Rozšírené hľadanie
Nedeľa 2. Jún 2024 |
meniny má Xénia
Ako funguje Wi-Fi Asistent vo vašom smartfóne a mali by ste si ho zapnúť, aby vám išiel internet lepšie?

31.01.2024 15:45 Určite to poznáte, surfujete po internete a zrazu sa vám internetové stránky načítajú pomaly alebo vôbec. Vtedy zväčša nadávame na zariadenie alebo na poskytovateľa internetu, že niečo pokazil. Častokrát je ale v tom nevinne. Existuje viacero trikov, ako môžete zlepšiť kvalitu Wi-Fi. My si ale dnes niečo povieme o ďalšej funkcii, ktorá má potenciál zlepšiť váš zážitok … The post Ako funguje Wi-Fi Asistent vo vašom smartfóne a mali by ste si ho zapnúť, aby vám išiel internet lepšie? appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Mesiac sa scvrkáva. Seizmická aktivita na južnom póle môže pre astronautov predstavovať riziko

31.01.2024 15:45 Americká vesmírna agentúra NASA momentálne pracuje na svojom programe Artemis, ktorý má vrátiť ľudí na Mesiac, po prvýkrát od konca programu Apollo.   Hoci človek už na povrchu Mesiaca pristál niekoľkokrát, poslať astronautov približne 380-tisíc km od Zeme stále nie je vôbec jednoduchá úloha. Okolo samotného plánovania historickej misie musia vedci preskúmať kvantum ďalších aspektov … The post Mesiac sa scvrkáva. Seizmická aktivita na južnom póle môže pre astronautov predstavovať riziko appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

AKTUÁLNE: Vyplašila vás táto SMS správa? Neverte jej! Ide o nový podvod. Online podvodníci zmenili taktiku!

31.01.2024 15:45 Podvodníci operujúci v kybernetickom priestore neustále hľadajú nové spôsoby, ako sa obohatiť na úkor potenciálnych obetí. Nedávno sme napríklad upozorňovali na nebezpečný softvér Tofsee, ktorý útočí vo veľkom na Slovákov. Prípadne na podvod, kedy útočníci zneužívali vizuál veľkej banky s cieľom, aby získali od klientov inštitúcie údaje z platobných kariet. Online podvodníci sa často neštítia ani aktívne komunikovať … The post AKTUÁLNE: Vyplašila vás táto SMS správa? Neverte jej! Ide o nový podvod. Online podvodníci zmenili taktiku! appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Slovenský výrobca batérií pre elektromobily získal kľúčovú investíciu

31.01.2024 15:45 Spoločnosť InoBat je pomerne mladou, no o to známejšou a ambicióznejšou spoločnosťou v našich končinách. Patrí medzi inovátorov v oblasti výroby a vývoja batérií, ktoré neskôr nájdu využitie napríklad v elektromobilom priemysle. Ešte v novembri minulého roka sme hlásili, že spoločnosť oznámila investičný zámer v podobe vybudovania gigatovárne v Nitrianskom samosprávnom kraji, konkrétne v meste Šurany, ktorá … The post Slovenský výrobca batérií pre elektromobily získal kľúčovú investíciu appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

S umelou inteligenciou by sme mali byť opatrní, tvrdia bezpečnostní experti: Naše chápanie je podľa nich stále v „beta verzii“

31.01.2024 15:45 Spoločnosť OpenAI vydala pre verejnosť umelú inteligenciu ChatGPT ešte v roku 2022. Táto technológia na seba okamžite strhla pozornosť verejnosti, pretože išlo o prvý ukážku toho, čo umelá inteligencia, presnejšie veľký jazykový model, skutočne dokáže.   Je rok 2024 a umelá inteligencia sa postupne začína objavovať aj v rôznych komerčných produktoch. Centrum pre kyberbezpečnosť NCSC … The post S umelou inteligenciou by sme mali byť opatrní, tvrdia bezpečnostní experti: Naše chápanie je podľa nich stále v „beta verzii“ appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Kancelársky balíček Office 2021 Pro za tie najnižšie ceny! Nenechaj si ujsť najnovšie zľavy na Godeal24.com

