Rozšírené hľadanie
Pondelok 17. Jún 2024 |
meniny má Adolf
Budimex vstupuje do novej fázy prác na D1 a D4

28.03.2024 22:15 Budimex vstupuje do novej fázy prác na D1 a D4. Práce na budovaní strategickej križovatky diaľnic D1 a D4 pri Bratislave vstupujú do ďalšej fázy. Demolácia mosta nad D1 umožní rozšíriť diaľnicu a vybudovať kolektorové pásy. Stavba, ktorá je prvým projektom poľskej spoločnosti Budimex na Slovensku, významne zefektívni dopravu v okolí hlavného mesta a v … The post Budimex vstupuje do novej fázy prác na D1 a D4 appeared first on Transport.sk.

Bude električková trať v Petržalke hotová do 15. decembra?

28.03.2024 10:15 Bude električková trať v Petržalke hotová do 15. decembra? Novú električkovú trať v Petržalke majú odovzdať mestu do 15. decembra. Nová električková trať v bratislavskej Petržalke v úseku Jungmannova – Janíkov dvor má byť odovzdaná mestu do 15. decembra tohto roka. Na sociálnej sieti to oznámil bratislavský primátor Matúš Vallo s tým, že po náročných … The post Bude električková trať v Petržalke hotová do 15. decembra? appeared first on Transport.sk.

Jubilejné Kangoo pre La Poste

27.03.2024 22:00 Jubilejné Kangoo pre La Poste. Francúzska La Poste, dlhoročný zákazník spoločnosti Renault s vysokým podielom elektrických vozidiel, dostala v závode v Maubeuge kľúče od svojho štvormiliónteho vozidla Renault Kangoo. Závod Maubeuge vo Francúzsku vyrobil od roku 1997 viac ako 4 milióny vozidiel Renault Kangoo, vrátane viac ako 100-tisíc 100 % elektrických vozidiel. Od svojho uvedenia … The post Jubilejné Kangoo pre La Poste appeared first on Transport.sk.

EUROPETRANS špecialista na LAMBERET

27.03.2024 08:45 EUROPETRANS špecialista na LAMBERET. Spoločnosť EUROPETRANS s.r.o. začala v Českej republike v roku 1991 so sídlom v Prahe a v roku 2005 založila samostatnú slovenskú firmu EUROPETRANS-SK, s.r.o. so sídlom v Bratislave. V oboch krajinách už vyše 32 rokov zastupuje popredného francúzskeho výrobcu chladiarenských prípojných vozidiel, nadstavieb a komponentov značky LAMBERET. EUROPETRANS svojou produkciou izotermických … The post EUROPETRANS špecialista na LAMBERET appeared first on Transport.sk.

Auto roka 2024 jazdí na pneumatikách Continental EcoContact 6

27.03.2024 08:45 Auto roka 2024 jazdí na pneumatikách Continental EcoContact 6. Spoločnosť Continental získala ocenenie Dodávateľ roka 2024 za vozidlo Mercedes-Benz triedy E. Tohtoročný víťaz, Mercedes-Benz triedy E, jazdí na pneumatikách Continental EcoContact 6, ktoré prispievajú k ekologickej prevádzke vozidla. Združenie automobilového priemyslu vyhlásilo víťazov 28. ročníka ankety Auto roka 2024. Tentoraz získal hlavnú cenu Mercedes-Benz triedy … The post Auto roka 2024 jazdí na pneumatikách Continental EcoContact 6 appeared first on Transport.sk.

Pokrokové IVECO eDaily získalo ocenenie

26.03.2024 19:45 Pokrokové IVECO eDaily získalo ocenenie. IVECO eDaily rozšírilo svoju rastúcu zbierku odborových ocenení o víťazstvo v kategórii „Prielom roka v oblasti elektrických dodávok“ na súťaži Fleet News Awards 2024. Súťaž každoročne oslavuje to najlepšie z firemného motorizmu vo Veľkej Británii, od správcov vozových parkov po dodávateľov a výrobcov. Porota zložená z odborníkov v odbore ocenila … The post Pokrokové IVECO eDaily získalo ocenenie appeared first on Transport.sk.

EETS box umožňuje spoľahlivú cezhraničnú detekciu mýta

26.03.2024 19:45 EETS box umožňuje spoľahlivú cezhraničnú detekciu mýta. Vďaka svojej polohe v srdci Európy sa Slovensko považuje za dôležitý uzol vnútrozemskej nákladnej dopravy EÚ. Vysoké investície a prebytky exportu už roky ťahajú rast Slovenska aj napriek krízam. Vďaka tomu sa krajina stáva atraktívnou výrobnou lokalitou pre mnohých výrobcov v automobilovom a elektrotechnickom priemysle. Dopravné spoločnosti musia … The post EETS box umožňuje spoľahlivú cezhraničnú detekciu mýta appeared first on Transport.sk.

