Rozšírené hľadanie
Pondelok 27. Máj 2024 |
meniny má Iveta
Posilnite digitálne zručnosti zamestnancov s programom ING 4.0

30.04.2024 16:45 Vedeli ste, že až 44% slovenských podnikov vidí nedostatočnú kvalifikáciu svojich zamestnancov ako jednu z najväčších prekážok na ceste k digitálnej transformácii? Podľa prieskumu Industry4UM malo v roku 2023 len 10% pracovníkov potrebné podmienky na rozvoj vedomosti v oblasti digitalizácie. Unikátny vzdelávací program ING 4.0 chce túto situáciu zmeniť a vybaviť zamestnancov zručnosťami pre digitalizovanú … The post Posilnite digitálne zručnosti zamestnancov s programom ING 4.0 appeared first on Transport.sk.

DAF Trucks – šampión v spotrebe

30.04.2024 16:45 DAF Trucks – šampión v spotrebe. Spoločnosť DAF Trucks pripravila nový rad ťahačov XF, XG a XG+ nazvaný Efficiency Champion, ktorý má špecifickú konfiguráciu pre čo najlepšiu spotrebu paliva. Zároveň patrí do III. triedy CO2, vďaka čomu môže dopravca ušetriť na mýte až 1,6 eurocentu na kilometer. Krátko sme sa v nej zviezli. Rok 2023 … The post DAF Trucks – šampión v spotrebe appeared first on Transport.sk.

Električkovú trať pred SND by mohli začať stavať o tri roky

30.04.2024 16:45 Električkovú trať pred SND by mohli začať stavať o tri roky. Plánovanú električkovú trať pred novou budovou Slovenského národného divadla na Pribinovej ulici v Bratislave by mohli začať stavať v roku 2027 až 2029. Vyhlásilo to hlavné mesto, ktoré tento variant trate považuje za najlepší, a tvrdí, že električka nebude rušiť divadelnú umeleckú produkciu. … The post Električkovú trať pred SND by mohli začať stavať o tri roky appeared first on Transport.sk.

V máji a júni bude pokračovať pravidelná údržba tunelov

30.04.2024 04:04 V máji a júni bude pokračovať pravidelná údržba tunelov. Národná diaľničná spoločnosť bude v máji a júni pokračovať v pravidelnej údržbe a servise tunelov po Slovensku. V nasledujúcich týždňoch čaká údržba tunely Šibenik, Svrčinovec, Poľana, Žilina, Ovčiarsko, Bôrik, Branisko, Považský Chlmec a podjazd Lučivná. V čase údržby budú tunely uzavreté a doprava bude presmerovaná … The post V máji a júni bude pokračovať pravidelná údržba tunelov appeared first on Transport.sk.

Rozširujúce sa aktivity cargo-partner vo Veľkej Británii

29.04.2024 14:45 Rozširujúce sa aktivity cargo-partner vo Veľkej Británii. Spoločnosť cargo-partner, popredný medzinárodný poskytovateľ prepravných a logistických služieb, s hrdosťou oznamuje otvorenie svojho prvého skladu vo Veľkej Británii, čo predstavuje významný míľnik v jej strategickom úsilí o expanziu. Nový sklad s rozlohou 4 460 m², ktorý sa nachádza v susedstve jednej z kancelárií cargo-partner v Basildone, dopĺňa … The post Rozširujúce sa aktivity cargo-partner vo Veľkej Británii appeared first on Transport.sk.

Rok 2023 v Skupine spoločností Delta

29.04.2024 14:45 Rok 2023 v Skupine spoločností Delta. Expanzia Skupiny spoločností Delta na Slovensku je obdivuhodná. Stáva sa významným hráčom v oblasti predaja, servisu a prenájmu novej a jazdenej dopravnej techniky v oblasti cestnej dopravy. Maďarská materská spoločnosť DELTA-TRUCK sa od roku 1991 zaoberá distribúciou, výkupom, opravou a servisom nových a jazdených úžitkových vozidiel. Na Slovensku pôsobí … The post Rok 2023 v Skupine spoločností Delta appeared first on Transport.sk.

Scania otvára v Žiline najmodernejší servis na Slovensku

26.04.2024 21:45 Scania otvára v Žiline najmodernejší servis na Slovensku. Spoločnosť Scania Slovakia s.r.o. modernizuje svoju servisnú sieť a v Žiline otvára nové servisné stredisko, najmodernejšie svojho druhu na celom Slovensku. „Našim zákazníkom chceme prinášať stále lepšie a lepšie služby. Preto sme sa rozhodli presťahovať sa v Žiline z už nevyhovujúcich priestorov do nových. Nový servis v … The post Scania otvára v Žiline najmodernejší servis na Slovensku appeared first on Transport.sk.

