Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Šéf národného onkologického ústavu dostal od ministerky ultimátum

31.03.2018 16:30 Zdravotnícky personál neodchádza hromadne a operácie vykonávame podľa plánu. Tvrdí to vedenie Národného onkologického ústavu. Niektorí jeho zamestnanci však tvrdia opak.

Plánujete stráviť sviatky na svahu? Mali by ste zvýšiť opatrnosť

31.03.2018 15:00 Ak sa chystáte na veľkonočnú lyžovačku či turistiku, mali by ste byť mimoriadne opatrní. V popoludňajších hodinách sa totiž v horách vplyvom silného oteplenia a intenzívneho dažďa zvýši lavínové nebezpečenstvo. Informuje o tom Stredisko lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby.

Seniorky zo Spiša trávia dôchodok aktívne, nacvičili niekoľko choreografií

31.03.2018 13:30 Počas svojej jesene života v žiadnom prípade neplánujú len tak čakať na pribúdajúce roky. Naopak. Dôchodkový vek chcú prežiť zmysluplne, v pohybe a s úsmevmi na tvárach.

Podchod hyzdí centrum Košíc, župa prisľúbila jeho rekonštrukciu

31.03.2018 13:30 Pred vstupom do obľúbenej Uličky remesiel v Košiciach musia návštevníci prejsť cez ošarpaný podchod s počmáranými stenami. Miesto vyzerá už na prvý pohľad veľmi zanedbane, hoci sa nachádza v historickom centre mesta.

Slovensko stráca kolektívnu imunitu. Dôvodom je aj antivakcinačná lobby

31.03.2018 13:30 Slovensko stráca kolektívnu imunitu voči chorobám ako sú osýpky, mumps či ružienka. Dôvodom je, že veľké množstvo rodičov odmieta dávať svoje deti povinne očkovať. Ohrozujú tak nielen vlastných potomkov, ale aj deti, ktoré rodičia nemôžu dať očkovať pre zdravotné problémy.

Klausová skončila ako veľvyslankyňa. Prezradila, čomu sa chce venovať

31.03.2018 12:00 Livia Klausová na vlastnú žiadosť končí svoje pôsobenie ako veľvyslankyňa ČR na Slovensku. Podľa sobotnej informácie spravodajského portálu iDNES.cz to potvrdila hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí ČR Michaela Lagronová.

Nad Strečnom pribudla rozhľadňa, turistom sa naskytnú nové pohľady

31.03.2018 08:40 Nad obcou a rovnomenným hradom Strečno pribudla unikátna rozhľadňa. V prípade vhodného počasie je z nej možné vidieť až štyri susediace hrady. Okrem toho sa turistom naskytnú nové pohľady na okolie obce a pohoria malej Fatry. Za krátky čas sa nová rozhľadňa stala obľúbenou turistickou atrakciou.

V Plaveckom Štvrtku vzdelávajú novými metódami. V čom spočíva ich jedinečnosť?

31.03.2018 08:40 V dnešných časoch nie je ani pre odborníkov jednoduché odhadnúť, aký proces výučby bude vhodný či potrebný o desať až pätnásť rokov. V Základnej škole v Plaveckom Štvrtku začali deti vzdelávať inovatívnymi metódami, pri ktorých veria, že dokážu žiakov pripraviť na neustále sa vyvíjajúcu spoločnosť. Zisťovali sme v čom spočíva jedinečnosť týchto metód.

Slovenské pralesy majú šancu na prežitie, lesníci chcú zabezpečiť ich ochranu

31.03.2018 08:40 Posledné zachované slovenské pralesy majú šancu na ďalšie prežitie. Po rokoch konfrontácií a bojov sa totiž ochranári dohodli s lesníkmi, že v pralesoch sa nebude zasahovať. Lesníci sa dokonca zaviazali, že na vlastné náklady tieto vzácne lokality vyznačia v teréne a zabezpečia ich ochranu.

POČASIE: Predpoveď na dnes

31.03.2018 08:40 Oblačno až zamračené a postupne na mnohých miestach dážď alebo prehánky, ojedinele aj búrky. Ojedinele aj intenzívne zrážky. Denná teplota 11 až 16 stupňov. Prevažne juhovýchodný vietor do 30, v nárazoch ojedinele okolo 50 km/h.

Živú krížovú cestu sledovali v centre mesta tisícky divákov

30.03.2018 23:39 Prešovčania si už ôsmykrát pripomenuli udalosti Veľkého piatku prostredníctvom Živej krížovej cesty v centre mesta. Tím amatérskych hercov z Nižnej Šebastovej sa aj tento rok postaral o čo najvernejšie stvárnenie posledných okamihov života Ježiša Krista.

Vznikne akreditačná agentúra, rezort sľubuje kvalitnejšie školstvo

30.03.2018 20:40 Vysoké školy budú kvalitnejšie a slobodnejšie. Sľubuje to rezort školstva. V rámci skvalitňovania vzdelávania vznikne akreditačná agentúra, ktorá nahradí súčasnú komisiu. Niektorým školám tak môže hroziť zánik.

Vláda schválila nové podmienky pre pohotovosti, tie majú výhrady

30.03.2018 20:40 Vláda schválila materiál, ktorý hovorí o tom, za akých podmienok budú financovaní prevádzkovatelia pohotovostí. Tí však voči nemu majú výhrady. Mesačný poplatok, ktorý budú dostávať od zdravotných poisťovní je podľa nich nízky.

Osemdesiatnika našli na svahu v bezvedomí, kriesili ho skoro hodinu

30.03.2018 19:21 Horskí záchranári sa snažili zachrániť 80-ročného muža v bezvedomí, ktorého našli náhodní lyžiari a inštruktori lyžovania na zjazdovke pod Skalnatým plesom v lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici. Napriek okamžitej resuscitácii muž neprežil.

V Prešove tím hercov stvárnil Živú Krížovú cestu

30.03.2018 19:21 Prešovčania si dnes už ôsmykrát pripomenuli udalosti Veľkého piatku prostredníctvom Živej Krížovej cesty v centre mesta. Tím amatérskych hercov z Nižnej Šebastovej sa aj tento rok postaral o čo najvernejšie stvárnenie posledných okamihov života Ježiša Krista.