Rozšírené hľadanie
Pondelok 17. Jún 2024 |
meniny má Adolf
Giro d’Italia: Chaves sa po roku dočkal

31.05.2019 17:38 Giro d’Italia dnes pokračuje už 19. etapou. Pelotón sa postupne presnie do Dolomitov. Dnešný začiatok je v Trevise a dojazd na kopci San Martino di Castrozza, ktorý je položený v nadmorskej výške 1 478 metrov nad morom. Etapa bude iba 151 kilometrov dlhá, no v závere čaka jazdcov až 30 kilometrové stúpanie. Po dvoch kilometroch … Continued The post Giro d’Italia: Chaves sa po roku dočkal appeared first on Cyklonews.sk.

Pascal Ackermann: „Bolo to najrýchlejších 20 kilometrov v mojom živote“

30.05.2019 23:09 Nemec Pascal Ackermann  si v dnešnej 18. etape Giro d’Italia druhým miestom zaistil cyklámenový dres pre najlepšieho šprintéra pretekov. Stalo sa tak po hektickom poslednom kilometri, kedy sa na páske radoval Damiano Cima  . 25-ročný národný šampión Nemecka predbehol v šprintérskej klasifikácii svojho rivala Arnauda Démara  . Francúz skončil až na ôsmom mieste. Rozdiel … Continued The post Pascal Ackermann: „Bolo to najrýchlejších 20 kilometrov v mojom živote“ appeared first on Cyklonews.sk.

Šialenec takmer zapríčinil pohromu na Gire

30.05.2019 21:35 V 18. etape sme nevideli len dramatický záver, ale aj takmer katastrofálny moment v strede pretekov. 60 km pred cieľom mal popri radu divákov prejsť trojčlenný únik, v ktorom sa nachádzal neskorší víťaz – Damiano Cima  . Po prejdení sprievodného vozidla s traťovým komisárom jeden divák s kapucňou hodil bicykel do … Continued The post Šialenec takmer zapríčinil pohromu na Gire appeared first on Cyklonews.sk.

Giro d’Italia: Strhujúce finále pre Cimu, Ackermann tesne v cyklámenovom

30.05.2019 18:14 18. etapa pretekov Giro d’Italia bola poslednou jednoduchou záležitosťou pre jazdcov na celkové poradie, aj keď takto ďaleko v pretekoch dala dvestovka kilometrov každému zabrať. Tranzitná etapa smerujúca z mesta Valdaora do Santa Maria di Sala v blízkosti Benátok mala 222 kilometrov. Prvá polovica obsahovala dlhšiu falošnú rovinku, jedno stúpanie a dlhý zjazd. Posledných 60 … Continued The post Giro d’Italia: Strhujúce finále pre Cimu, Ackermann tesne v cyklámenovom appeared first on Cyklonews.sk.

Giro d’Italia: Odvážny únik Petersa zachránil AG2R, aktívny Movistar opäť trestal

29.05.2019 17:42 Preteky Giro d’Italia pokračovali 17. etapou. Tá viedla z mesta Commezzadura do Anterselva pri taliansko-rakúskych hraniciach. Po troch kopcoch v priebehu trasy dlhej 181 sa cieľ nachádzal na kopci Antholz . V posledných 30 km sa však celý čas mierne stúpalo. Išlo o akúsi „stredne ťažkú“ horskú etapu. O únik bol dnes veľký … Continued The post Giro d’Italia: Odvážny únik Petersa zachránil AG2R, aktívny Movistar opäť trestal appeared first on Cyklonews.sk.

Giro d’Italia: Brutálne Mortirolo zlomilo Rogliča, ťažili z toho Nibali a Carapaz. Vyhral Cicc

28.05.2019 17:45 16. etapa z Lovere do Ponte di Legno mala označenia ako „kráľovská“. Na trase dlhej 194 km sa vyšliapalo takmer 4800 výškových metrov. Pred hlavnou prekážkou dňa nohy unavili štyri stúpania. Kvôli snehu a lavínam vypadol z itinerára prejazd cez Passo Gavia. Nahradili ho Cevo a Aprica . Po nich, … Continued The post Giro d’Italia: Brutálne Mortirolo zlomilo Rogliča, ťažili z toho Nibali a Carapaz. Vyhral Ciccone pred Hirtom appeared first on Cyklonews.sk.

Carapaz, Roglič alebo Nibali? Preview posledného týždňa Gira

27.05.2019 22:08 Po dnešnom dni voľna ostáva pred pelotónom šesť etáp Giro d’Italia. V najlepšej pozícii sú pred rozhodujúcimi dňami Richard Carapaz  , Primož Roglič  a Vincenzo Nibali  . Táto trojica je v celkovom poradí v rozmedzí dvoch minút. Pred týždňom sa Ekvádorčan Carapaz nachádzal na 20. priečke s odstupom 3 minút a 16 sekúnd na Rogliča. Síce získal etapu, no v boji o ružový … Continued The post Carapaz, Roglič alebo Nibali? Preview posledného týždňa Gira appeared first on Cyklonews.sk.

Zbytočné chyby stáli Rogliča cenný čas

26.05.2019 21:39 Primož Roglič stratil 40 sekúnd na Vincenza Nibaliho  a Richarda Carapaza  v 15. etape pretekov Giro d’Italia. Stalo sa tak po sérií chýb, ktorých sa nedopustil len slovinský cyklista, ktorý v doterajšom priebehu Grand Tour pôsobil bezchybným dojmom. Roglič bol na poslednom kopci bez tímovej pomoci, keďže ako sa ukázalo, jeho tím nemá takú silu na … Continued The post Zbytočné chyby stáli Rogliča cenný čas appeared first on Cyklonews.sk.

