Rozšírené hľadanie
Pondelok 17. Jún 2024 |
meniny má Adolf
Recenzia: Philips 346B1C

31.01.2024 22:01 Otestovali sme ultraširokouhlý 34“ monitor s veľkou zakrivenou zobrazovacou plochou a dokovacou stanicou cez USB-C. Páči sa nám jednoduchá línia a dizajn bez výstrelkov, v tradičnom čiernom spracovaní. Kvalita konštrukcie a stojana je veľmi dobrá. Ponúka nastavenie naklápania a výšky, bez možnosti otočenia na výšku. Monitor je kompatibilný aj so štandardom VESA a dodáva sa s rýchloupínacím držiakom na The post Recenzia: Philips 346B1C appeared first on DigitalPortal.sk.

Neuralink implementoval prvý čip do mozgu človeku

31.01.2024 01:45 Elon Musk uviedol, že prvý človek dostal implantát s mozgovým čipom a zotavuje sa dobre. Operácia, ktorá nedávno prebehla, nepredstavuje prekvapenie. Americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv v septembri schválil spoločnosti realizáciu prvého ľudského testovania ich implantátu. Elon Musk, deň po implantácii čipu, zdieľal na platforme X optimistické správy: The post Neuralink implementoval prvý čip do mozgu človeku appeared first on DigitalPortal.sk.

Aká je budúcnosť mobility? Čo nás čaká?

31.01.2024 01:45 Budúcnosť mobility je zaujímavá a máme sa na čo tešiť. Segment, ktorý sa rýchlo vyvíja. Od elektrifikácie a autonómnych vozidiel až po zdieľanú mobilitu a inovácie v verejnej doprave, množstvo faktorov už teraz naznačuje, ako sa budeme pohybovať v budúcnosti. Elektrifikácia je jedným z najvýznamnejších trendov v oblasti mobility. Svet sa snaží znížiť emisie skleníkových The post Aká je budúcnosť mobility? Čo nás čaká? appeared first on DigitalPortal.sk.

Honor Magic V2 dostupný v Európe za 2000 eur

31.01.2024 01:45 Skladací smartfón možno konečne objednať v Európe. Konečne, keďže je to skoro 5 mesiacov po jeho predstavení na veľtrhu IFA 2023 v Berlíne. Tenký skladací telefón je už v predaji vo fialovej a čiernej farbe a stojí 1999 eur za 16/512 GB variant. Zákazníci získajú aj službu Magic Care+ na výmenu rozbitého displeja zadarmo. Telefón The post Honor Magic V2 dostupný v Európe za 2000 eur appeared first on DigitalPortal.sk.

Deepface videá s Taylor Swift sa šírili masovo

30.01.2024 14:46 Sociálna sieť X začala blokovať vyhľadávanie súvisiace s Taylor Swift. Taylor Swift nechtiac účinkovala v deepfake kampani, v ktorej ju bolo možné vidieť pri sexuálnych aktivitách. Tieto videá boli odstránené a osoby zodpovedné za ich šírenie boli potrestané. Ide o jednu z najpopulárnejšiu speváčku posledného desaťročia, ak nie tou najvplyvnejšou. Jej výkony a ocenenia, ako The post Deepface videá s Taylor Swift sa šírili masovo appeared first on DigitalPortal.sk.

Samsung Galaxy AI nebude pre každého

30.01.2024 14:46 Výrobca uvádza, že Galaxy AI nedostanú viaceré nedávne vlajkové lode. Celý svet sa dnes točí okolo AI a chatbotov ako ChatGPT, a Samsung nechce ostať pozadu. Spoločnosť na nedávnej udalosti Galaxy Unpacked predstavila novinku s názvom Galaxy AI, ktorá prináša viacero zaujímavých funkcií poháňaných umelou inteligenciou. Nakoľko výrobca poskytuje pre najnovšie modely sedemročnú softvérovú podporu, The post Samsung Galaxy AI nebude pre každého appeared first on DigitalPortal.sk.

Fortnite je späť, znovu dostupný pre iPhony

30.01.2024 14:46 Umožní to sideloading v Európskej únii. Fortnite, populárna hra na viacerých platformách, už dlhšiu dobu nie je dostupná pre platformu iOS. Môže za to spor s Apple ohľadom spôsobu platby za nákupy v aplikácii, keď Epic Games chcel uskutočňovať platby cez vlastný systém a vyhnúť sa tak pomerne veľkým poplatkom v App Store. Následkom bolo The post Fortnite je späť, znovu dostupný pre iPhony appeared first on DigitalPortal.sk.

Zhorší sa ochrana používateľov pred sledovaním?

30.01.2024 14:46 Brave ukončí prísnu ochranu súkromia používateľov, keďže je príliš agresívna. Spoločnosť Brave Software, ktorá vyvíja internetový prehliadač Brave oznámila, že plánuje zrušiť režim ochrany odtlačkov prstov Strict vo svojom prehliadači, pretože spôsobuje nesprávne fungovanie mnohých webstránok. Ochrana proti odtlačkom prstov v prehliadači je funkcia určená na zvýšenie súkromia používateľov The post Zhorší sa ochrana používateľov pred sledovaním? appeared first on DigitalPortal.sk.

