Rozšírené hľadanie
Nedeľa 5. Máj 2024 |
meniny má Lesana
Tento USSD kód vám odhalí, či dochádza k preposielaniu SMS správ z vášho mobilu do iného zariadenia

31.03.2024 19:30 Stretnúť sa s vírusom či iným škodlivým softvérom nie je vôbec náročná úloha. Stačí si len stiahnuť aplikáciu z iného ako oficiálneho obchodu a je veľká šanca, že si spolu s ňou stiahnete stiahnete do zariadenia aj škodlivý softvér. Vedeli ste ale, že na to, aby došlo k narušeniu vášho súkromia, tak si nemusíte do zariadenia … The post Tento USSD kód vám odhalí, či dochádza k preposielaniu SMS správ z vášho mobilu do iného zariadenia appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Bankový trojan Vultur sa stal ešte nebezpečnejším. Schováva sa za zdanlivo bezpečnú aplikáciu. Takto sa dostáva do smartfónov obetí, upozorňujú experti!

31.03.2024 19:30 Natrafiť na nebezpečný softvér nie je vôbec náročné. A to obzvlášť, ak sťahujete aplikácie z iných zdrojov, ako je oficiálny obchod s aplikáciami. Nebezpečný trojan Vultur je späť a je silnejší, ako kedykoľvek predtým Jedným z nebezpečných softvérov, ktorý vám môže narobiť veľké ekonomické škody, je Vultur. Vývojári tohto malvéru, ktorý je zameraný na Android bankovníctvo, rozšírili jeho … The post Bankový trojan Vultur sa stal ešte nebezpečnejším. Schováva sa za zdanlivo bezpečnú aplikáciu. Takto sa dostáva do smartfónov obetí, upozorňujú experti! appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Naši dezinformátori sú o krok dopredu pred Kremľom. „Odhalili“, kto skutočne stál za teroristickým útokom v Moskve. Informácie majú „z prvej ruky“

31.03.2024 19:30 Dezinformácie či falošné správy sú fenoménom dnešnej doby. Môžeme na ne naraziť prakticky kdekoľvek. Niekedy sú menej neškodné a inokedy zas viac. V súvislosti s vojnou u nášho východného suseda Kremeľ aktívne podáva verejnosti informácie, ktoré tieto útoky zľahčujú alebo zahmlievajú. Niekedy z ich dielne vyjdú ale aj „perly“. Jednou takouto čerešničkou na torte v minulosti bolo, že Ukrajinci … The post Naši dezinformátori sú o krok dopredu pred Kremľom. „Odhalili“, kto skutočne stál za teroristickým útokom v Moskve. Informácie majú „z prvej ruky“ appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Expert odkryl 2 chyby, ktoré často robíme, a ktoré vedú k poškodeniu notebooku. Zmeňte to, inak vám notebook vydrží fungovať výrazne menej, než by mal

31.03.2024 19:30 Kúpa nového Notebooku nie je lacná záležitosť. Keď už sa rozhodneme do nového počítača investovať, určite chceme, aby vydržal čo najdlhšie.   Životnosť notebooku je preto dosť dôležitá, no ak sledujeme súčasné trendy, môžeme si všimnúť, že čoraz viac klesá. Dnes sa počíta s tým, že notebook vydrží približne tri až päť rokov. Portál Daily … The post Expert odkryl 2 chyby, ktoré často robíme, a ktoré vedú k poškodeniu notebooku. Zmeňte to, inak vám notebook vydrží fungovať výrazne menej, než by mal appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Toto sú najčastejšie príčiny, prečo je váš mobil pomalý! Väčšinu problémov viete vyriešiť do pár sekúnd

31.03.2024 09:16 Zdá sa vám váš mobil pomalý a neviete, prečo tomu tak je? Mať pomalý mobil, nie je niečo čo by chcel človek mať, ide o frustrujúcu situáciu. Poďme sa preto nižšie pozrieť na najčastejšie dôvody, ktoré spôsobujú pomalé reakcie vášho mobilu či sekanie. Toto sú najčastejšie príčiny, ktoré spôsobujú pomalé reakcie smartfónu Máte málo úložného … The post Toto sú najčastejšie príčiny, prečo je váš mobil pomalý! Väčšinu problémov viete vyriešiť do pár sekúnd appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Dochádza vám voľné miesto v Gmaili? Takto získate „minutý“ úložný priestor späť bez toho, aby ste zaplatili čo by len cent

30.03.2024 22:15 Ako používate Gmail už roky, možno aj vy máte problém s nedostatkom voľného miesta. Spoločnosť Google ponúka bez poplatku až 15 GB priestoru, čo je síce spomedzi všetkých cloudových služieb najviac, no zároveň musíte toto miesto zdieľať s mailami, diskom, WhatsApp zálohou a Google Fotkami.   Kľudne sa teda môže stať, že sa vám aj … The post Dochádza vám voľné miesto v Gmaili? Takto získate „minutý“ úložný priestor späť bez toho, aby ste zaplatili čo by len cent appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

10 komédií na Netflixe, ktoré sa určite oplatí vidieť. Budete sa váľať od smiechu ako nikdy predtým!

