Rozšírené hľadanie
Sobota 18. Máj 2024 |
meniny má Viola
Môžu bilióny ton vodíka rozpútať novú zlatú horúčku?

29.02.2024 21:15 Stovky rokov čistejšej než zelenej vodíkovej energie sa nachádzajú v skalných ložiskách a dajú sa využívať podobne ako zemný plyn. Začína sa nová zlatá vodíková horúčka? V podzemí je dostatočné množstvo prírodného vodíka na uspokojenie všetkých predpokladaných potrieb na stovky rokov. Nezverejnená správa amerického geologického prieskumu ho označuje za nový primárny zdroj. Ropná horúčka „čierneho The post Môžu bilióny ton vodíka rozpútať novú zlatú horúčku? appeared first on DigitalPortal.sk.

Dovolenka bez starostí s pomocníkmi v mobile

29.02.2024 21:15 Výber dovolenkovej destinácie dokáže potrápiť aj skúsených cestovateľov. Exotika, overená klasika, susedné krajiny. Je úplne jedno, či plánujete roadtrip po Európe s kamarátmi, dobrodružnú cestu po krajinách Južnej Ameriky, alebo chcete oddychovať na pláži a čítať svoju obľúbenú knihu. Fantázii sa medze nekladú. Dôležité je pribaliť si pomocníkov, s ktorými sa nestratíte. A dokonca sa The post Dovolenka bez starostí s pomocníkmi v mobile appeared first on DigitalPortal.sk.

Päť výrobcov čipov vsadilo na budúcnosť RISC-V

29.02.2024 21:15 Nové spoločné úsilie o urýchlenie prijatia otvorenej architektúry RISC-V. Podpora RISC-V naberá na sile. Otvorená štandardná architektúra inštrukčnej sady odvodená od RISC chce konkurovať ARM a ďalším veľkým štandardom ISA na trhu a čoskoro by na to mohla mať peniaze. Päť veľkých hráčov na trhu s čipmi vytvorilo novú alianciu na podporu architektúry RISC-V, The post Päť výrobcov čipov vsadilo na budúcnosť RISC-V appeared first on DigitalPortal.sk.

Rover hľadá na Marse stopy po organickom materiáli

29.02.2024 21:15 Vzorky hornín boli odobraté na analýzu na Zemi. Rover NASA Mars Perseverance objavil na povrchu Červenej planéty rôznorodý súbor organických molekúl. Nie je to prvýkrát, čo sa organické zlúčeniny spájajú s Marsom, pretože vedci ich už predtým zistili v marťanských meteoritoch a v kráteri Gale, ale miesto najnovšieho objavu vzbudilo záujem. Sonda pristála na planéte The post Rover hľadá na Marse stopy po organickom materiáli appeared first on DigitalPortal.sk.

Aké sú moderné technológie v bývaní?

29.02.2024 21:15 Moderná domácnosť predstavuje skutočnú revolúciu v oblasti domáceho pohodlia a automatizácie. Predstavte si svet, kde rutinné úlohy a každodenné povinnosti už nie sú bremenom pre obyvateľov domu, pretože sa postarajú inteligentné stroje a zariadenia, navrhnuté tak, aby zjednodušili život a zvýšili kvalitu bývania. Robotickí domáci pomocníci sa stali všestrannými spoločníkmi v každej modernizovanej domácnosti. Kedysi The post Aké sú moderné technológie v bývaní? appeared first on DigitalPortal.sk.

Tipy a triky: Ako najlepšie spracovať fotky z dovolenky?

29.02.2024 21:15 Vďaka dostupnej technike dnes fotografujeme a nahrávame videá v obrovskom množstve. Ak však po dovolenke zistíte, že máte dva alebo tri tisícky fotografií, veľmi pravdepodobne budete ich preskúmanie odkladať tak dlho, až ho odložíte navždy. Počas roka nazhromaždíte aj desaťtisíc fotografií. Čím viac ich bude, tým skôr sa k nim už nikdy nevrátite. Rada je The post Tipy a triky: Ako najlepšie spracovať fotky z dovolenky? appeared first on DigitalPortal.sk.

Slovenskí podnikatelia v platobnej disciplíne zaostávajú

28.02.2024 15:00 Platobná morálka českých podnikateľov sa zlepšuje. Na Slovensku je trend opačný. Zatiaľ čo v minulom roku zostalo v českých štatistikách neuhradených len 8% faktúr, na Slovensku to bolo až 18%. Vyplýva to z anonymizovaných dát online fakturačného systému iDoklad, ktorý porovnal údaje z predchádzajúcich piatich rokov. Zatiaľ čo v roku 2019 bolo u nás uhradených The post Slovenskí podnikatelia v platobnej disciplíne zaostávajú appeared first on DigitalPortal.sk.

Koľko stoja komponenty Vision Pro?

