Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea
Vuelta príde o etapy v Holandsku

30.04.2020 11:03 Vuelta a España bude tento rok kratšia. Štart mal byť pôvodne v Holandsku, no organizátori z Unipublic oznámili, že to nebude možné. Jazdci tak odjazdia iba 18 etáp a štart bude v Baskicku. Cieľ by mal byť už ako tradične v Madride. Dátum ešte nie je známy, no podľa provizórneho UCI kalendára to vyzerá na … Continued The post Vuelta príde o etapy v Holandsku appeared first on Cyklonews.sk.

Digital Swiss 5: Rohan Dennis znova úradoval

27.04.2020 11:02 V nedeľu bola na programe posledná etapa Digital Swiss 5. Tento podnik je virtuálny a účastnia sa ho všetky World Tour tímy. V každej etape sa nasadí iná trojica z tímu. Platformou je Rouvy – výrobcom je česká firma, ktorá simuluje reálne prostredie v trenažéri. Na jazdcov v piatej etape čakal „strašiak“ Lukmanierpass. Toto stúpanie … Continued The post Digital Swiss 5: Rohan Dennis znova úradoval appeared first on Cyklonews.sk.

Digital Swiss 5: Najtesnejšia etapa a švajčiarska radosť

27.04.2020 11:02 V sobotu bola na programe štvrtá etapa Digital Swiss 5. Tento podnik je virtuálny a účastnia sa ho všetky World Tour tímy. V každej etape sa nasadí iná trojica z tímu. Platformou je Rouvy – výrobcom je česká firma, ktorá simuluje reálne prostredie v trenažéri. Do čela sa od začiatku dostal Michael Matthews a … Continued The post Digital Swiss 5: Najtesnejšia etapa a švajčiarska radosť appeared first on Cyklonews.sk.

Digital Swiss 5: Roche berie 3. etapu

25.04.2020 17:33 V piatok bola na programe druhá etapa Digital Swiss 5 pretekov. Tento podnik je virtuálny a účastnia sa ho všetky World Tour tímy. V každej etape sa nasadí iná trojica z tímu. Platformou je Rouvy – výrobcom je česká firma, ktorá simuluje reálne prostredie v trenažéri. V profile stúpanie na Nufenenpass, ktoré leží vo výške … Continued The post Digital Swiss 5: Roche berie 3. etapu appeared first on Cyklonews.sk.

Digital Swiss 5: Stefan Küng dominoval v druhej etape

24.04.2020 11:32 Vo štvrtok bola na programe druhá etapa Digital Swiss 5 pretekov. Tento podnik je virtuálny a účastnia sa ho všetky World Tour tímy. V každej etape sa nasadí iná trojica z tímu. Platformou je Rouvy – výrobcom je česká firma, ktorá simuluje reálne prostredie v trenažéri. V profile dnes boli 4 okruhy v okolo mesta … Continued The post Digital Swiss 5: Stefan Küng dominoval v druhej etape appeared first on Cyklonews.sk.

Vonku je provizórny UCI kalendár, prvé preteky v auguste

23.04.2020 12:04 Na svete je nový UCI kalendár, ktorý dostali tímy od predstaviteľov cyklistickej únie. Podľa neho by sa malo začať pretekať od prvého augusta. Napriek pokračujúcej korona kríze má UCI dohodu s organizátormi pretekov a všetci sú pripravení naskočiť do kolotoča koncom leta. Pretekať by sa malo do približne konca novembra, keď skončí španielska Vuelta. Nový … Continued The post Vonku je provizórny UCI kalendár, prvé preteky v auguste appeared first on Cyklonews.sk.

Digital Swiss 5: Prvá etapa do rúk Dennisa

23.04.2020 07:34 V stredu bola na programe prvá etapa Digital Swiss 5 pretekov. Tento podnik je virtuálny a účastnia sa ho všetky World Tour tímy. V každej etape sa nasadí iná trojica z tímu. Platformou je Rouvy – výrobcom je česká firma, ktorá simuluje reálne prostredie v trenažéri. Prvá etapa merala 26,6 kilometra, no s prevýšením vyše … Continued The post Digital Swiss 5: Prvá etapa do rúk Dennisa appeared first on Cyklonews.sk.

Rohan Dennis znova v problémoch, radšej zmazal účet na Instagrame

20.04.2020 11:30 Austrálsky cyklista Rohan Dennis znova lieta v problémoch. V 34. deň karantény sa rozhodol, že má dosť a išiel sa previesť na aute. Všetko však zdieľal na Instagrame s celým svetom so slovami: „Covid-19 a karanténa mi môže bozkať zadok.“ Keď sa ho jedne fanúšik opýtal, či by nebolo lepšie to nezdieľať na sociálnych … Continued The post Rohan Dennis znova v problémoch, radšej zmazal účet na Instagrame appeared first on Cyklonews.sk.

