Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Majster sveta Mads Pedersen: „Bolo to všetko alebo nič. S dúhovým dresom sa veľa vecí mení.“

29.09.2019 21:32 Meno, ktoré sa takmer vôbec nespomínalo v rozboroch cestných pretekov mužov Elite na Majstrovstvách sveta v Yorkshire. Ak áno, možno ako kvalitný pomocník lídrov Fuglsanga alebo Valgrena. A predsa, Mads Pedersen si v Harrogate po extrémenom priebehu prišiel po zlatú medailu a ikonický dúhový dres. V šprinte do kopca mal po 263 kilometroch a šiestich hodinách v … Continued The post Majster sveta Mads Pedersen: „Bolo to všetko alebo nič. S dúhovým dresom sa veľa vecí mení.“ appeared first on Cyklonews.sk.

Peter Sagan nie je sklamaný: „Prepásol som príležitosť.“

29.09.2019 21:32 Peter Sagan dnes skončil na piatom mieste na cestných pretekov majstrovstiev sveta, keď najprv 33 km pred cieľom nezachytil rozhodujúci únik borcov ako víťaz Mads Pedersen, Matteo Trentin alebo Mathieu van der Poel. Potom tri kilometre pred cieľom vyrazil z hlavnej skupiny, ktorá už dlhšiu dobu výrazne nesťahovala únik. Ukázal, že mal dobré nohy, no jeho snaha prišla neskoro. … Continued The post Peter Sagan nie je sklamaný: „Prepásol som príležitosť.“ appeared first on Cyklonews.sk.

MS Yorkshire: Pedersen famóznym majstrom sveta. Sagan piaty, Van der Poel vybuchol

29.09.2019 19:30 Mads Pedersen z Dánska získal vo veku 23 rokov najväčší triumf v kariére. Zaskočil favorita Mattea Trentina, s ktorým bol v rozhodujúcom úniku od viac ako 44 km pred koncom. K nemu sa pridal aj Mathieu van der Poel, ktorý dnes dostal krízu a stratil sily. Peter Sagan bol aktívny príliš neskoro a skončil piaty.  Týždeň … Continued The post MS Yorkshire: Pedersen famóznym majstrom sveta. Sagan piaty, Van der Poel vybuchol appeared first on Cyklonews.sk.

MS Yorkshire: Pedersen famóznym majstrom sveta. Sagan piaty, Van der Poel vybuchol

29.09.2019 17:11 Týždeň Majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike Yorkshire sa dnes ukončil kráľovskými pretekmi mužov Elite. Najprv sa kvôli extrémnemu počasiu musel skrátiť trasa na 261 kilometrov. Vynechala sa dvojica stúpaní v prvej časti pretekov. Pridali sa dve prejazdy cez technický a zvlnený okruh v Harrogate. Ten sa prešiel deväťkrát, mal 13,8 kilometra a deväť krátkych stúpaní, … Continued The post MS Yorkshire: Pedersen famóznym majstrom sveta. Sagan piaty, Van der Poel vybuchol appeared first on Cyklonews.sk.

Pre extrémne počasie bola trasa MS skrátená

29.09.2019 13:31 Celým týždňom v Harrogate sa nieslo zlé počasie. Jazdci ťažko prechádzali cez hlboké mláky, bojovali s mokrou vozovkou. Pravdepodobne najhoršie počasie vyšlo na vrchol Majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike v Yorkshire – cestné preteky mužov Elite. Organizátori sa preto rozhodli skrátiť pôvodnú, najdlhšiu trasu majstrovstiev za 43 rokov. 285 kilometrov sa skrátilo na 261 kilometrov. … Continued The post Pre extrémne počasie bola trasa MS skrátená appeared first on Cyklonews.sk.