31.01.2024 15:45 Uchmatni si svoju doživotnú licenciu kancelárskeho balíčka Office ešte dnes! Na populárnom e-shope Godeal24.com môžeš získať svoj vysnívaný kancelársky balíček za tú najlepšiu cenu. V rámci najnovších výpredajov najpopulárnejších kancelárskych aplikácií môžeš na stránkach Godeal24.com ušetriť desiatky eur. Najväčším ťahákom je určite doživotná licencia balíčka Office 2021 Pro Plus už za skvelých 25,25 eur. K … The post Kancelársky balíček Office 2021 Pro za tie najnižšie ceny! Nenechaj si ujsť najnovšie zľavy na Godeal24.com appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Ďalších 6 Xiaomi smartfónov dostane v dohľadnej dobe HyperOS. Je na zozname aj váš telefón?

31.01.2024 15:45 HyperOS bol predstavený spoločnosťou Xiaomi ešte 26. októbra. 2023. Medzičasom Xiaomi uvoľnilo nadstavbu pre viacero modelov smartfónov v domácej Číne a nedávno začal technologický gigant sprístupňovať novú verziu nadstavby aj pre používateľov na globálnom trhu. Teraz sa ale dozvedáme, že ďalších 6 smartfónov dostane aktualizáciu s HyperOS v dohľadnej dobe. Pre tých, ktorí nevedia, tak ide … The post Ďalších 6 Xiaomi smartfónov dostane v dohľadnej dobe HyperOS. Je na zozname aj váš telefón? appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Najdetailnejší model klímy počas obdobia Rímskej ríše ukazuje znepokojivý trend: Prudké zmeny podnebia môžu podporiť pandémie moru

31.01.2024 15:45 Výskumníci z University of Oklahoma sa vo svojej novej práci pozreli na podnebie v rozmedzí rokov 200 p.n.l.-600 n.l. a podarilo sa im priniesť prvý klimatický záznam z Rímskej ríše vo vysokom rozlíšení.   Skúmané obdobie zachytáva éru od takzvaného Rímskeho klimatického optima až po Malú dobu ľadovú neskorého staroveku. Počas niekoľkých storočí Rimania vybudovali … The post Najdetailnejší model klímy počas obdobia Rímskej ríše ukazuje znepokojivý trend: Prudké zmeny podnebia môžu podporiť pandémie moru appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Google upraví po vzore Gmailu aj prehliadač Chrome. S otravnými notifikáciami sa budete vedieť vysporiadať jedným kliknutím

31.01.2024 15:45 Gmail už ponúka funkciu rýchleho odhlásenia sa z odoberania otravných reklamných mailov, no zdá sa, že Google pracuje na rozšírení tejto funkcie aj do prehliadača Chrome. V tomto prípade však chcú priniesť možnosť odhlásiť sa z upozornení, ktoré posielajú jednotlivé webové stránky.   Keď navštívite spravodajský portál alebo hocijakú inú stránku, tá vás môže požiadať … The post Google upraví po vzore Gmailu aj prehliadač Chrome. S otravnými notifikáciami sa budete vedieť vysporiadať jedným kliknutím appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Výskumníci vytvorili novú generáciu betónu. Zbavili sa piesku, ktorý už nie je viac potrebný

31.01.2024 05:45 Štúdia z Rice University zistila, že grafén získaný z metalurgického koksu, produktu na báze uhlia, by mohol slúžiť ako spevňovacia prídavná látka do cementu, ktorá má potenciál nahradiť piesok, ktorý sa bežne používa pri výrobe betónu.  Betón je po vode druhým najpoužívanejším materiálom a jeho výroba sa spolieha na ťažbu piesku, ktorá prebieha rýchlejšie, než … The post Výskumníci vytvorili novú generáciu betónu. Zbavili sa piesku, ktorý už nie je viac potrebný appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Netflix má v pláne upraviť cenu predplatného. Ako už asi tušíte, cena nepôjde smerom nadol!

