Rozšírené hľadanie
Sobota 4. Máj 2024 |
meniny má Florián
VšZP musí šetriť, starostlivosť o pacienta však podľa Druckera neobmedzí

28.02.2017 20:35 Všeobecná zdravotná poisťovňa neobmedzí zdravotnú starostlivosť žiadnemu pacientovi. Povedal to po stretnutí s premiérom minister zdravotníctva Tomáš Drucker. Informácie o obmedzovaní zdravotnej starostlivosti označil Robert Fico za možnú hru súkromných zdravotných poisťovní, ako získať klientov tej štátnej.

Študenti sa s extrémizmom stretávajú priamo na školách, potvrdil prieskum

28.02.2017 19:35 Rozmáha sa ako chobotnica. Reč je o extrémizme, s ktorým má osobnú skúsenosť väčšina slovenských žiakov a študentov. Šokujúce je, že s prejavmi či symbolmi extrémizmu sa stretli priamo v škole. Potvrdili to aktuálne výsledky prieskumu Štátnej školskej inšpekcie. Šéf rezortu v tejto súvislosti po prvý raz ocenil autorov projektu, ktorý má pomôcť v boji proti extrémizmu.

Všeobecná zdravotná poisťovňa musí šetriť, starostlivosť pacientom však neobmedzí

28.02.2017 19:35 Všeobecná zdravotná poisťovňa neobmedzí zdravotnú starostlivosť žiadnemu pacientovi. Povedal to po stretnutí s premiérom minister zdravotníctva Tomáš Drucker. Informácie o obmedzovaní zdravotnej starostlivosti označil Robert Fico za možnú hru súkromných zdravotných poisťovní, ako získať klientov tej štátnej.

Štvrtecký pôjde za mreže, Najvyšší súd ho odsúdil na 21 rokov

28.02.2017 19:35 21 rokov - toľko si za mrežami odsedí bývalý mafián a expolicajt zo Záhoria Miroslav Štvrtecký. Podľa súdu je vinný z organizovania zločineckej skupiny, pričom čelí aj obvineniam z vydierania podnikateľov, podvodov či vyhrážania sa. 21-ročný trest Štvrteckému vymeral Najvyšší súd. Senát tak nevyhovel odvolaniam prokurátora, ani samotnému obžalovanému.

V OĽaNO poukázali na údajný privatizačný podvod z 90. rokov

28.02.2017 16:35 Igor Matovič a Jozef Viskupič z OĽANO-NOVA poukázali na údajný privatizačný podvod z deväťdesiatych rokov. Týkať sa mal vtedajšieho podniku SCP Ružomberok. Privatizér podľa nich porušil podmienky zmluvy a podviedol takmer 4 tisícky zamestnancov.

Starý prípad exposlanca Ďuračku sa vracia späť na krajský súd

28.02.2017 15:35 Vyše 20 rokov stará kauza Petra Ďuračku, ktorý sa preslávil vulgárnym výrokom o ctenom poslaneckom k***, sa vracia naspäť na krajský súd. Senát Najvyššieho súdu pod vedením Štefana Harabina vyhovel dovolaniu bývalého poslanca parlamentu.

V prešovskom dóme nebolo bezpečno, stráži ho poriadková služba

28.02.2017 14:37 V prešovskej konkatedrále majú od decembra čoraz väčší problém s neželanými návštevníkmi, ktorí tu neprichádzajú z duchovných dôvodov. V chráme vzrástol počet krádeží a veriaci opakovane čelia obťažovaniu, ktoré hraničí s vyhrážaním. Farnosť sa preto rozhodla zaviesť poriadkovú službu.

Prešovská katedrála čelí výtržníkom, zaviedla poriadkovú strážnu službu

28.02.2017 13:37 V prešovskej konkatedrále majú od decembra čoraz väčší problém s neželanými návštevníkmi, ktorí tu neprichádzajú z duchovných dôvodov. V chráme vzrástol počet krádeží a veriaci opakovane čelia obťažovaniu, ktoré hraničí s vyhrážaním. Farnosť sa preto rozhodla zaviesť poriadkovú službu.

Nováky podľa SaS škodia ľuďom aj životnému prostrediu

28.02.2017 13:37 Minister životného prostredia László Sólymos by mal čo najskôr vykonať kontrolu na prevádzke Elektrárne Nováky. Vyzýva ho k tomu opozičná SaS, ktorá už viackrát upozornila na to, že spaľovanie uhlia z Hornonitrianskych baní Prievidza v treťom bloku v Elektrárni Nováky má negatívny vplyv na zdravie ľudí a životné prostredie.

Národný park v Slovenskom raji pripraví nový návštevný poriadok

28.02.2017 13:37 V Slovenskom raji budú platiť nové pravidlá. Správa Národného parku pripraví návštevný poriadok, ktorý nahradí v súčasnosti platný dokument. Ten už má 11 rokov a nezodpovedá súčasnosti.

Žilina sprísnila nájomné podmienky, nájomníci sú znepokojení

28.02.2017 13:37 Žilina sprísnila podmienky bývania v mestských nájomných bytoch. Niektorým rodinám preto hrozí, že skončia na ulici. Po novom totiž musia doplatiť trojmesačné nájomné ako zálohu. To je ale pre sociálne slabších nájomcov likvidačné.

Slovensko potrápi silný vietor, SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa

28.02.2017 13:37 Našu krajinu potrápi silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v tejto súvislosti výstrahu prvého stupňa na celom území.

Šéf vydieračov, ktorý sa omylom ocitol na slobode, dostal 21 rokov

28.02.2017 13:37 Bývalý kukláč a šéf zločineckej vydieračskej skupiny zo Záhoria Miroslav Štvrtecký si odsedí za mrežami 21 rokov. Rozhodol o tom trojčlenný senát Najvyššieho súdu.

Ľuďom na východe hrozia odpojením od energie, tvrdí Matovič

28.02.2017 12:44 Ľuďom na východnom Slovensku posiela Východoslovenská energetika upomienky za nezaplatené faktúry za energie. Tvrdí to líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič. Premiér Robert Fico pritom nedávno radil ľuďom faktúry so zvýšenými cenami roztrhať.

Kto veľa húli, veľa vyplakáva? Fico reagoval na Sulíka

28.02.2017 10:38 Problémy s drogami v SaS nemáme, reagovali v pondelok sulíkovci na vyjadrenia Roberta Fica. Richard Sulík zvažuje žalobu na premiéra. Fico odkázal Sulíkovi, aby "nevyplakával" a vrátil sa ako opozičný líder na Slovensko.