Vyjadrenia pred MS: Dôležitý bude dážď. Sagan je v pohode, Alaphilippe či Van der Poel majú rešpekt,

28.09.2019 22:38 V nedeľu, 29.9. septembra, nastane jeden z vrcholov sezóny. V anglickom Harrogate sa rozhodne o držiteľovi dúhového dresu na ďalší rok. Trať opäť zvoláva silných klasikárov s dobrým ovládaním bicykla, keďže cesty v Yorkshire sú technické a väčšinou úzke. Navyše, predpovede nevylučujú dážď, čo by výrazne ovplyvnilo priebeh jedného z najdlhších ročníkov majstrovstiev sveta. Okruh … Continued The post Vyjadrenia pred MS: Dôležitý bude dážď. Sagan je v pohode, Alaphilippe či Van der Poel majú rešpekt, Van Avermaet cíti najlepšiu šancu appeared first on Cyklonews.sk.

Kontroverzné rozhodnutie UCI: Eekhoff s vykĺbeným ramenom bol 15 minút majstrom, video zverejnené až

28.09.2019 15:33 Na Majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v Yorkshire, pretekoch mužov do 23 rokov sa udiala kontroverzná situácia. Nils Eekhoff bol 15 minút majstrom sveta, keď v posledných kilometroch sa dokázal spojiť s prednou skupinou a vyhrať v kvalitne obsadenom šprinte. Na pódium ale nevyskočil, keďže rozhodcovia ho diskvalifikovali. Miesto holandskej radosti videl Harrogate víťazné emócie Taliana Battistellu. … Continued The post Kontroverzné rozhodnutie UCI: Eekhoff s vykĺbeným ramenom bol 15 minút majstrom, video zverejnené až dnes appeared first on Cyklonews.sk.

MS Yorkshire: V pretekoch U23 bol prvý Eekhoff diskvalifikovaný, víťazom je Battistella

27.09.2019 23:31 Dnes boli na programe cestné preteky mužov do 23 rokov na Majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike. V Yokrshire sa opäť menilo upršané počasie so suchým, no na technickú trasu si každý musel dávať pozor. Závod mal 173 kilometrov a zvlnený charakter. Na čele sa to najprv hemžilo útokmi, vytvoril sa menší únik, ktorý na prvý … Continued The post MS Yorkshire: V pretekoch U23 bol prvý Eekhoff diskvalifikovaný, víťazom je Battistella appeared first on Cyklonews.sk.

MS Yorkshire preview: Klasikári opäť na ťahu. Sagan v elitnej skupine favoritov na dúhový dres

27.09.2019 20:42 V nedeľu, 29. septembra, sa ukončia Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike v Yorkshire cestnými pretekmi mužov Elite. Najprestížnejšia časť podujatia tento rok opäť favorizuje klasikárov a výbušných borcov. Po vlaňajšej vrchárskej odbočke je favoritom aj Peter Sagan, no nie jednoznačným. V Yorkshire sa stretne široká skupina špičkových jazdcov, ktorí zabojujú o jeden z najviac magických … Continued The post MS Yorkshire preview: Klasikári opäť na ťahu. Sagan v elitnej skupine favoritov na dúhový dres appeared first on Cyklonews.sk.

UCI oznámila novinku: e-šport už na ďalších majstrovstvách sveta

27.09.2019 14:34 Medzinárodná cyklistická únia a online služba Zwift sa rozhodli, že na nasledujúcich majstrovstvách sveta zavedú novú disciplínu, e-šport. Švajčiarske mesto Martigny tak bude hostiť prvé UCI Majstrovstvá sveta v cyklistickom e-športe. V nasledujúcom roku sa vydá kompletné nová zbierka pravidiel. Online platforma ponúka vyrovnanosť, teda muži aj ženy budú jazdiť rovnaký počet pretekov na … Continued The post UCI oznámila novinku: e-šport už na ďalších majstrovstvách sveta appeared first on Cyklonews.sk.

