Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea
Varovanie meteorológov: Chodci a vodiči pozor, šmýka sa!

31.01.2018 22:11 BRATISLAVA - Na strednom, ale i časti západného a východného Slovenska musia motoristi počas nočnej jazdy zo stredy na štvrtok rátať s poľadovicou.

Slovenka v hviezdnom tíme NASA: FOTO Naša vedkyňa sa zúčastní simulovanej misie na Mars

31.01.2018 22:11 BRATISLAVA – Slovenská vedkyňa a astrobiologička po 15-mesačnom výberovom konaní mieri na Mars. Porazila tisícky uchádzačov a absolvovala ťažké skúšky, aby podstúpila 8-mesačnú misiu, ktorá sa bude vykonávať na sopečných Havajských ostrovoch vo výške 2500 metrov nad morom. Slovenka Michaela Musilová je jednou z päťčlenného tímu vyvolených.

Izrael ocenil dvanástich Slovákov, prišli aj hlavy štátu: Počas holokaustu zachránili životy

31.01.2018 21:07 BRATISLAVA - Ďalší dvanásti Slováci získali v stredu večer v historickej budove Národnej rady SR na Župnom námestí v Bratislave izraelské štátne vyznamenanie Spravodliví medzi národmi. Za záchranu židovských spoluobčanov počas holokaustu im ho udelili predstavitelia štátu Izrael. Na slávnostnom večere sa zúčastnili okrem prezidenta SR Andreja Kisku i ďalší štátni predstavitelia.

Úplatkár Salmanov späť na slobode, vo väzení poslúchal: Kauza korupčníkov sa uzatvára

31.01.2018 20:07 TRNAVA - Okresný súd v Trnave vyhovel žiadosti o podmienečné prepustenie Sergeja Salmanova, ktorý bol v minulosti odsúdený za podplácanie. Sedemročný väzobný trest mu skrátili za dobré správanie. S informáciou prišiel portál noviny.sk.

FOTO Súboj Kiska vs. Kaliňák: Odhalenie z paláca, prezident cestuje ponorkou

31.01.2018 20:07 BRATISLAVA – Nekonečná faktúrová sága o letoch Andreja Kisku pokračuje, minister vnútra Robert Kaliňák a prezident sú opäť v sebe. Tentokrát sa vojna presunula na Facebook, kde skončila doslova humorne – vtipným statusom hlavy štátu Romana Krpelana.

Poslanci sa v parlamente vedia zabaviť aj inak: FOTO Zákon, nezákon, Facebook je prednejší

31.01.2018 19:08 BRATISLAVA - Národná rada včera zasadala prvýkrát po prázdninách. Vyzerá to tak, že pozornosť venovali niečomu inému než predkladaniu návrhov zákonov. Viac ich zaujímali ich mobilné telefóny či tablety a sociálne siete než to, čo je obsahom prezentovaného zákona. Čas na telefóne si skracovali poslancu Smeru, SNS, Sme rodina i kotlebovci.

Drucker pripustil neohrabanosť návrhu koalície: Poplatky na urgente by tehotným odpustil

31.01.2018 18:09 BRATISLAVA - Tehotné pacientky by predsa len mohli mať automaticky odpustený desaťeurový poplatok priamo na urgente v nemocnici. Pripustil to v stredu minister zdravotníctva Tomáš Drucker po rokovaní vlády SR.

Úradníčka spreneverila školské fondy: Jemný trest za škodu v tisícoch eur

31.01.2018 18:09 BANSKÁ BYSTRICA – Trest odňatia slobody na 30 mesiacov nepodmienečne vymeral odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 55-ročnú bývalú úradníčku Mestského úradu v Rimavskej Sobote Danu Schwarzovú za to, že spreneverila z mestských peňazí viac ako 72 tisíc eur. Predseda senátu hneď nariadil aj výkon trestu a ženu eskortovali z pojednávacej miestnosti priamo do väzenia.

Babyboom v parlamente: Matovič má novú posilu, poslankyňu v siedmom mesiaci

31.01.2018 18:09 BRATISLAVA - Hnutie OĽaNO včera na prvej schôdzi parlamentu privítalo vo svojich radoch dve nové poslankyne. Jednou z nich je Natália Galisová Milanová, ktorá sa bude venovať problematike školstva, keďže sama je učiteľkou. Kuriózne v tomto prípade je, že ide o ďalšiu tehotnú poslankyňu, ktorá porodí počas svojej funkcie. Napriek tomu sa nebojí a dokonca má napriek tehotenstvu odvážne plány.

Rašiho sťažnosť na voľby odznela na súde: Košický primátor si na rozsudok počká

31.01.2018 17:07 KOŠICE – Plénum Ústavného súdu SR dnes na neverejnom rokovaní prijalo na ďalšie konanie volebnú sťažnosť košického primátora Richarda Rašiho, ktorý 4. novembra minulého roka kandidoval na post predsedu Košického samosprávneho kraja . Ako uvádza tlačová správa ÚS, plénum konanie o jeho sťažnosti prerušilo. Dôvod prerušenia však ÚS neuvádza. K uzneseniu o prijatí pripájajú odlišné stanovisko sudcovia ÚS Ľudmila Gajdošíková, Lajos Mészáros, Ladislav Orosz a Rudolf Tkáčik.

Šokujúca správa v exotickom raji, Smer ju vymenil: Zmajkovičová sa pustila do Fica a Kaliňáka

31.01.2018 17:07 BRATISLAVA - Smer oznámil zmenu aj na poste krajského predsedu v Trnave. Doteraz bola krajskou predsedkyňou Renáta Zmajkovičová, ktorú nahradí Augustín Hambálek. Poslankyňu však toto rozhodnutie zaskočilo na dovolenke v exotickej krajine. Do Kaliňáka a Fica sa pustila vo svojom ostrom statuse na Facebooku.

KDH obviňuje vládu z ignorovania zahraničných vodičov: Chýba nám 90 miliónov na pokutách

31.01.2018 17:07 BRATISLAVA - Ministerstvo dopravy posiela približne 40.000 pokút ročne slovenským majiteľom vozidiel za neplatnú technickú a emisnú kontrolu, no od zahraničných vodičov pokutu za nezakúpenie diaľničnej známky vymáhať nevie. Kresťanskí demokrati preto vyzývajú ministerstvo dopravy a ministerstvo vnútra, aby vo veci začali urýchlene konať. Povedal to podpredseda KDH Pavol Zajac na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave.

VIDEO Koalícia je na polceste vládnutia: Fico vykoná kontroly ministerstiev, je čas hodnotiť

31.01.2018 16:08 BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico uskutoční v polčase vládnutia kontrolné dni na všetkých ministerstvách. Uviedol to v stredu po rokovaní Koaličnej rady.

PRÁVE TERAZ Kolaps dopravy v Bratislave: Obrovské zápchy, nehoda kamióna

31.01.2018 16:08 BRATISLAVA - V Bratislave opäť kolabuje doprava! Môže za to nehoda kamióna a nákladného auta, ktoré sa zrazili na bratislavskom obchvate. Dopravu tam riadi polícia.

Začína sa veľká rekonštrukcia internátov: Fico uvoľní 20 miliónov na obnovu zariadení

31.01.2018 16:08 BRATISLAVA - Vláda uvoľní 10 miliónov eur na rekonštrukciu vysokoškolských internátov, v druhom polroku ďalších desať. Oznámil to na dnešnej tlačovej besede premiér Robert Fico.v