30.03.2024 22:15 Netflix ponúka naozaj bohatý výber rôznych filmov a seriálov. Ak máte chuť na nejakú kvalitnú komédiu, ani v tomto ponuka Netflixu nezaostáva. Čo si teda vybrať z ponuky?   Hráčky  Svet randenia je rýchly, nevyspytateľný a stačí málo, aby sme sa v ňom kompletne stratili. Komédia Hráčky vás zavedie do života športovej novinárky menom Mack, … The post 10 komédií na Netflixe, ktoré sa určite oplatí vidieť. Budete sa váľať od smiechu ako nikdy predtým! appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Človek sa stále vyvíja. Naše mozgy sa zväčšujú a zdá sa, že to má vplyv na výskyt neurodegeneratívnych ochorení ako je Alzheimer a ďalšie

30.03.2024 22:15 Hoci sa to tak nemusí zdať, človek sa stále vyvíja. Výskumníci z UC Davis vo svojej novej práci zistili, že jedným z produktov evolúcie je to, že sa nám pomaly zväčšujú mozgy a tento trend pokračuje už najmenej od 30. rokov minulého storočia.   V práci zistili, že ľudia narodení v 70. rokoch mali o … The post Človek sa stále vyvíja. Naše mozgy sa zväčšujú a zdá sa, že to má vplyv na výskyt neurodegeneratívnych ochorení ako je Alzheimer a ďalšie appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Máš Samsung? Cez tento kód si môžeš skontrolovať svoj smartfón, či všetko v ňom funguje, ako má

30.03.2024 22:15 Používanie telefónu, ktorý nepracuje ako má, môže byť frustrujúce. Niekedy problémy spôsobujú zle fungujúce aplikácie v smartfóne či operačný systém, ktorý nie je riadne optimalizovaný. V tomto prípade nám pomôže len odstrániť aplikácie, ktoré nefungujú správne, alebo si počkať na opravnú aktualizáciu. Ak ste ale ako možnú príčinu vylúčite softvér, tak problémy môže spôsobovať hardvér. … The post Máš Samsung? Cez tento kód si môžeš skontrolovať svoj smartfón, či všetko v ňom funguje, ako má appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Máš Android? Cez tento kód si môžeš skontrolovať svoj smartfón, či všetko v ňom funguje, ako má

30.03.2024 11:00 Používanie telefónu, ktorý nepracuje ako má, môže byť frustrujúce. Niekedy problémy spôsobujú zle fungujúce aplikácie v smartfóne či operačný systém, ktorý nie je riadne optimalizovaný. V tomto prípade nám pomôže len odstrániť aplikácie, ktoré nefungujú správne, alebo si počkať na opravnú aktualizáciu. Ak ste ale ako možnú príčinu vylúčite softvér, tak problémy môže spôsobovať hardvér. … The post Máš Android? Cez tento kód si môžeš skontrolovať svoj smartfón, či všetko v ňom funguje, ako má appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Čo sú to hodiny súdneho dňa?

30.03.2024 11:00 Hodiny súdneho dňa sú zaujímavým symbolom, ktorý reprezentuje, ako blízko sa ľudstvo nachádza ku globálnej katastrofe. Tento symbol vytvorili po prvýkrát vedci z Bulletin of the Atomic Scientists v roku 1947 a odvtedy tieto hodiny každoročne nastavujú na určitý čas, vzhľadom na globálne problémy, ktorým ľudstvo čelí.   Hodiny súdneho dňa nie sú nejakou predpoveďou, … The post Čo sú to hodiny súdneho dňa? appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Ako môžete v Netflixe filtrovať obsah podľa jazyka?

30.03.2024 11:00 Netflix je streamovacia platforma, ktorú pozná takmer každý. Na Slovensku si našla obrovské množstvo priaznivcov, ktorí každý deň sledujú cez ňu obsah. Knižnica Netflixu je naozaj masívna a nájdete v nej filmy a seriály od komédií, cez drámu, až po horory či rozprávky. Obsah môžete sledovať v rôznych jazykoch a vôbec nielen v angličtine či … The post Ako môžete v Netflixe filtrovať obsah podľa jazyka? appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

NASA odhalila časť nástrojov, ktoré ponesú so sebou astronauti na Mesiac. Pozrite sa, čo všetko budú skúmať!

29.03.2024 23:32 Americká NASA sa v rámci programu Artemis plánuje vrátiť späť na povrch Mesiaca. Zatiaľ čo astronauti tvrdo trénujú na ďalšiu historickú misiu, vesmírna agentúra vyberá prvé vedecké prístroje, ktoré si so sebou na misiu ponesú.   Ľudia pristanú na južný pól Mesiaca v misii Artemis III. Ako vysvetľuje vesmírna agentúra, astronauti na povrchu nainštalujú trojicu … The post NASA odhalila časť nástrojov, ktoré ponesú so sebou astronauti na Mesiac. Pozrite sa, čo všetko budú skúmať! appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Ženy, ktoré konzumujú alkohol v nadmernom množstve, sú obzvlášť náchylné na toto ochorenie

29.03.2024 23:32 Hovorí sa, že alkohol je metla ľudstva a viaceré výskumy potvrdili, že ani ten povestný pohárik nie je pre naše zdravie až tak dobrý, ako sa kedysi hovorilo. Do toho sa pridáva aj nová štúdia vedcov z American College of Cardiology.   Vo svojej novej práci zistili, že ženy v mladom až strednom veku majú … The post Ženy, ktoré konzumujú alkohol v nadmernom množstve, sú obzvlášť náchylné na toto ochorenie appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.

Lode britského námorníctva dostanú nové obranné odpaľovacie zariadenie

29.03.2024 23:32 Britské kráľovské námorníctvo dostane nový odpaľovač, ktorý je určený na zneškodňovanie nepriateľských rakiet a dronov, čo výrazne podporí obranyschopnosť vojnových lodí, informuje vládny portál Spojeného Kráľovstva.   Nové systémy dostanú lode vďaka uzatvoreniu 135-miliónového kontraktu s Cohort plc group, pod ktorú spadajú spoločnosti Systems Engineering and Assessment a Chess. Nové obranné systémy majú byť odpoveďou … The post Lode britského námorníctva dostanú nové obranné odpaľovacie zariadenie appeared first on Vosveteit.sk - Správy zo sveta technológií a vedy.