorý príde vhod na cesty. Je vybavený rozhraním USB 3.2 Gen 2 pre dosahovanie rýchlostí čítania/zápisu až 1000 MB/s, čo je The post ADATA uvádza kompaktný, externý SSD SE760 appeared first on DigitalPortal.sk.

Recenzia: Xiaomi Mi Note 10 Pro

27.02.2020 13:13 Čínska spoločnosť Xiaomi iba za deväť rokov existencie dosiahla významné míľniky na poli smartfónov a aktuálne patrí medzi najvýznamnejších hráčov na trhu. Teraz prináša vôbec prvý sériovo vyrábaný 108 MPx fotoaparát. Zároveň je to prvýkrát, keď má telefón až päť zadných snímačov fotoaparátu, ktoré sa medzi sebou dopĺňajú. Aký je výsledok? Telefón je zbalený v čiernej krabičke, The post Recenzia: Xiaomi Mi Note 10 Pro appeared first on DigitalPortal.sk.

Kyberbezpečnostné konferencie trápi koronavírus, niektoré zrušili

26.02.2020 13:07 Na práve prebiehajúcej kyberbezpečnostnej konferencii RSA v San Franciscu chýbajú technologickí giganti IBM, Verizon či AT&T. Firmy organizátorom tejto prestížnej udalosti v posledných dvoch týždňoch oznámili, že sa jej nezúčastnia. Dôvodom sú obavy z nového koronavíru COVID-19. Pripomeňme, že koronavírus najviac ovplyvnil podujatia v Ázii. Okrem toho však zasiahol aj mnohé iné významné konferencie, ako The post Kyberbezpečnostné konferencie trápi koronavírus, niektoré zrušili appeared first on DigitalPortal.sk.

Turecko zbrojí v kyberpriestore, napadlo viaceré štáty

26.02.2020 13:07 Začiatkom minulého roka sa viaceré vládne úrady krajín Európy a Blízkeho Východu stali terčmi medzinárodnej kybernetickej špionáže zvanej Sea Turtle. Podľa najnovších informácií agentúry Reuters ju mala na starosti skupina hackerov, ktorá konala v záujme tureckej vlády. K úniku citlivých informácii nemalo dôjsť. Hackeri pri útokoch využili techniku známu ako únos DNS, pri ktorej prekonfigurovali nastavenia The post Turecko zbrojí v kyberpriestore, napadlo viaceré štáty appeared first on DigitalPortal.sk.

Estónsko zorganizovalo kybercvičenia v OSN a NATO

24.02.2020 20:33 Estónske ministerstvo zahraničných vecí zorganizovalo tento týždeň dve kybercvičenia v sídle Organizácie spojených národov v Ženeve a parlamentného zhromaždenia NATO v Bruseli. Cvičenia sa zamerali na aplikáciu medzinárodného práva a riešenie kybernetického incidentu. V prvom prípade išlo o seminár ku kyberdiplomacii, ktorý sa zameral na platnosť a aplikáciu súčasného medzinárodného práva v kybernetickom priestore. Podľa špeciálnej The post Estónsko zorganizovalo kybercvičenia v OSN a NATO appeared first on DigitalPortal.sk.

Od dnes je v predaji skladací smartfón Galaxy Z Flip

22.02.2020 23:31 Samsung spúšťa predaj skladacieho smartfónu Galaxy Z Flip na slovenskom trhu, pričom prvé novodobé „véčko“ je k dispozícii v čiernej a fialovej farbe. Pripomeňme, že odporúčaná cenu je 1480 eur a súčasťou kúpnej ceny je ročné poistenie, vďaka ktorému má zákazník nárok na jednu poistnú udalosť so spoluúčasťou 109 eur. Z Flip má skrytý pánt, The post Od dnes je v predaji skladací smartfón Galaxy Z Flip appeared first on DigitalPortal.sk.

Ľudia uprednostňujú biometrické overovanie platieb pred heslami

22.02.2020 23:31 Slovenskí spotrebitelia uprednostňujú biometrické overovanie platieb pred heslami, vyplýva to z regionálnej štúdie spoločnosti VISA. Používatelia vnímajú odtlačky prstov a ďalšie metódy biometrického overovania platieb ako bezpečnejšie a pohodlnejšie oproti tradičným metódam a až 19% zákazníkov e-shopov svoju objednávku nedokončí kvôli tomu, že zabudnú svoje heslo. Biometrické informácie sú jedinečné, je ťažké ich napodobniť a The post Ľudia uprednostňujú biometrické overovanie platieb pred heslami appeared first on DigitalPortal.sk.

Ako funguje internet na palube lietadla? Poradíme!

22.02.2020 23:31 Telekom nedávno uviedol novú internetovú službu pre svojich zákazníkov, vďaka ktorej môžu zostať v spojení so svetom aj počas letu ponad Európu. Nová služba umožňuje „Internet v lietadle Beta“ bezplatný prístup na internet na palube lietadiel vybraných leteckých spoločností. Službu sme otestovali v praxi na lete Viedeň – Zürich a späť. Poďme sa na to The post Ako funguje internet na palube lietadla? Poradíme! appeared first on DigitalPortal.sk.