Windows 12 tento rok nebude, ale veľká aktualizácia

30.01.2024 14:46 Očakáva sa, že ďalšia aktualizácia systému Windows bude rozsiahla. Zdroje tvrdia, že namiesto dvanástky možno očakávať rozsiahlu aktualizáciu existujúceho systému Windows 11, ktorá prinesie množstvo nových funkcií. Predpokladalo sa, že Windows 12 by mohol prísť tento rok s ďalšou aktualizáciou systému od Microsoftu. Vyzerá to však tak, že namiesto Windows 12 nás skôr čaká zásadná The post Windows 12 tento rok nebude, ale veľká aktualizácia appeared first on DigitalPortal.sk.

Pixel 8A je cenovo dostupný smartfón. Čo ponúkne?

30.01.2024 14:46 Google vybaví pripravovaný Pixel 8A o niečo zaoblenejšími rohmi. Spoločnosť pripravuje viacero smartfónov Pixel vrátane Pixel 8A a série Pixel 9. V najnovšom úniku informácií boli fotky maloobchodnej krabice pripravovaného mobilu zdieľané v súkromnej skupine na Facebooku vietnamským používateľom s menom Hung Nv. Fotografia potvrdzuje dizajn a podrobnosti o rýchlom nabíjaní a tiež, že bude The post Pixel 8A je cenovo dostupný smartfón. Čo ponúkne? appeared first on DigitalPortal.sk.

Nokia a Oppo sa dohodli na licencovaní 5G patentov

30.01.2024 14:46 Firmy podpísali dohodu o vzájomnom licencovaní patentov 5G. Nokia a Oppo podpísali viacročnú dohodu o krížovej licencii patentov, ktorá sa vzťahuje na základné patenty štandardu 5G. Tento najnovší vývoj nasleduje po dlhom súdnom spore o porušenie patentov medzi oboma spoločnosťami, ktorý sa datuje do roku 2021. Proces zahŕňal niekoľko právnych bitiek v Európe, Ázii a The post Nokia a Oppo sa dohodli na licencovaní 5G patentov appeared first on DigitalPortal.sk.

Vydieračský softvér je na vzostupe, pomáha mu AI

25.01.2024 00:00 Z pohľadu kybernetickej bezpečnosti dominujú vo svete ransomvérové útoky zamerané na vydieranie, hacktivizmus a umelá inteligencia. Check Point Research v analýze kybernetických útokov zverejnil, že v roku 2023 zaznamenala každá organizácia vo svete priemerne 1158 útokov týždenne. Každá desiata organizácia sa stala terčom pokusu o ransomvérový útok, pričom výskumníci zaznamenali medziročný nárast 33% Rozvoj umelej The post Vydieračský softvér je na vzostupe, pomáha mu AI appeared first on DigitalPortal.sk.

Chrome zavádza tri nové funkcie umelej inteligencie

25.01.2024 00:00 Používateľ si po aktivácii môže organizovať karty, vytvárať vlastné témy a získavať pomoc pri písaní na webe. V priebehu posledných rokov Google do prehliadača Chrome integroval najnovšie technológie strojového učenia a umelej inteligencie, aby zjednodušili vyhľadávanie na webe, zvýšili jeho bezpečnosť a dostupnosť. Začali s vylepšením praktických každodenných úloh, ako je napríklad pridávanie titulkov k The post Chrome zavádza tri nové funkcie umelej inteligencie appeared first on DigitalPortal.sk.

Kábel chrániaci súkromie s USB-A portom. Má zmysel?

25.01.2024 00:00 Kábel od značky OSOM má hardvérovy vypínač dátového prenosu. OSOM, spoločnosť, ktorá vyvíjala smartfón OSM OV1 zameraný na súkromie a bol postavený na predchodcovi Essential PH-1, teda smartfóne zameranom na služby ako crypto a Web3, predstavila aj špeciálny kábel, ktorý sa firma rozhodla predávať aj samostatne. Prvá verzia Private Cable mala na oboch stranách USB-C The post Kábel chrániaci súkromie s USB-A portom. Má zmysel? appeared first on DigitalPortal.sk.

Windows 11 zmenšený len na 100 MB!

25.01.2024 00:00 Koľko môžete zo systému odstrániť a stále ho spustiť? Všetko okrem 100 MB, pokiaľ máte radi DOS. NTDEV, vývojár systému Tiny11, posunul svoje zručnosti v oblasti úprav systému Windows na nové hranice vytvorením najviac zmenšenej verzie systému Windows 11. Nanešťastie, operačný systém sotva funguje, ale stále dokáže pracovať s viacerými úlohami a čiastočne podporuje dávkové The post Windows 11 zmenšený len na 100 MB! appeared first on DigitalPortal.sk.