Čaká nás virtuálny etapák Digital Swiss 5

20.04.2020 11:30 Od stredy 22.4.2020 odštartuje virtuálny etapák Digital Swiss 5, ktorý vyvrcholí v nedeľu 25.4.2020. Organizátormi sú Velon, Cycling Unlimited a Rouvy. Posledný menovaný je česká firma, ktorá vyvinula software pre virtuálne bicyklovanie. Platforma je založená na realistických videách, kde má človek pocit, že je skutočne na ceste. Na pretekoch prisľúbili účasť mená ako Roglič , … Continued The post Čaká nás virtuálny etapák Digital Swiss 5 appeared first on Cyklonews.sk.

Peter Sagan: Nie som virtuálny cyklista

19.04.2020 19:30 Peter Sagan počas karantény nebude využívať indoorové riešenie pre cyklistov, ktoré sa po prerušení cyklistickej sezóny tešia veľkej obľube aj medzi profesionálmi. Keďže žije v Monaku, tréning na cestách je tam zakázaný. Sagan svoj postoj voči online simuláciám pretekov povedal počas streamu na Instagrame. Svoju virtuálnu verziu mali preteky Okolo Flámska, platforma Zwift sa … Continued The post Peter Sagan: Nie som virtuálny cyklista appeared first on Cyklonews.sk.

Tour de France má nový dátum i miesto štartu

16.04.2020 19:33 Organizátori Tour de France a UCI prišli k vzájomnej dohode a stanovili nový dátum starej dámy. Oficiálny štart bude v sobotu 29. augusta. Koniec bude v nedeľu 20. septembra. Organizátori naďalej komunikujú s hostiteľskými mestami, no v zásade je všetko dohodnuté. Dokonca i predstavitelia Vuelty prisľubili, že odloženie v ich prípade nie je problém. Štart … Continued The post Tour de France má nový dátum i miesto štartu appeared first on Cyklonews.sk.

Remco Evenepoel ide príkladom

15.04.2020 09:35 Remco Evenepoel nemal v pláne za ideálnych podmienok absolvovať Paríž – Roubaix, no napriek tomu strávil v pondelok 7 hodín na bicykli. Belgičan si doprial domáce kopce a mačacie hlavy. Mladík tak pokračuje v zbieraní tréningových kilometrov i napriek pandémii, ktorá zužuje svet. Evenepoel je ešte len druhým rokom profesionál, no zaznamenal niekoľko parádnych … Continued The post Remco Evenepoel ide príkladom appeared first on Cyklonews.sk.

Tour de France sa definitívne nepôjde v riadnom termíne

14.04.2020 11:00 Po týždňoch špekulácií je jasné, že Tour de France sa nepôjde v riadnom termíne. Francúzsky prezident Emmanuel Macron včera informoval, že krajina ostáva v karanténe i naďalej. Verejné podujatia a stretnutia sú tak zakázané do minimálne polovice júla. Stará dáma bola pôvodne naplánovaná na 27. jún, končiť mala 19. júla. Organizátori už však rozbehli rokovania … Continued The post Tour de France sa definitívne nepôjde v riadnom termíne appeared first on Cyklonews.sk.

Alberto Contador predáva bicykel z Gira a Tour 2011

09.04.2020 11:33 Alberto Contador sa rozhodol pridať do boja proti Covid-19. Do aukcie sa dal svoj Specialized S-Works z roku 2011, na ktorom absolvoval Giro a Tour de France. Taliansku Grand Tour s týmto strojom vyhral a na Tour bol piaty. Dodatočne však o tieto úspechy prišiel kvôli dopingu. Nič to na tom nemení, že sa jedná … Continued The post Alberto Contador predáva bicykel z Gira a Tour 2011 appeared first on Cyklonews.sk.

Prvé historické virtuálne preteky ovládol Avermaet

05.04.2020 19:04 Dnes sa konali prvé historické virtuálne preteky. Trasa kopírovala záver pretekov Okolo Flámska. V itinerári boli stúpania Kruisberg, Oude Kwaremont a Paterberg. Na štartovej listine bolo 13 jazdcov. Najväčším favoritom bol Remco Evenepoel . Mladík to aj v prvej polovici dokazoval, rozhodujúcim však bol posledný kopec, kde mu došli sily a do čela sa dostal … Continued The post Prvé historické virtuálne preteky ovládol Avermaet appeared first on Cyklonews.sk.