Rozšírené hľadanie
Sobota 18. Máj 2024 |
meniny má Viola
Lajčák: Predstaviteľov mimovládneho sektora považujem za expertov

31.01.2017 23:36 Šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák sa stretol s predstaviteľmi mimovládnych neziskových organizácii. Hovoril s nimi o vzájomnej spolupráci a pomenoval aj výzvy, ktoré na nás čakajú v tomto roku. Predstaviteľov mimovládneho sektora považuje za expertov.

Poslanci schválili jasličkový zákon, pobúrené matky chcú bojovať

31.01.2017 19:07 Poslanci na rokovaní NR SR schválili jasličkový zákon. Podľa neho sa tak do jaslí dostanú len deti do troch rokov, ktorých rodičia pracujú. Podľa zástupcov Asociácie kvalitných súkromných škôlok je to voči deťom diskriminačné a preto sú pripravení obrátiť sa aj na Ústavný súd.

Cestári varujú pred mrznúcim mrholením, meteorológovia i pred snežením

31.01.2017 19:07 Motoristi jazdiaci na cestách v Banskobystrickom i Nitrianskom kraji musia byť mimoriadne opatrní, Slovenská správa ciest ich upozorňuje na mrznúce mrholenie.

Pochytali údajných členov takáčovcov. Kudlička sa vzdal sám

31.01.2017 19:07 Pred Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici sa postavilo 13 údajných členov zločineckého gangu takáčovcov. Elitní policajti ich zadržali na viacerých miestach Slovenska.

Poslanci prelomili prezidentovo veto, registrácie cirkví sa sprísnia

31.01.2017 18:10 Podmienky na registráciu cirkví a náboženských spoločností sa od marca sprísnia. Poslanci Národnej rady prelomili veto prezidenta Andreja Kisku a opätovne schválili novelu zákona o slobode náboženskej viery a postavení cirkví a náboženských spoločností z dielne SNS.

Danko: Holjenčík by sa mal v pléne zodpovedať za to, čo urobil

31.01.2017 18:10 Šéf Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Jozef Holjenčík by sa mal v pléne Národnej rady zodpovedať za to, čo urobil. Myslí si to predseda parlamentu Andrej Danko. Na tlačovej konferencii preto oznámil, že zaradil do programu aktuálnej schôdze bod, v rámci ktorého by mal Holjenčík v pléne vystúpiť a odôvodniť zvyšovanie cien energií.

Danko mieni dať podnet na Mizíka pre jeho kritiku štátnych vyznamenaní

31.01.2017 18:10 Poslanec Národnej rady za ĽSNS Stanislav Mizík zrejme bude vysvetľovať svoju kritiku štátnych vyznamenaní, ktoré udelil prezident Andrej Kiska viacerým osobnostiam. Mizíkovi prekáža, že ich dostali aj Židia, slniečkari a ochrancovia "cigánov, moslimov". Predseda Národnej rady Andrej Danko na neho mieni dať podnet.

Brezňania sa sťahujú k svojim príbuzným, už tri týždne sú bez vody

31.01.2017 16:07 Extrémne januárové mrazy spôsobili obyvateľom Brezna vážne problémy. V lokalite Zadné Halny úplne zamrzlo vodovodné potrubie a ľudia z troch bytoviek sú už tretí týždeň bez vody. Problém pomáhali riešiť špecializované firmy a tiež mesto, ale bezvýsledne.

Kotlebovcov vykázali z rokovacej sály parlamentu, môžu prísť o plat

31.01.2017 16:07 Poslanci ultranacionalistov sa stali prvými "obeťami" nového rokovacieho poriadku, ktorý začal platiť v našom parlamente. Pre odznaky na ich sakách ich vykázali z rokovacej sály parlamentu, čo však odmietli.

Kiska kritizoval stav našej armády, Gajdoš pripravuje plán rozvoja

31.01.2017 15:09 Prezident Andrej Kiska zdôraznil, že vojaci majú zastaranú techniku a armáda mešká so záväzkami voči spojencom. Uviedol to na každoročnom veliteľskom zhromaždení náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR.

Poslanci sa vrátili do pléna, SNS chce vypočuť šéfa regulačného úradu

31.01.2017 14:09 Poslanci národnej rady po prvý raz v tomto roku zasadli do poslaneckých lavíc. Na programe 12. schôdze mali 88 bodov, medzi nimi sú aj tri zákony vrátené prezidentom Andrejom Kiskom. Poslanci SNS navrhnú, aby v pléne vystúpil aktér kauzy zvyšovania energií - šéf regulačného úradu Jozef Holjenčík a obhájil sa.

Bugárovci predstavili svoje návrhy, chcú zrušiť Mečiarove amnestie

31.01.2017 13:07 Zrušenie Mečiarových amnestií Most-Híd opäť podporí, ďalšie opozičné návrhy zrejme nie. Nesúhlasí ani s pripomienkami prezidenta SR Andreja Kisku, ktorý vrátil parlamentu tri novely zákonov.

Prešov rieši žalostný stav predstaničného areálu, plánuje rekonštrukciu

31.01.2017 13:07 Najfrekventovanejší prestupný uzol v Prešove, medzi vlakovou a autobusovou stanicou, je vo veľmi zlom stave. Najviac zanedbaný je predstaničný priestor, ktorého súčasťou sú aj zastávky mestskej hromadnej dopravy. Na radnici sa po rokoch rozhodli tento areál zrekonštruovať. Náklady mesto odhaduje na takmer dva milióny eur.

Popradská radnica zakročila. Pred bytovkami už dodávka nezaparkuje

31.01.2017 13:07 Popradská radnica bojuje s dodávkami na sídliskách. Hoci ich nočné parkovanie zakázala, stále sa nájdu vodiči, ktorí toto nariadenie nerešpektujú. Mestská polícia spočiatku len upozorňovala. Teraz je však už prísna. Novým parkovacím nariadením sa bude zaoberať aj prokuratúra.

Kiska bude v spore o ústavných sudcov akceptovať stanovisko odborníkov

31.01.2017 13:07 Stanovisko Benátskej komisie, o ktoré požiadal prezident Andrej Kiska koncom minulého roka pre vymenovávanie ústavných sudcov, by mohlo byť známe 10. a 11. marca. Nech bude stanovisko akékoľvek, prezident ho bude podľa vlastných slov plne rešpektovať.