Tím Katusha končí. Miesto vo World Tour zaplní Israel Cycling Academy

27.09.2019 12:32 Tím Katusha-Alpecin končí po 11 rokoch pôsobenia v najvyššej cyklistickej lige. Licenciu preberie prokontinentálny tím Israel Cycling Academy. Takisto sa do dresov oblečú jazdci bývalého švajčiarsko-ruského tímu, ktorí mali s Katushou kontrakt na ďalšiu sezónu. Informácie potvrdil belgický denník Het Nieuwsblad. Tím mal viaceré problémy s rozpočtom aj sponzormi a dohoda s Israel Cycling Academy sa tak … Continued The post Tím Katusha končí. Miesto vo World Tour zaplní Israel Cycling Academy appeared first on Cyklonews.sk.

MS Yorkshire: Juniorskú dúhu získal Simmons po dlhom útoku

26.09.2019 19:02 Svetový šampionát v Yorkshire dnes otvoril kapitoly pre cestné preteky. Začalo sa najnižšou kategóriou juniorov. Trať bola dlhá 148,1 kilometra okolo Harrogate. Ako aj v ostatných disciplínach, išlo o zvlnenú trať vhodnú pre útočnú cyklistiku, ktorou sa preteky mladíkov vyznačujú. Opäť sa nám predviedlo anglické počasie, ktoré ponúklo daždivé podmienky na už tak dosť technickej trase. Na začiatku … Continued The post MS Yorkshire: Juniorskú dúhu získal Simmons po dlhom útoku appeared first on Cyklonews.sk.

MS Yorkshire: Dennis odpovedal dominanciou, obhájil zlato z časovky. Evenepoel senzačne druhý

25.09.2019 18:33 Časovkársky program Majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike v Yorkshire vyvrcholil mužskou Elite kategóriou. Trasa individuálnej časovky bola najdlhšia od roku 2013, merala 54 kilometrov. Išlo sa z Northhallerton do Harrogate cez technické pasáže aj sústavne krátke kopčeky. Dnes bolo počasie prechodné, chvíľami pršalo, inokedy nie. Časovka tak mala náhodné podmienky a niekto tak mohol dostať … Continued The post MS Yorkshire: Dennis odpovedal dominanciou, obhájil zlato z časovky. Evenepoel senzačne druhý appeared first on Cyklonews.sk.

MS Yorkshire preview: V časovke Belgičania proti Rogličovi či Dennisovi. A anglickému počasiu

24.09.2019 19:12 Zajtra je na programe individuálna časovka mužov Elite na Majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v Yorkshire. Ide o každoročný prestížny súboj, z ktorého tento rok vypadol Tom Dumoulin pre zranenie z Gira. Proti sebe tak nastúpi supertalent desaťročia, rekordér v hodinovke, víťaz Vuelty či záhadou ovešaný obhajca titulu. Predošlí víťazi 2018  Rohan Dennis 2017  Tom Dumoulin 2016  Tony … Continued The post MS Yorkshire preview: V časovke Belgičania proti Rogličovi či Dennisovi. A anglickému počasiu appeared first on Cyklonews.sk.

MS Yorkshire: Bjerg zvládol zradné počasie v časovke U23 najlepšie. Tretíkrát a vo veku 20 rokov

24.09.2019 17:00 Kolotoč majstrovstiev sveta v Yorkshire pokračoval individuálnou časovkou do 23 rokov. Trasa z Riponu do Harrogate mala 30 kilometrov a zvlnený, technický profil. Dnes to však jazdcom najviac sťažilo počasie, ktoré bolo typicky anglické. Išlo sa do úplných extrémov. Už od prvého ranného jazdca husto pršalo. Prvou obeťou hlbokých mlák a prúdu vody sa stal … Continued The post MS Yorkshire: Bjerg zvládol zradné počasie v časovke U23 najlepšie. Tretíkrát a vo veku 20 rokov appeared first on Cyklonews.sk.