Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea
Tragédia vo Vysokých Tatrách. Muž skonal pri zbere lesných plodov

31.07.2019 22:09 O život prišiel vo Vysokých Tatrách 60-ročný Slovák. Ako o tom informuje Horská záchranná služba na svojej webovej stránke, skolaboval pri zbere lesných plodov. Na pomoc boli horskí záchranári privolaní v stredu v obedňajších hodinách.

Tragédia v Tatrách. Šesťdesiatnik skonal pri zbere lesných plodov

31.07.2019 20:41 O život prišiel vo Vysokých Tatrách 60-ročný Slovák. Ako o tom informuje Horská záchranná služba na svojej webovej stránke, skolaboval pri zbere lesných plodov. Na pomoc boli horskí záchranári privolaní v stredu v obedňajších hodinách.

Myjavčania nesmú piť vodu zo studní, je za tým bioplynová stanica

31.07.2019 19:13 Obyvatelia Myjavy by už druhý deň nemali používať vodu zo studní na pitné účely. Samospráva na to upozorňuje na svojej webovej stránke. Dôvodom je havária, ku ktorej došlo v lokalite Turá Lúka. Z bioplynovej stanice tam do rieky unikli látky a došlo k ohrozeniu podzemných vôd. V rieke Myjava uhynuli ryby. Prípadom sa zaoberá polícia.

Medveď preskočil plot a roztrhal ovcu. Buďte ostražití, varuje obec

31.07.2019 19:13 V Kľačne, v okrese Prievidza, a jeho okolí sa pohybuje medveď. Upozornila na to samospráva obce na svojej internetovej stránke, zároveň vyzvala obyvateľov, aby boli ostražití.

Megaproces pokračuje po prázdninách, zúčastní sa už aj Kočner

31.07.2019 16:16 Hlavné pojednávanie v kauze údajného falšovania zmeniek v hodnote desiatok miliónov eur bude pokračovať 9. a 10. septembra. Oznámil to predseda senátu Špecializovaného trestného súdu s tým, že v tieto dva dni sa pojednávanie namiesto v Pezinku uskutoční v bratislavskom Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody.

Prednostka Kliniky detskej onkológie A. Kolenová o leukémii

31.07.2019 14:34 Na Slovensku pribudne ročne asi 150 detských pacientov s onkologickým ochorením. Ani teraz, počas prázdnin, nie je Klinika detskej onkológie Národného ústavu detských chorôb prázdna. Najčastejším rakovinovím ochorením u detí je leukémia. Úspešnosť liečby je však u nás pomerne vysoká. Osem z desiatich detí sa vylieči. Dôležitá je pri tom aj komunikácia s rodičmi. Viac nám o tom povedala prednostka Kliniky detskej onkológie NÚDCH Alexandra Kolenová.

Radičová vypovedala o voľbe GP: Už chápete, prečo to bolo zásadné

31.07.2019 14:34 Na NAKA vypovedala bývalá predsedníčka vlády Iveta Radičová. Národná kriminálna agentúra začala totiž opäť vyšetrovať údajné kupovanie poslancov pri voľbe generálneho prokurátora počas jej vlády.

V Polomke uhynulo množstvo rýb, miestni rybári vinia elektráreň

31.07.2019 14:34 Rybári z Horehronia sú zúfalí. Neďaleko Polomky sa v rieke Hron zadusilo obrovské množstvo rýb a vodných živočíchov. Podľa nich za to môže vypustenie sedimentov z malej vodnej elektrárne, lebo ryby sa udusili v bahne a nánosoch. Prípad už rieši polícia aj inšpekcia životného prostredia. Škody odhadujú na takmer 30 tisíc eur.

Prvý prichádza šok. S deťmi s leukémiou je dôležité komunikovať

31.07.2019 14:34 Na Slovensku pribudne ročne asi 150 detských pacientov s onkologickým ochorením. Najčastejším je leukémia. Úspešnosť liečby je u nás pomerne vysoká. Osem z desiatich detí sa vylieči. Dôležitá je pri tom aj komunikácia s rodičmi.

Zo svedka sa môže stať obvinený, odkazuje prokurátor Tóthovi

31.07.2019 14:34 Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta je presvedčený, že účasť svedka Petra Tótha na pojednávaní v kauze televíznych zmeniek zabezpečia. Pripomenul, že vo všeobecnosti platí, že zo svedka sa môže stať aj obvinený, na ktorého sa môže vydať Európsky zatýkací rozkaz. Uviedol to počas prestávky na pojednávaní ŠTS v Pezinku.

Starčekovi ukradli vzácnu retiazku, zachránila ho dvojica žien

31.07.2019 14:34 Ako akčné hrdinky sa zachovali dve ženy, ktoré pomohli okradnutému starčekovi. K 80-ročnému mužovi si v levickom pohostinstve prisadol neznámy muž a dal sa s ním do reči. Po chvíli sa postavil a dôchodcovi strhol z krku zlatú retiazku.

Opäť prichádzajú búrky, intenzívne lejaky a nárazový vietor

31.07.2019 11:09 V stredu i vo štvrtok popoludní hrozia na Slovensku búrky. Vo forme vydanej výstrahy 1. stupňa o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav. Výstrahy platia od 12.00 do 22.00 h, v stredu sa riziko búrok týka celého územia, v prvý augustový deň sa podľa meteorológov môžu vyskytnúť na strednom a východnom Slovensku.

Kľúčový svedok neprišiel, ukryl sa. Bojím sa o život, tvrdí Tóth

31.07.2019 11:09 Niekdajší novinár a bývalý šéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Peter Tóth neprišiel svedčiť na pojednávanie v kauze údajného falšovania zmeniek televízie Markíza. Tóth to ráno oznámil prostredníctvom sociálnej siete.

Kľúčový svedok nepríde. Tóth sa ukrýva na utajenom mieste

31.07.2019 08:14 Ďalším dňom pokračuje proces v kauze zmenky. Peter Tóth však na svojom portáli Ďateľ vyhlásil, že nepríde svedčiť na súd. Píše, že v dôsledku zlej bezpečnostnej situácie sa ukrýva na utajenom mieste, a preto mu predvolanie nemohlo byť doručené. Vo svojom texte sa za neúčasť súdu ospravedlnil. Pre obžalobu je to kľúčový svedok.

POČASIE: Predpoveď na dnes

31.07.2019 06:37 Polooblačno až oblačno, prechodne až zamračené. Na mnohých miestach dážď, prehánky, miestami búrky, aj intenzívne a s krúpami. Denná teplota 25 až 32 stupňov. Slabý, na juhozápade a juhovýchode severozápadný až severný vietor do 20 km/h, pri búrkach zosilnie.