Volvo FM Low Entry pre komunálne a špeciálne nadstavby

26.03.2024 06:15 Volvo FM Low Entry pre komunálne a špeciálne nadstavby. Spoločnosť Volvo Trucks predstavila nový nízkopodlažný elektrický model Volvo FM Low Entry – ťažké nákladné vozidlo špeciálne vyvinuté pre širokú škálu prepravných úloh v mestách a okolí. Volvo FM Low Entry rozširuje rad elektrických modelov, ktorú výrobca vyvinul vyslovene do mesta na zvoz odpadu, na distribúciu … The post Volvo FM Low Entry pre komunálne a špeciálne nadstavby appeared first on Transport.sk.

Dopravcovia na mýte vo februári zaplatili 20,86 mil. eur

25.03.2024 17:15 Dopravcovia na mýte vo februári zaplatili 20,86 mil. eur. Výber mýta vo februári vzrástol medziročne o 11 percent. Prostredníctvom komplexnej služby elektronického výberu mýta sa vo februári vybralo pre Národnú diaľničnú spoločnosť 20,86 mil. eur . Od začiatku roku sa vybralo mýto v objeme viac ako 40 mil. eur. … The post Dopravcovia na mýte vo februári zaplatili 20,86 mil. eur appeared first on Transport.sk.

Toyota Material Handling Europe a Gideon uzavreli dohodu

25.03.2024 17:15 Toyota Material Handling Europe a Gideon uzavreli dohodu. V súčasnosti sa na trhu zvyšuje dopyt po jednoduchých autonómnych riešeniach so samoriadenými vozíkmii a jednoduchým používateľským rozhraním. Toyota Material Handling Europe v reakcii na tento dopyt oznámila uzavretie dohody o spolupráci s technologickou spoločnosťou Gideon so sídlom v Záhrebe, ktorá ponúka najmodernejšie softvérové riešenia na lokalizáciu … The post Toyota Material Handling Europe a Gideon uzavreli dohodu appeared first on Transport.sk.

AI obmedzí ľudské chyby v leteckej doprave

22.03.2024 12:01 AI obmedzí ľudské chyby v leteckej doprave. Umelá inteligencia by v budúcnosti mohla dohliadať na pilotov lietadiel. Zastúpi ich, keď niečo prehliadnu alebo keď zlyhajú zdravotne. Predstavte si, že ste v lietadle s dvoma pilotmi – jedným ľudským a jedným počítačovým. Obaja majú svoje „ruky“ na riadení, ale každý sleduje niečo iné. Ak obaja venujú … The post AI obmedzí ľudské chyby v leteckej doprave appeared first on Transport.sk.

Nový rad hybridných pneumatík pre regionálnu dopravu

22.03.2024 12:01 Nový rad hybridných pneumatík pre regionálnu dopravu. Pneumatiky Conti Hybrid HS5 pre riadenú nápravu a Conti Hybrid HD5 pre hnaciu nápravu v rozmere 22,5 palcov sú určené pre kombinované použitie na regionálnych cestách a diaľniciach. Pneumatiky spĺňajú rôznorodé požiadavky na vozový park, t.j. časté zrýchľovanie, brzdenie, manévrovanie a zatáčanie na rôznych povrchoch vozoviek. Nové prémiové … The post Nový rad hybridných pneumatík pre regionálnu dopravu appeared first on Transport.sk.

Peugeot e-Partner – do mesta bez emisií

21.03.2024 23:30 Peugeot e-Partner – do mesta bez emisií. Peugeot e-Partner sľubuje vďaka 50kWh akumulátoru dojazd na jedno nabitie až 280 km. Pokiaľ sa s autom naučíte správne jazdiť, nie je úplne nereálne to dosiahnuť. Testovali sme krátke prevedenie. Peugeot e-Partner sa na českom trhu objavil na začiatku novembra 2021, elektrický pohon dostal ako posledný úžitkový Peugeot … The post Peugeot e-Partner – do mesta bez emisií appeared first on Transport.sk.

Izotermické návesy S.KO COOL

21.03.2024 23:30 Izotermické návesy S.KO COOL. Nízke celkové prevádzkové náklady robia chladiarenský náves Schmitz Cargobull S.KO COOL vysoko ekonomickým produktom. Návesy Schmitz Cargobull S.KO COOL ponúkajú maximálnu bezpečnosť nákladu, zaisťujú bezpečnú manipuláciu s nákladom s kontrolovanou teplotou a krátke časy obratu na rampe. Telematický systém TrailerConnect®, ktorý je súčasťou štandardnej výbavy, zabezpečuje transparentnosť a komplexnú dokumentáciu chladiaceho … The post Izotermické návesy S.KO COOL appeared first on Transport.sk.

Za Car Route stojí poctivá práca

21.03.2024 09:47 Za Car Route stojí poctivá práca. Keď som takto pred rokom čítal v magazíne Hviezdy ciest článok o mladom podnikateľovi Michalovi Jánošovi a jeho firme Car Route, bol som nadšený a konštatoval som, že poctivá práca slávi úspech. Spoločnosť Car Route založil pred takmer 13-timi rokmi Michal Jánoš. Začínal s jazdeným Sprinterom a svojou usilovnou … The post Za Car Route stojí poctivá práca appeared first on Transport.sk.