Giro d’Italia: Lombardia priniesla stratu Rogliča, ofenzívu Nibaliho a Carapaza. Radoval sa ún

26.05.2019 18:08 Druhý závodný blok sa dnes ukončil pätnástou etapou Giro d’Italia. Išlo o ďalší z maratónskych dní, jazdi prešli 232 kilometrov. Na trase z Ivrea do Como sa najprv išlo cez Pádsku nížinu, posledných 100 km však dalo každému zabrať. Záver kopíroval jesenný monument Okolo Lombardie z rokov 2015 a 2017, kde v oboch prípadoch dominoval … Continued The post Giro d’Italia: Lombardia priniesla stratu Rogliča, ofenzívu Nibaliho a Carapaza. Radoval sa únik appeared first on Cyklonews.sk.

Cez náročné Passo Gavia sa v kráľovskej etape napokon nepôjde

25.05.2019 22:35 Stúpanie Passo Gavia bolo oficiálne vyradené zo 16. etapy Giro d’Italia, ktorá sa pôjde v utorok, 28. mája. Riaditeľ pretekov Mauro Vegni potvrdil, že snehové steny popri takmer zamrznutých cestách, prípadný čerstvý sneh či lavínové nebezpečenstvo boli pre jazdcov príliš riskantné. Miestne sily už niekoľko dní odpratávali sneh, o osude najvyššieho bodu 102. Giro d’Italia sa … Continued The post Cez náročné Passo Gavia sa v kráľovskej etape napokon nepôjde appeared first on Cyklonews.sk.

Giro d’Italia: Ružový dres mení majiteľa, Carapaz skvele zaútočil

25.05.2019 18:03 Štrnásta etapa pretekov Giro d’Italia sa pridala k trendu krátkych, no intenzívnych etáp, ktoré môžeme na posledných Grand Tours vidieť. Druhá alpská skúška pretekov mala dĺžku 130 kilometrov a obsahovala rovno päť kategorizovaných stúpaní. Najťažším bol kopec Colle San Carlo , pred cieľom sa cesta zdvihla až k lyžiarskemu stredisku Courmayeur (8 km; … Continued The post Giro d’Italia: Ružový dres mení majiteľa, Carapaz skvele zaútočil appeared first on Cyklonews.sk.

Giro d’Italia: Premiéru na Lago Serrù ovládol Zakarin. Útoky Movistaru priniesli zmeny v desiatke

24.05.2019 18:36 Dnes sa konala prvá skutočná horská etapa Giro d’Italia. Premiérový horský dojazd na stúpaní Colle del Nivolet, o ktorom sme vám priniesli samostatný článok, sa udial až v druhom týždni, v etape číslo 13. Po predchádzajúcich kopcoch na trase z Pinereola prišlo stúpanie na jazero Lago Serrù prakticky od značky 44 km do konca. Po … Continued The post Giro d’Italia: Premiéru na Lago Serrù ovládol Zakarin. Útoky Movistaru priniesli zmeny v desiatke appeared first on Cyklonews.sk.

Colle del Nivolet: Filmová klasika novinkou Gira

23.05.2019 23:30 Prvý horský dojazd 102. ročníka Giro d’Italia sa odohrá na stúpaní Colle del Nivolet v 13. etape. Finiš sa nachádza pri jazere Serrù. Stúpanie sa nachádza v regióne Piedmont na severozápade Talianska. Aj keď ide o krásny a výživný kopec, na Giro d’Italia sa nikdy neobjavil. Z vrcholu to nikam nevedie, iba k priehrade, ktorá … Continued The post Colle del Nivolet: Filmová klasika novinkou Gira appeared first on Cyklonews.sk.

Giro d’Italia: Prvý väčší kopec prial úniku, radoval sa Benedetti

23.05.2019 18:36 12. etapa pretekov Giro d’Italia zaviedla jazdcov po prvýkrát na vrchol väčšieho stúpania. Na trase dlhej 158 km sa nachádzal kopec Montoso , 32 km pred cieľom. Etapa medzi mestami Cuneo a Pinerolo mala pripomenúť 70. výročie veľkého víťazstva Fausta Coppiho, ktorý práve v tejto oblasti na severozápade Talianska predviedol legendárny výkon a aj … Continued The post Giro d’Italia: Prvý väčší kopec prial úniku, radoval sa Benedetti appeared first on Cyklonews.sk.

Giro d’Italia: Caleb Ewan si vyšprintoval druhé víťazstvo

22.05.2019 19:32 Etapa číslo 11 pretekov Giro d’Italia mala 221 kilometrov. Išlo o ďalšiu a poslednú rovinatú príležitosť pre šprintérov. Na trase medzi Carpi a Novi Ligure sa nenachádzali žiadne kopce. Na štart etapy sa nepostavil mladý šprintér Moschetti , ktorý včera ťažko spadol v poslednom kilometri. Únik vytvorila trojica Marco Frapporti , Mirco Maestri a … Continued The post Giro d’Italia: Caleb Ewan si vyšprintoval druhé víťazstvo appeared first on Cyklonews.sk.