30.01.2024 19:15 Netflix nám ponúka množstvo seriálov a filmov. Ide o jednu z najpopulárnejších streamovacích platforiem vôbec. Veľa z nás mesačne platí za rôzne streamovacie služby, sú to online platformy, na ktorých vieme sledovať alebo počúvať obsah a to priamo v aplikácii a bez potreby obsah do zariadenia sťahovať. Netflix nedávno zverejnil list pre akcionárov, v ktorom informuje o zmenách, ktoré … The post Netflix má v pláne upraviť cenu predplatného. Ako už asi tušíte, cena nepôjde smerom nadol! appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

AKTUÁLNE: Musk oznámil, že implantovali prvému človeku čip do mozgu

30.01.2024 19:15 Nie je žiadnym tajomstvom, že jedným z plánov Elona Muska je prepojiť ľudský mozog s počítačom. Technológiu, ktorú vyvíja pod hlavičkou Neuralink, v minulosti prirovnal k časti futuristického seriálu Black Mirror . Uviedol, že si myslí, že jedného dňa, budeme schopní do mozgu môcť ukladať spomienky a prehrávať ich. Hlavným cieľom projektu … The post AKTUÁLNE: Musk oznámil, že implantovali prvému človeku čip do mozgu appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Inžinieri vyvinuli batériu, ktorá rieši jeden z najväčších strašiakov. Elektromobily by sme mohli nabiť bleskovou rýchlosťou!

30.01.2024 19:15 Výskumníci z Cornell Engineering vytvorili nový typ lítiovej batérie, ktorá by sa dokázala nabiť do piatich minút. Táto batéria je najrýchlejšou než akákoľvek batéria na trhu, pričom si drží stabilný výkon aj po mnohých nabíjacích cykloch.   Táto batéria by mohla nájsť uplatnenie vo sfére elektromobilov. Autori štúdie vysvetľujú, že vďaka nej by mohli pomôcť … The post Inžinieri vyvinuli batériu, ktorá rieši jeden z najväčších strašiakov. Elektromobily by sme mohli nabiť bleskovou rýchlosťou! appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Pozor! Kritizovaná zmena WhatsAppu už je tu, záloha chatov vám po novom ukrojí z voľného miesta na Google Disku

30.01.2024 19:15 Aplikácia WhatsApp je jednou z najpoužívanejších četovacích aplikácií na trhu. Od roku 2018 ponúkala užívateľom možnosť zálohovať si dáta aplikácie bez toho, aby sa toto použité miesto rátalo k celkovému zaplnenému voľnému miestu na Google Disku.   Už od novembra 2023 sa objavujú správy, že voľné miesto pre zálohy v aplikácií WhatsApp končí, o čom … The post Pozor! Kritizovaná zmena WhatsAppu už je tu, záloha chatov vám po novom ukrojí z voľného miesta na Google Disku appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Niektoré Samsung smartfóny budú schopné zachrániť vám život v prípade autonehody. Únik dát poukazuje na kľúčovú funkciu

30.01.2024 19:15 Smartfónom z rady Samsung Galaxy chýbala jedna mimoriadne dôležitá funkcia, ktorou je detegovanie havárie vozidiel. Objavujú sa však správy, že by sa to mohlo v dohľadnej dobe zmeniť.   Detegovanie havárie je život zachraňujúca funkcia. V prípade dopravnej nehody sa môže stať, že nebudeme schopní zavolať si potrebnú pomoc a môže sa stať aj to, … The post Niektoré Samsung smartfóny budú schopné zachrániť vám život v prípade autonehody. Únik dát poukazuje na kľúčovú funkciu appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.