Rozšírené hľadanie
Štvrtok 9. Máj 2024 |
meniny má Roland
Slovenskí vojaci sa rozlúčili pred cestou do Iraku, bojovať tam nebudú

31.01.2018 22:02 Pre niekoho rutina, pre iného prvá cenná skúsenosť a obrovská výzva. Slovenskí vojaci odchádzajú plniť rôzne výcvikové, ale aj bojové misie do zahraničia. Na slávnostnej rozlúčke sa zúčastnilo 24 vojakov, ktorí v rámci aktuálnej rotácie odletia do Iraku. Svojich kolegov z tamojšej armády budú učiť odmínovať územie a opravovať vojenskú techniku.

Poslanci rozhodovali o budúcností obcí, budú sa musieť spájať?

31.01.2018 20:01 Druhý rokovací deň v Národnej rade zamestnala poslancov najmä novela zákona o obecnom zriadení, ktorá je v druhom čítaní. Ak prejde parlamentom, znamená to, že nefungujúca obec sa spojí so susednou v jednom okrese. Upraviť by sa ňou mali aj kompetencie starostov.

Primára plastickej chirurgie odvolali v súvislosti s klientmi zo zahraničia

31.01.2018 20:01 Vedenie Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura odvolalo primára Kliniky plastickej, rekonštrukčnej a estetickej chirurgie. Dôvodom má byť problém s operáciami zahraničných pacientov. O prípade ako prvý informoval Týždenník TREND na svojej webstránke.

Dlhé rokovania sa skončili, vláda odklepla nočné príplatky

31.01.2018 20:01 Vláda dala bodku za niekoľko mesiacov trvajúcimi rokovaniami o príplatkoch za prácu v noci, počas víkendov a sviatkov. Po tvrdej kritike zo strany zamestnávateľov akceptovala časť pripomienok, čoho výsledkom je obojstranne akceptovaný kompromis. Niektoré výrobné sektory však očakávajú od vlády ďalšiu pomoc.

Študenti sa dočkali, štát zrekonštruuje internáty za milióny eur

31.01.2018 20:01 Štát uvoľní na rekonštrukciu vysokoškolských internátov dvadsať miliónov eur. Na tejto sume sa dohodli koaličné strany po spoločnom rokovaní. Výdavky by nemali zaťažiť štátny rozpočet. Študentom sa ale nepáči, že predchádzajúca vláda im pred dvoma rokmi sľúbila viac ako dvojnásobok peňazí.

Bíly vypovedal proti Ruskovi, vyšetrovanie kauzy pokračuje

31.01.2018 17:00 Polícia dnes eskortovala pred vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry Róberta Bílyho, ktorý si odpykáva 8 ročný trest za založenie zločineckej skupiny, vydieranie a za iné trestné činy. Dôvodom bola jeho výpoveď vo veci vraždy, ktorú si mal objednať Pavol Rusko.

HOSŤ V ŠTÚDIU: E. Tkáčová o polročných vysvedčeniach

31.01.2018 17:00 Žiaci základných a stredných škôl si na konci vyučovania prevzali výpis polročného hodnotenia. Učitelia ich učenie, snahu na hodinách a správanie klasifikovali alebo hodnotili slovne. Nie všetci ale prídu domov s výsledkami, ktoré rodičov potešia. Ako by mali reagovať? Zaslúžia si deti za dobré známky odmenu? Aj o tom sme sa rozprávali so psychologičkou Erikou Tkáčovou.

Faktúry za lety posielal rezort priamo firme Kiskovcov, tvrdí Kaliňák

31.01.2018 15:00 Faktúry za súkromné lety prezidenta Andreja Kisku neposielal rezort vnútra prezidentskej kancelárii, ale rodinnej firme Kiskovcov KTAG. Novinárom to na pôde parlamentu povedal minister vnútra Robert Kaliňák s tým, že zasielať ich do prezidentskej kancelárie by nemalo zmysel, pretože by ich uhradil opätovne štát.

OĽaNO: Na trhu s drevom treba dosiahnuť transparentnosť

31.01.2018 15:00 Lesy sú dôležité pre našu budúcnosť. Preto treba zmeniť celkové spravovanie lesov. Zároveň treba dosiahnuť transparentnosť na trhu s drevom. Tvrdia opoziční poslanci strany Oľano.

Stanicu v Banskej Bystrici nezatvoria. Mesto uzavrelo dlhoročnú zmluvu

31.01.2018 14:00 Prevádzka autobusovej stanice v Banskej Bystrici, ktorá je súčasťou nového hybridného centra Terminal, pokračuje bez prerušenia.

Chceli chrániť vlastný majetok, spravodlivosť riešili po svojom

31.01.2018 14:00 Všeobecné ohrozenie alebo ochrana súkromného majetku? Dva rozdielne pohľady, ktoré prináša zablokovanie jednej z prístupových ciest v priemyselnej zóne v Žiline. Z bežných ľudí sa tak stali rukojemníci v situácii, v ktorej sa obávajú hovoriť majitelia dotknutých firiem. Čo je však horšie, ak niekto bude potrebovať pomoc, záchranári sa k nemu nemusia dostať včas.

Lesníci podpísali nové kontrakty, arogantným zmluvám je koniec

31.01.2018 14:00 Takzvané nevypovedateľné alebo arogantné zmluvy na štátnych lesoch sú definitívne minulosťou. Lesníci totiž podpísali s centrálnymi odberateľmi dreva nové kontrakty na najbližších 5 rokov, ktoré netransparentné obchody vylučujú. Spracovatelia dreva tieto kroky vítajú, ale avizujú, že budú ich plnenie kontrolovať v praxi.

V Prešove vyrastie nákupné centrum, výstavba môže ovplyvniť dopravu

31.01.2018 14:00 V Prešove začnú o niekoľko mesiacov stavať veľké nákupné centrum. Zahraničný investor sa v rámci projektu zaviazal, že zrekonštruuje aj dve priľahlé križovatky a prispôsobí ich zvýšenému náporu áut. Podľa nezávislého dopravného posudku však takáto úprava ciest nepostačí a v strede mesta nastanú už o dva roky problémy s dopravou. Na mestskom úrade však tvrdia, že v posudku sú viaceré chyby pričom sa opierajú o výpočty investora, podľa ktorých dopravný kolaps v Prešove nehrozí.

Urán pri Košiciach ťažiť nebudú. Najvyšší súd dal za sporom bodku

31.01.2018 13:00 V lokalite Čermeľ – Jahodná sa urán ťažiť nebude. Najvyšší súd SR definitívne rozhodol o nepredĺžení platnosti geologického prieskumu uránu pri Košiciach. Ukončil tak súdne konanie a potvrdil zákonnosť rozhodnutia Ministerstva životného prostredia SR. Informoval o tom referát komunikácie s verejnosťou Kancelárie NS SR.

Focus: Do parlamentu osem strán, Most-Híd tesne nad 5 percentami

31.01.2018 13:00 Ak by sa parlamentné voľby konali v januári, do parlamentu by sa dostalo osem strán. Víťazom by bola strana Smer-SD. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus.