Rozšírené hľadanie
Sobota 18. Máj 2024 |
meniny má Viola
Juraj Sagan je nový majster Slovenska, českú časť ovládol prekvapujúco František Sisr

30.06.2019 17:13 Dnes pokračoval spoločný národný šampionát Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike pretekami s hromadným štartom. Na jazdcov dnes bolo pripravených 186 kilometrov. Profil trate bol rovinatý a na jazdcov čakal jeden veľký okruh a 8 malých. Štart i cieľ bol v Trnave, organizátori rozmýšľali nad technickým dojazdom po dlažobných kockách v centre Trnavy, no … Continued The post Juraj Sagan je nový majster Slovenska, českú časť ovládol prekvapujúco František Sisr appeared first on Cyklonews.sk.

Bora nie je len Sagan: Nominácia jeho tímu na Tour je známa

29.06.2019 16:42 Svoju zostavu na Tour de France oficiálne ohlásil aj nemecký tím Bora – hansgrohe. Najvýraznejším prvkov v osemčlennom tíme bude Peter Sagan  , ktorý pôjde po etapových triumfoch a zelenom drese. Tím má však ambície aj v celkovom poradí s Emanuelom Buchmannom  . Preteky štartujú 6. júla. Od roku 2012 vyhral 29-ročný Sagan bodovaciu súťaž šesťkrát zo … Continued The post Bora nie je len Sagan: Nominácia jeho tímu na Tour je známa appeared first on Cyklonews.sk.

Silný stroj Team Ineos s lídrami Thomasom a Bernalom predstavený

29.06.2019 14:38 Team Ineos, dominantný tím posledných edícií Tour de France, oficiálne predstavil svoju zostavu na francúzsku Grand Tour. Osem jazdcov má pred sebou jediný cieľ – vyhrať žltý dres. Preteky štartujú 6. júla v Bruseli. Tím s bývalom názvom Sky prišiel o svojho jednoznačného lídra, keď Chris Froome  ťažko spadol počas tréningovej jazdy pred časovkou na Critérium … Continued The post Silný stroj Team Ineos s lídrami Thomasom a Bernalom predstavený appeared first on Cyklonews.sk.

Bratia Yatesovci povedú tím Mitchelton-Scott

28.06.2019 15:00 Osem dní pred štartom Tour de France sa naplno oznamujú oficiálne zostavy tímov, ktoré nám napovedia čosi o pretekoch. Austrálsky tím Mitchelton-Scott má tento rok vysoké ambície hlavne s Adamom Yatesom  . Ten sa dlhšie pripravoval na júlový vrchol sezóny a chcel by bojovať o víťazstvo v celkovom poradí. Prekvapivo bol menovaný aj jeho brat Simon  . Ten … Continued The post Bratia Yatesovci povedú tím Mitchelton-Scott appeared first on Cyklonews.sk.

Nestarnúci Valverde predĺžil zmluvu v Movistare

28.06.2019 10:31 Alejandro Valverde  predĺžil svoj kontrakt s tímom Movistar. Svoje služby by mu mal poskytovať až do roku 2021, kedy bude mať 41 rokov. Tím taktiež hovorí, že v celku ostane do roku 2024, zatiaľ s nešpecifikovanou úlohou. Môže ísť napríklad o rolu športového manažéra. Úradujúci majster sveta po zisku svojho titulu oznámil, že jazdiť chce … Continued The post Nestarnúci Valverde predĺžil zmluvu v Movistare appeared first on Cyklonews.sk.

Mal porážať Sagana v šprintoch, na Tour však nepôjde. UAE ide do Francúzska bez Gavíriu

27.06.2019 22:00 Tím UAE-Team Emirates ohlásil svoju osmičku jazdcov, ktorá sa 6. júla postaví na štart Tour de France. Ide o zostavu, ktorá obsahuje silných jednotlivcov a zameria sa na prakticky všetky výzvy, ktoré Tour ponúkne. Najväčšia strata však bude na poli šprintov. Kolumbijský rýchlik Fernando Gavíria  vynechá Tour de France. Šprintér naďalej bojuje so zranením kolena, ktoré … Continued The post Mal porážať Sagana v šprintoch, na Tour však nepôjde. UAE ide do Francúzska bez Gavíriu appeared first on Cyklonews.sk.

Poznáme víťazov časovky na majstrovstvách SR a ČR v Trnave

27.06.2019 17:30 Dnes začal spoločný národný šampionát Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike v Trnave. V prvý deň konania sa tradične rozdali dresy pre najlepších časovkárov. Bojovalo sa v náročných podmienkach, keďže na trati panovali vysoké teploty. Miestami teplomer ukazoval aj 34 °C. Trasa jedného kola : Profil: Dnešný program: 09:00 – Individuálna časovka žien … Continued The post Poznáme víťazov časovky na majstrovstvách SR a ČR v Trnave appeared first on Cyklonews.sk.

Gilbert nerozumie rozhodnutiu Quick Stepu. Tím ho neposlal na Tour

27.06.2019 15:00 Víťaz Paríž – Roubaix Philippe Gilbert  sa nedostal do výberu svojho tímu na preteky Tour de France. Deceuninck – Quick Step to Belgičanovi oznámil v pondelok večer prostredníctvom športového riaditeľa Toma Steelsa. Rozhodnutiu nerozumie, keďže si myslí, že je dobre pripravený a má dobrú formu. Potvrdil to aj na včerajšom závode Halle Ingooigem tretím miestom. Philippe … Continued The post Gilbert nerozumie rozhodnutiu Quick Stepu. Tím ho neposlal na Tour appeared first on Cyklonews.sk.

