Rozšírené hľadanie
Štvrtok 16. Máj 2024 |
meniny má Svetozár
Počas výluky vznikol skvelý YouTube kanál Victora Campenaertsa

31.03.2020 15:34 Počas každej krízy vznikajú i skvelé veci. Príkladom je Victor Campenarts . Belgičan sa rozhodol ukázať svetu svoju nie len dennú rutinu. Dvojnásobný majster Európy v časovke vo videách ukazuje tréningové jednotky, stravovacie náviky, rôzne typy strečingov či cvikov. Vo vlogoch sú aj vtipné momenty, kde sa sťahuje sedačka či rozdáva náhodným cyklistom peniaze. 28-ročný … Continued The post Počas výluky vznikol skvelý YouTube kanál Victora Campenaertsa appeared first on Cyklonews.sk.

Lotto Soudal dočasne prepustil 25 ľudí, jazdci akceptovali zníženie platu

30.03.2020 10:38 Belgický tím Lotto Soudal začal riešiť ekonomické dopady krízy, ktorá zužuje celý svet. Korona vírus ochromil ekonomiku na celom svete a nevyhol sa ani cyklistike. Generálny manažér tímu Lotto Soudal – John Lelangue v rozhovore pre belgické média odôvodnil reštrikcie, ktoré musel tím nariadiť. Odnieslo si to 25 členov tímu, ktorí ostali dočasne prepustení. Manažment … Continued The post Lotto Soudal dočasne prepustil 25 ľudí, jazdci akceptovali zníženie platu appeared first on Cyklonews.sk.

Tour de France možno v riadnom termíne, no bez divákov

26.03.2020 09:12 Ministerka mládeže a športu Roxana Maracineanu včera potvrdila, že jeden zo scenárov Tour de France je bez divákov. Francúzka je však v úzkom kontakte s organizátormi z ASO a riešia sa rôzne scenáre. Štart pretekov bol naplánovaný na 27. júna, o týždeň skôr než tradične. Olympiáda však včera bola oficiálne odložená a tak sa núkajú … Continued The post Tour de France možno v riadnom termíne, no bez divákov appeared first on Cyklonews.sk.

Mathieu van der Poel: „Štyri roky prípravy sú nenávratne preč.“

25.03.2020 10:34 Včera prišlo dlho očakávané rozhodnutie. Olympijské hry 2020 v Tokiu sú odložené na budúci rok. Toto rozhodnutie sa taktiež týka i paraolympiády. Verdikt prišiel včera po telekonferencii medzi japonským predsedom vlády Shinzom Abem a prezidentom Medzinárodného olympijského výboru Thomasom Bachom. Už v pondelok deklarovala Kanada a Austrália neúčasť na hrách. Rozhodnutie tak bolo celkom jednoduché … Continued The post Mathieu van der Poel: „Štyri roky prípravy sú nenávratne preč.“ appeared first on Cyklonews.sk.

Thomas De Gendt si uctil Miláno – San Remo po svojom

23.03.2020 09:11 Thomas De Gendt je známy svojimi dlhými únikmi a jeden takýto predviedol v sobotu, aby si uctil zrušený monument Miláno – San Remo. Svoje sily tentokrát spojil s Jasperom De Buystom a vydali sa na 300 kilometrov dlhú jazdu. Belgičania majú povolené trénovať vonku a tak to využili naplno. Podľa „stravy“ (cyklistická aplikácia, ktoré … Continued The post Thomas De Gendt si uctil Miláno – San Remo po svojom appeared first on Cyklonews.sk.

Novinky zo sociálnych sietí: Korona, Korona, Korona

18.03.2020 11:01 Na sociálnych sieťach panuje ponurá atmosféra. Jazdci sú prevažne doma, venujú sa tréningu a rodinám. Louis Meintjes sa dokonca učil ako piecť. Viviani maká v posilňovni Never stops in these difficult days!

Ďalšie dva monumenty pravdepodobne zrušené

16.03.2020 10:44 Cyklistický svet sa kompletne zastavil a nebude to inak ani nasledujúce týždne, mesiace. Šéf športovej agentúry ASO – Christian Prudhomme potvrdil, že Paríž – Roubaix sa pravdepodobne neuskutoční v riadnom termíne. Vlna zrušení tak bude pokračovať i v apríli. Dokonca je odložená i prvá Grand Tour sezóny – Giro d’Italia. Rovnaký problém rieši i Tomas … Continued The post Ďalšie dva monumenty pravdepodobne zrušené appeared first on Cyklonews.sk.

Paríž – Nice: Žltý Schachmann odolal a vyhral, Quintana dominantný v poslednej etape

14.03.2020 16:34 Jedno z úplne posledných bežiacich športových podujatí v dobe pandémie koronavírusu sú preteky Paríž – Nice. Siedmou etapu však aj toto podujatie narazilo na koniec. Posledná etapa dlhá 166,5 km končila na stúpaní  Valdeblore La Colmiane. Profil: Už od začiatku sa útočilo, pred prvým stúpaním dňa sa na čele usadili Alaphilippe  , Edet  , De Gendt  , Bettiol  , Perez  a Paret  . Edet si chcel … Continued The post Paríž – Nice: Žltý Schachmann odolal a vyhral, Quintana dominantný v poslednej etape appeared first on Cyklonews.sk.