Toll4Europe – osvedčená interoperabilná služba EETS

26.04.2024 08:45 Toll4Europe – osvedčená interoperabilná služba EETS. Slovensko je atraktívnou výrobnou lokalitou pre mnohých výrobcov v automobilovom a elektrotechnickom priemysle a dôležitý uzol tranzitnej a vnútrozemskej nákladnej dopravy EÚ. Dopravné spoločnosti tu za používanie ciest platia mýto. Spoločnosť Toll4Europe GmbH, s cieľom priblížiť sa k jednotnému európskemu výberu mýta od 15. marca 2024, rozširuje svoje portfólio … The post Toll4Europe – osvedčená interoperabilná služba EETS appeared first on Transport.sk.

Bezpečnosť na prvom mieste

25.04.2024 19:30 Bezpečnosť na prvom mieste. Spoločnosť Daimler Buses nás pozvala do Madridu na akciu Driving Challenge, aby nás oboznámila s novou generáciou bezpečnostných asistenčných systémov pre svoje autobusy Mercedes-Benz a Setra. A to ako tie modernizované, tak aj úplne nové vrátane čiastočne autonómneho riadenia. GSR , čiže Nariadenie o všeobecnej bezpečnosti vozidiel, je nová … The post Bezpečnosť na prvom mieste appeared first on Transport.sk.

Dunlop predstavuje novú generáciu celoročných pneumatík

25.04.2024 19:30 Dunlop predstavuje novú generáciu celoročných pneumatík. Značka Dunlop predstavuje novú generáciu celoročných pneumatík. Pneumatiky Dunlop All Season 2 vyvinula s cieľom obstáť v konkurencii v trhovom segmente hodnotových celoročných pneumatík. Podľa posledných prognóz by mal rásť každoročne v rokoch 2023 až 2028 o 2 až 3 %. Nové pneumatiky All Season 2 sú určené pre … The post Dunlop predstavuje novú generáciu celoročných pneumatík appeared first on Transport.sk.

Výstavba R1 medzi Banskou Bystricou a Slovenskou Ľupčou

25.04.2024 07:30 Výstavba R1 medzi Banskou Bystricou a Slovenskou Ľupčou. Poklepaním základného kameňa sa v utorok symbolicky začala výstavba prvej etapy rýchlostnej cesty R1 medzi Banskou Bystricou a Slovenskou Ľupčou. Projekt počíta s vyše trojkilometrovou rýchlostnou cestou i preložkou cesty I/66. Práce by mali trvať 960 dní a prinesú i dopravné obmedzenia. Nový úsek R1 má byť … The post Výstavba R1 medzi Banskou Bystricou a Slovenskou Ľupčou appeared first on Transport.sk.

Svetový rebríček priemyselných vozíkov: Toyota na čele

25.04.2024 07:30 Svetový rebríček priemyselných vozíkov: Toyota na čele. Trh s priemyselnými vozíkmi, ktorý je neustále v pohybe, ukazuje značný potenciál pre budúci rast. V popredí tohto sektora stojí Toyota Material Handling Group , divízia Toyota Industries Corporation , ktorá si udržiava vedúcu pozíciu v globálnom rebríčku DHF. Výkonnostné míľniky v roku 2022/2023 V sledovanom období 2022/2023 … The post Svetový rebríček priemyselných vozíkov: Toyota na čele appeared first on Transport.sk.

Inteligentné kamery Konica Minolta dostali novú robotickú ruku

24.04.2024 18:30 Inteligentné kamery Konica Minolta dostali novú robotickú ruku. Konica Minolta dopĺňa riešenie inteligentných kamier o inovovanú technológiu z oblasti robotiky, tzv. kolaboratívneho robota alebo Cobota. Kamery využívajúce umelú inteligenciu si dokážu zastať prácu výstupnej kontroly a odhaliť akékoľvek poškodenie alebo znečistenie produktu už priamo na výrobnej linke. Vďaka novej robotickej ruke dokáže systém defektný výrobok … The post Inteligentné kamery Konica Minolta dostali novú robotickú ruku appeared first on Transport.sk.

cargo-partner ako člen skupiny Nippon Express

24.04.2024 05:00 cargo-partner ako člen skupiny Nippon Express. Medzinárodný poskytovateľ prepravy a logistiky sa stal členom skupiny Nippon Express presne pred 100 dňami, 04. januára 2024 a túto udalosť si pripomenul 08. januára veľkolepou inauguračnou slávnosťou vo viedenskom paláci Hofburg. cargo-partner a Nippon Express sa hneď pustili do práce, pravidelne sa stretáva viac ako desať pracovných skupín, … The post cargo-partner ako člen skupiny Nippon Express appeared first on Transport.sk.

Začali sa práce na razení tunela Okruhliak

24.04.2024 05:00 Začali sa práce na razení tunela Okruhliak. Národná diaľničná spoločnosť v utorok slávnostne začala raziace práce na 1,8 kilometra dlhom tuneli Okruhliak. Je súčasťou rýchlostnej cesty R4 Prešov – severný obchvat, II. etapa. „Predpoklad ukončenia stavby je takmer štyri roky od začiatku, takže dúfajme, že aj tento termín bude dodržaný, respektíve dúfame, že do … The post Začali sa práce na razení tunela Okruhliak appeared first on Transport.sk.