V Trnave sa rozhodne o držiteľoch slovenských a českých dresov

26.06.2019 22:04 Už zajtra štartujú Majstrovstvá Slovenskej a Českej v Trnave. Spoločný šampionát sa po ročnej odmlke vracia na Slovensko, trvať bude do nedele. Celkovo sa tradícia dvoch národných majstrovstiev drží už dvadsiaty rok. Program: 27.6. – 09:00 – Individuálna časovka žien a junioriek 27.6. – 10:15 – Individuálna časovka juniorov 27.6. – 13:00 – Individuálna časovku … Continued The post V Trnave sa rozhodne o držiteľoch slovenských a českých dresov appeared first on Cyklonews.sk.

Okolo Slovinska: Atraktívne preteky v réžii Ulissiho UAE, presadil sa aj Ackermann

23.06.2019 19:07 V dňoch od 19. do 23. júna sa konal 26. ročník pretekov Okolo Slovinska z kategórie UCI 2.HC. Aj keď z programu oproti vlaňajšej vydarenej edícii vypadli cieľové stúpanie a časovka, stále si preteky udržali svoju atraktivitu. Na štart sa postavilo päť World Tour tímov, čo je rovnaký počet, aký príde na Okolo Slovenska. Dukla … Continued The post Okolo Slovinska: Atraktívne preteky v réžii Ulissiho UAE, presadil sa aj Ackermann appeared first on Cyklonews.sk.

Okolo Švajčiarska: Carthy opanoval poslednú etapu i súťaž vrchárov. Bernal i Sagan udržali svoje dre

23.06.2019 17:43 Dnes bola na programe deviata etapa World Tour podniku Okolo Švajčiarska. Organizátori museli improvizovať a vyradili z profilu stúpanie na Sustenpass, ktoré polícia uzavrela kvôli lavínovému nebezpečenstvu. Do itinerára sa tak dostalo San Gottardo, na ktorom sa finišovalo v siedmej etape. Dnešný diel podniku sa znova odohrával v horskom stredisku Goms. Do úniku dňa sa … Continued The post Okolo Švajčiarska: Carthy opanoval poslednú etapu i súťaž vrchárov. Bernal i Sagan udržali svoje dresy appeared first on Cyklonews.sk.

Okolo Švajčiarska: Dennis prepadol, Bernal ostáva v žltom

22.06.2019 18:39 Dnes bola na programe ôsma etapa World Tour podniku Okolo Švajčiarska. Organizátori nachystali individuálnu časovku na 19,2 kilometrov dlhej trati. Štart i cieľ bol v horskom mestečku Goms, v ktorom žije niečo vyše tisíc obyvateľov. Profil časovky bol viacmenej rovinatý a tak bol favorit číslo jedna Rohan Dennis . Druhý muž celkového poradia tu vyhral … Continued The post Okolo Švajčiarska: Dennis prepadol, Bernal ostáva v žltom appeared first on Cyklonews.sk.

Okolo Švajčiarska: Bernal si privlastnil krásne San Gottardo

21.06.2019 18:41 Dnes bola na programe siedma etapa World Tour podniku Okolo Švajčiarska. Išlo o najdlhší deň v sedle, keď jazdci prešli 216 kilometrov. Profil etapy bol horský, v strede sa nachádzalo jedno 17-kilometrové stúpanie. Po zjazde z neho prišla na rad hlavná časť, výstup na náročné Passo San Gottardo. To so svojimi 38 serpentínami a dĺžkou … Continued The post Okolo Švajčiarska: Bernal si privlastnil krásne San Gottardo appeared first on Cyklonews.sk.

Tour de France bude bez Toma Dumoulina

21.06.2019 12:46 Tom Dumoulin  napokon vynechá Tour de France. Za jeho neúčasť môže zranenie kolena, s ktorým by nemohol naplno súťažiť. Dumoulin minulý mesiac spadol počas štvrtej etapy pretekov Giro d’Italia. Z Talianska sa porúčal predčasne a sústredil sa na uzdravenie pred ďalšou Grand Tour. Na súťažné cesty sa postavil v predošlom týždni na pretekoch Critérium du … Continued The post Tour de France bude bez Toma Dumoulina appeared first on Cyklonews.sk.

Okolo Švajčiarska: Tolhoek odolal silnému Bernalovi a teší sa z prvého profi triumfu

20.06.2019 18:39 Etapa číslo šesť pretekov Okolo Švajčiarska už zaviedla jazdcov na prvé veľké kopce , v ktorých sa rozhoduje o celkovom víťazovi. Etapa z Einsiedeln na stúpanie Flumserberg mala 120,2 kilometra. Záverečná prekážka prvej kategórie bola dlhá 8,5 km s priemerným sklonom 9,2%, čiže išlo o dosť strmý záver etapy. Cesta bola najviac naklonená v poslednom … Continued The post Okolo Švajčiarska: Tolhoek odolal silnému Bernalovi a teší sa z prvého profi triumfu appeared first on Cyklonews.sk.