Giro d’Italia so štartom v Budapešti preložené

13.03.2020 17:39 Preteky Giro d’Italia boli preložené. Rozhodnutie súvisí s krokom Maďarska, ktoré zrušilo prvé tri etapy. Tie sa mali konať v Maďarsku, no hrozba koronavírusu Covid-19 donútila vykonať takýto krok. Organizátor RCS Sport teraz bude hľadať nový dátum náhrady. Ten sa nedozvieme minimálne do 3. apríla, dokedy sú všetky športové udalosti v Taliansku zakázané. Giro malo … Continued The post Giro d’Italia so štartom v Budapešti preložené appeared first on Cyklonews.sk.

Paríž – Nice: Benoot zavŕšil prácu Sunwebu, Schachmann stratil ale finále je otvorené

13.03.2020 17:39 Kvôli koronavírusu bol dnešná šiesta etapa predposlednou na tohtoročnom Paríž – Nice. Taktiež sme dnes v akcii nevideli tím Bahrain-McLaren. Išlo o prvú väčšiu kopcovitú etapu a keďže do konca ostávala už len jedna etapa, jazdci na celkové poradie to chceli využiť. Cieľ v Apt prišiel po šiestich kategorizovaných kopcoch a 161,5 km. Profil: Najprv … Continued The post Paríž – Nice: Benoot zavŕšil prácu Sunwebu, Schachmann stratil ale finále je otvorené appeared first on Cyklonews.sk.

Fernando Gavíria má koronavírus

12.03.2020 17:07 Kolumbijčan Fernando Gavíria  potvrdil, že je pozitívny na koronavírus Covid-19. Ide o prvé nakazenie jazdca World Tour. Jeho stav je ale nie je vážny. Už po zrušených pretekoch UAE Tour nemohol vycestovať, keďže údajne patril medzi šiestich nakazených ľudí. Po týždňoch špekulácií sa správa potvrdila. Gavíria vo videu na sociálnych sieťach: „Ahojte, veľa sa špekuluje o … Continued The post Fernando Gavíria má koronavírus appeared first on Cyklonews.sk.

Paríž – Nice: Tratnik zbavený heroického triumfu tesne pred čiarou, obral ho Bonifazio

12.03.2020 17:07 Piata etapa pretekov Paríž – Nice bola zvlnená s viacerými kopcami, ale rovinatým záverom. Išlo o najdlhší deň s 227 km. Na jazdcov si konečne počkalo suché počasie, aj keď teploty v strednom Francúzsku stále neboli ideálne. Profil: Ryan Mullen , Alexis Gougeard , Jan Tratnik a Anthony Turgis vytvorili dnešný únik. … Continued The post Paríž – Nice: Tratnik zbavený heroického triumfu tesne pred čiarou, obral ho Bonifazio appeared first on Cyklonews.sk.

Paríž – Nice: Schachmann v životnej forme

11.03.2020 18:11 Dnes sa konala štvrtá etapa pretekov Paríž – Nice. Pelotón zavítal do rodiska Juliana Alaphilippea . Začiatok a koniec dnešnej časovky bol v mestečku Saint-Amand-Montrond. Pripravených bolo niečo málo vyše 15 kilometrov s drobným prevýšením. Ako prvý sa na trať vydal Jonathan Hivert , posledným bol celkový líder Maximilian Schachmann . Dnes sa … Continued The post Paríž – Nice: Schachmann v životnej forme appeared first on Cyklonews.sk.

Tadej Pogačar: „Ťažko povedať čo bude ďalej.“

11.03.2020 10:11 Tadej Pogačar napísal na svojej oficiálnej stránke niekoľko slov k prebiehajúcej karanténe. Preteky UAE Tour boli predčasne ukončené kvôli nálezu pozitívnych vzoriek korona vírusu u dvoch členov karavány. Tím UAE Emirates išiel do dobrovoľnej karantény v Yas Marina hoteli v Dubaji. Mladý Slovinec ovládol poslednú piatu etapu a celkovo skončil na druhom mieste, no … Continued The post Tadej Pogačar: „Ťažko povedať čo bude ďalej.“ appeared first on Cyklonews.sk.

Paríž – Nice: Cortina porazil Sagana

10.03.2020 21:04 Dnes sa konala tretia etapa pretekov Paríž – Nice. Čakala nás najdlhšia porcia kilometrov a to 212,5. Profil bol šitý na mieru klasikárom a tak nás čakalo pekné divadlo. Do úniku dňa si naskočil osamotený Tom Devriendt . Belgičana tak čakal veľmi dlhý deň na bicykli. Po 40 kilometroch si vypracoval pekný náskok, takmer … Continued The post Paríž – Nice: Cortina porazil Sagana appeared first on Cyklonews.sk.