28.02.2024 15:00 Omdia uvádza odhadované náklady na komponenty jedného kusu Vision Pro. Headset Applu sa okrem technológií či použitých 5000 patentov preslávil aj svojou cenovkou. Za model s úložiskom 256GB si záujemca zaplatí neuveriteľných 3500 dolárov. Hneď sa vynorili špekulácie o nadhodnotení ceny, hlavne v súvislosti s porovnávaním headsetov iných spoločností. Výskumná firma Omdia sa rozhodla rozlúsknuť The post Koľko stoja komponenty Vision Pro? appeared first on DigitalPortal.sk.

Čína spustila prvý 6G satelit a stáva sa lídrom

28.02.2024 15:00 China Mobile upútala pozornosť spustením prvého satelitu na testovanie 6G technológie. Týmto sa telekomunikačný gigant stal lídrom v prieskume nových oblastí komunikácie. Družica je jedinečná, pretože je navrhnutá tak, aby obiehala okolo Zeme oveľa bližšie ako väčšina ostatných, približne vo výške 500 km . Družica, ktorá obieha Zem v The post Čína spustila prvý 6G satelit a stáva sa lídrom appeared first on DigitalPortal.sk.

Recenzia: TicWatch Pro 5 GPS

28.02.2024 15:00 Posledných niekoľko rokov je na trhu so smart hodinkami rušno. Konkurencia je veľká a azda každý sa snaží zaujať niečím iným. Otestovali sme TicWatch Pro 5 GPS. V podlhovastej krabičke boli samotné hodinky so silikónovým remienkom na zápästie a magnetickou štvorkolíkovou nabíjačkou. Celkový štýlový vzhľad hodiniek sa príliš nelíši od ich predchodcu. Veľké šasi s výraznými The post Recenzia: TicWatch Pro 5 GPS appeared first on DigitalPortal.sk.

Hrozí úplný zákaz českých staníc v ponuke operátorov?

27.02.2024 17:45 Úplné vylúčenie českých televíznych staníc zo slovenských televíznych balíčkov sa stáva čoraz reálnejším scenárom. V posledných dňoch zaslala Česká televízia slovenským telekomunikačným operátorom oficiálnu žiadosť, ktorej obsahom je okamžité vylúčenie stanice ČT Sport z ich programových balíčkov. Keďže ide o požiadavku priamo od vysielateľa, teda Českej televízie, operátori sú právne zaviazaní túto stanicu z The post Hrozí úplný zákaz českých staníc v ponuke operátorov? appeared first on DigitalPortal.sk.

Xiaomi predstavilo modely 14 a 14 Ultra

27.02.2024 07:01 Výrobca usporiadal veľkolepé podujatie v Barcelone pred začiatkom MWC. Na fotografii Xiaomi 14 , Xiaomi 14 Ultra Došlo tu konečne ku predstaveniu nových vlajkových lodí pre medzinárodné publikum. Spoločnosť predstavila modely Xiaomi 14 a 14 Ultra s čipsetmi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 počas hlavného prejavu, zatiaľ čo model Xiaomi 14 Pro zostáva The post Xiaomi predstavilo modely 14 a 14 Ultra appeared first on DigitalPortal.sk.

Honor uvádza novinky, vrátane Magic 6 Pro

26.02.2024 20:30 Spoločnosť predstavila Magic 6 Pro v Číne minulý mesiac. Teraz tohtoročný vlajkový model oficiálne vstúpil na globálny trh v Barcelone, pred začiatkom MWC. S potešením sme privítali tablet Honor Pad 9, ktorý bol predstavený britskému publiku pred niekoľkými dňami. Nie je tajomstvom, že výrobca propaguje svoj nový top model spolu so schopnosťami v oblasti fotografie. The post Honor uvádza novinky, vrátane Magic 6 Pro appeared first on DigitalPortal.sk.

ASUS Zenbook Duo s dvoma 14″ OLED displejmi

26.02.2024 20:30 Výrobca prináša rozšírenú pracovnú plochu a zlepšuje flexibilitu na cestách. Firma uvádza na trh revolučný notebook Zenbook DUO UX8406 s dvoma 14″ 3K 120 Hz OLED dotykovými displejmi. Zariadenie s odnímateľnou plnohodnotnou Bluetooth klávesnicou a touchpadom zvyšuje flexibilitu na cestách. Je tiež certifikovaný ako Intel Evo Edition, spája multitaskingovú flexibilitu s mobilitou v šasi The post ASUS Zenbook Duo s dvoma 14″ OLED displejmi appeared first on DigitalPortal.sk.

EÚ skontroluje predinštalované aplikácie od Google

26.02.2024 20:30 Podľa vyjadrenia šéfky komisie pre hospodársku súťaž si spoločnosť upevňuje dominantné postavenie na trhu. Android je mobilný operačný systém, ktorý, na rozdiel od iOS, môže prakticky každý výrobca smartfónov použiť pre svoje produkty. Aj to prispelo k vyššej variabilite ponuky a tiež k jeho vyššiemu rozšíreniu. Pokiaľ však chce výrobca do svojho smartfónu integrovať Google The post EÚ skontroluje predinštalované aplikácie od Google appeared first on DigitalPortal.sk.