Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Frešo prekvapil Ftáčnika na tlačovke, reagoval na jeho vyjadrenia

31.08.2017 19:30 8 rokov Pavla Freša v úrade predsedu Bratislavského samosprávneho kraja znamená 8 nesplnených sľubov. Tvrdí to kandidát na župana Milan Ftáčnik. Dosluhujúcemu predsedovi vyčíta napríklad neopravenú cestu medzi Rohožníkom a Malackami, problematické fungovanie integrovanej dopravy alebo nepostavený obchvat Pezinka. Pavol Frešo prišiel Ftáčnikovi odpovedať priamo na jeho tlačovku.

Národná rada sprístupní svoje priestory širokej verejnosti

31.08.2017 17:30 Brány Národnej rady a Bratislavského hradu sa otvoria verejnosti. Pri príležitosti 25. výročia prijatia Ústavy SR budeme môcť nazrieť do priestorov, kde pracujú poslanci. Počas celého dňa je navyše pripravený bohatý program.

Progresívne Slovensko už má potrebné podpisy na vznik hnutia

31.08.2017 16:30 Progresívne Slovensko už získalo desaťtisíc podpisov, ktoré sú potrebné pre vznik politického hnutia. Na ministerstve vnútra ich plánujú odovzdať koncom septembra. Na tlačovej konferencii o tom informoval líder vznikajúceho hnutia Ivan Štefunko.

Ak sa Danko v koalícii nedohodne, vidí len jednu alternatívu

31.08.2017 15:30 Predseda SNS Andrej Danko si nevie predstaviť vládu s Richardom Sulíkom zo SaS, Igorom Matovičom z OĽaNO ani s Borisom Kollárom zo Sme rodina. Jedinou alternatívou pre neho je buď dohoda v koalícii, alebo vláda odborníkov. Povedal to na tlačovej konferencii v parlamente.

Kotleba sa rozhodol. Chce byť opäť banskobystrickým županom

31.08.2017 15:30 Predseda ultrapravicovej ĽSNS Marian Kotleba ohlásil, že bude opäť kandidovať na post predsedu Banskobystrického kraja. S ohlásením svojej kandidatúry dlho váhal. Jeho hlavným súperom bude zrejme podnikateľ Ján Lunter, ktorému sa darí v prieskumoch a podporili ho koaličné aj viaceré opozičné strany.

Remišová o proteste počas osláv SNP klame, vyhlásil Fico vo videu

31.08.2017 15:30 Poslankyňa Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Veronika Remišová klame. Vyhlásil to premiér Robert Fico vo videu, ktoré zverejnil na svojom facebookovom profile. Video má podľa neho dokazovať, že protest počas oficiálnych osláv SNP v Banskej Bystrici, organizovali poslanci opozičného hnutia OĽaNO.

Kiska poveril Matečnú, aby dočasne riadila ministerstvo školstva

31.08.2017 13:30 Andrej Kiska dočasne poveril ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú, aby riadila aj rezort školstva. Prezident očakáva, že nového ministra v koalícii vyberú čo najskôr, že pôjde o silného a odborne zdatného človeka, ktorý školstvo zastabilizuje a naštartuje aj potrebné reformy.

Meteorológovia varujú pred horúcim a suchým záverom leta

31.08.2017 13:30 Pred nami je záver leta, aj prázdnin. Ten sa bude niesť v slnečnom duchu s vysokými teplotami, ktoré sa počas dňa budú šplhať až k 32 stupňom. Záver prázdnin sa bude viesť v podobnom duchu ako takmer celé leto. Čaká nás suché, slnečné a teplé počasie. Teploty by sa mali vyšplhať od 28 až do 32 stupňov.

Počas leta prežívali úradníci peklo, budovu im zrekonštruujú

31.08.2017 13:30 Neznesiteľné horúčavy, teploty nad 40 stupňov, kolapsy a pravidelné skracovanie úradných hodín. Takto to doteraz vyzeralo na krupinskom mestskom úrade. Už čoskoro to ale bude minulosťou. Po rokoch príprav a po množstve sťažností sa mesto konečne pustilo do zásadnej prestavby budovy zo socialistických čias.

Ružomberská radnica žiada výmenu vedenia diaľničnej spoločnosti

31.08.2017 13:30 Ružomberčania žiadajú výmenu vedenia Národnej diaľničnej spoločnosti. Radnicu najnovšie rozhneval nový odhad dokončenia diaľnice v okolí mesta. Štátna akciová spoločnosť predpokladá, že komplikovaný úsek D1 by mal byť hotový až koncom roka 2021. Najnovší termín dokončenia výstavby diaľnice medzi Hubovou a Ivachnovou je pre ružomberskú radnicu neprijateľný. Navrhuje preto urýchlené riešenie.

Prezident poverí Matečnú dočasným riadením rezortu školstva

31.08.2017 13:30 Prezident Andrej Kiska poverí dočasným riadením rezortu školstva ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú. Tá začne ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu spravovať od 1. septembra. Pripomeňme, že odchádzajúci minister školstva Peter Plavčan odstúpil z funkcie 17. augusta - po tom, čo Robert Fico požiadal Slovenskú národnú stranu o návrh na nového ministra.

Opozícia sa po druhý raz pokúsi odvolať ministra práce Richtera

31.08.2017 13:30 Minister práce Ján Richter zo Smeru bude v parlamente čeliť odvolávaniu. Opozičné strany SaS, OĽaNO-Nova a Sme rodina žiadajú jeho odchod z funkcie pre kauzu Čistý deň. Otázkou je, ako bude na mimoriadnej schôdzi hlasovať SNS, ktorá podla neoficiálnych informácií žiadala jeho odchod. Hlasovanie s opozíciou by mohlo znamenať pád vlády.

Richter bude čeliť odvolávaniu, opozícia žiada jeho odchod z funkcie

31.08.2017 12:30 Minister práce Ján Richter zo Smeru bude v Národnej rade čeliť odvolávaniu. Opozičné strany SaS, OľaNO-Nova a Sme rodina žiadajú jeho odchod z funkcie pre kauzu Čistý deň. Podľa nich mal minister galantskému resocializačnému zariadeniu odobrať akreditáciu ihneď potom, ako vzniklo podozrenie zo sexuálneho zneužívania detí.

Odbory podľa Fica odmietli historické zvýšenie platov pre učiteľov

31.08.2017 12:30 Školskí odborári odmietli memorandum, ktorým by sa zaviazali v najbližšej dobe neštrajkovať. Problémom však je, že práve ním Robert Fico podmienil sľubované zvýšenie platov pedagógov od septembra. Premiér predstúpil pred kamery so spoločným stanoviskom lídrov a oznámil, že historické zvýšenie platov odborári odmietli.

Zvýšia učiteľom platy aj po odmietnutí memoranda?

31.08.2017 11:30 Školskí odborári odmietli memorandum, ktorým by sa zaviazali v najbližšej dobe neštrajkovať. Problémom však je, že práve ním premiér Robert Fico podmienil sľubované zvýšenie platov pedagógov od septembra. Môžu učitelia na viac peňazí zabudnúť? Situáciu budú podľa bugárovcov riešiť lídri Smeru, SNS a Mosta na Koaličnej rade.