Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav
Súdna rada tvrdí, že nemá právomoc rozhodovať o výrokoch Štefana Harabina

30.04.2018 21:04 BRATISLAVA - Súdna rada SR rozhodla dnes o tom, že nemôže posudzovať výroky sudcu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina, iba interpretovať etické zásady či pravidlá správania. Podľa predsedníčky súdnej rady Lenky Praženkovej musia o kontroverzných výrokoch sudcu Harabina rozhodovať kompetentní, teda disciplinárne senáty. Jeho výroky posudzovala súdna rada na podnet v súčasnosti už exministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej , ktorá ho podala v auguste, respektíve doplňujúci v októbri 2017.

Nelegálna práca sa im nevyplatila: Päticu Srbov rovno vyhostili zo Slovenska

30.04.2018 21:04 ŽIAR NAD HRONOM - Policajti spolu s pracovníkmi Inšpektorátu práce v Banskobystrickom kraji vykonali kontrolu v objekte jednej z firiem v Žiari nad Hronom a odhalili tam nelegálne zamestnávanie cudzincov.

Košickí KUKLÁČI v nasadení: Na ceste videli ženu s dievčatkom, okamžitá akcia, išlo o život

30.04.2018 21:04 KOŠICE – Polícia na svojom Facebooku zverejnila šokujúci príbeh z pohotovej akcie kukláčov v zácviku. Muži zákona z Pohotovostného policajného útvaru spozorovali na vozovke ženu s 5-ročným dievčatkom, pričom žena pri prechádzaní cez cestu náhle odpadla. Okamžite vzali situáciu do vlastných rúk a zalarmovali aj záchranárov.

Novela neprináša zmeny, ktoré vedú k odpolitizovaniu polície, tvrdia občianske organizácie

30.04.2018 21:04 BRATISLAVA - Občianske organizácie Via Iuris, Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť, Liga za ľudské práva, Nadácia otvorenej spoločnosti, Nadácia Pontis a Nadácia Zastavme korupciu sú presvedčené, že predložená novela zákona ministerstva vnútra o Policajnom zbore pod rúškom pozitívnych inštitútov a transparentnosti neprináša zmeny, ktoré by viedli k odpolitizovaniu polície a zvýšeniu jej dôveryhodnosti.

Kuriózna nehoda pri Sobotišti: Motocyklista sa ocitol zoči voči býkovi

30.04.2018 19:34 SOBOTIŠTE - V nedeľu večer sa stala dopravná nehoda na ceste II. triedy medzi obcami Sobotište a Vrbovce. K nehode došlo pri strete motocyklistu s býkom. Informoval o tom vedúci operačného riadenia Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Martin Krajčovič.

Rodina je vždy na prvom mieste: Čo však Slováci považujú za druhú najdôležitejšiu vec?

30.04.2018 19:34 BRATISLAVA - Po rodine je práca pre obyvateľov Slovenska druhou najdôležitejšou hodnotou. Za veľmi dôležitú hodnotu vo svojom živote prácu v roku 2017 považovalo 67 percent respondentov. Vyplýva to z Výskumu európskych hodnôt , ktorý od 27. septembra do 30. novembra 2017 na obyvateľoch Slovenskej republiky vo veku 18 rokov a viac robil Sociologický ústav Slovenskej akadémie vied . Informovala o tom hovorkyňa SAV Monika Hucáková.

Štátny hygienik varuje pred nebezpečnou kozmetikou: FOTO V kontrole prepadli poľské gély a indická f

30.04.2018 19:34 BRATISLAVA – Hlavný hygienik Slovenskej republiky Ján Mikas dáva do pozornosti nebezpečné kozmetické produkty, na ktoré upozornil výstražný systém RAPEX. Ide o práškovú hennu na vlasy a poľské gély na úpravu vlasov. Pochybné výrobky sa môžu vyskytovať aj na slovenskom trhu.

VIDEO Budaj rok po zrušení amnestií: Dnes už nestojíme len nad otvoreným hrobom Remiáša

30.04.2018 19:34 BRATISLAVA - V nedeľu uplynulo 22 rokov od vraždy Róberta Remiáša. Poslanec NR SR za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Ján Budaj pripomenul, že okrem 22. výročia tejto vraždy si v týchto dňoch pripomíname prvé výročie zrušenia Mečiarovych amnestií.

Medzinárodne hľadaný cudzinec to skúšal u nás: Falošné údaje a žiadosť o azyl

30.04.2018 19:34 BRATISLAVA - Medzinárodne hľadaný cudzinec, ktorý sa vydával za niekoho iného, žiadal na Slovensku o azyl. Ako ďalej informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, v skutočnosti išlo o muža, na ktorého maďarské justičné orgány vydali európsky zatýkací rozkaz.

Blázon za volantom: VIDEO S nohou na plyne predbiehal dve autá, manéver samovraha

30.04.2018 18:05 BRATISLAVA – Polícia na svojom Facebooku upozorňuje na ďalšieho nezodpovedného vodiča, ktorého správanie autor videa prirovnal k "bláznovi za volantom". Polícia s ním súhlasila. Šokujúce video, ako vodič s nohou na plyne predbieha do zákruty dve autá, pričom v protismere bol vodič s autokamerou, berie dych. Nezodpovedný manéver sa mohol skončiť tragicky.

FOTO Na Slovensko sa po 70 rokoch vrátil najväčší lietajúci vták: Slová ochranárov vás prekvapia

30.04.2018 18:05 BRATISLAVA - Neuveriteľná správa pre Slovensko! Na naše územie sa po vyše sedemdesiatich rokoch vrátil najťažší lietajúci vták na svete, ktorým je drop veľký. Slovenskí ochranári a strážcovia prírody zažívajú obrovskú radosť. Petrovi sa ho poradilo vyfotografovať. Dychberúce zábery z jeho objektívu vás fascinujú.

Kauza machinácií pri verejnom obstarávaní v Galante: Primátorom hrozia tri roky za mrežami

30.04.2018 18:05 GALANTA - Podmienečné tresty odňatia slobody na tri roky s probačným dohľadom na päť rokov, zákaz výkonu verejných funkcií na päť rokov a peňažné tresty po pätnásťtisíc eur navrhla prokuratúra pre primátora Galanty Petra P., jeho predchodcu Ladislava M. a ďalšie dve osoby z kauzy zločinu machinácií pri verejnom obstarávaní.

Lajčák sa stretol s pápežom: Hovorili o mieri, klimatických zmenách aj migrácii

30.04.2018 18:05 VATIKÁN - Mier a prevencia konfliktov, migrácia, boj s klimatickými zmenami a trvalo udržateľný rozvoj boli témy rozhovoru predsedu 72. Valného zhromaždenia Organizácie Spojených národov a slovenského ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka s pápežom Františkom. Pápež prijal Lajčáka na audiencii dnes predpoludním.

Sulíkov jasný odkaz Ficovi o jeho bývaní: Klame, slová o politickom suteréne

30.04.2018 18:05 BRATISLAVA – Bývanie expremiéra Roberta Fica v byte kontroverzného podnikateľa Ladislava Bašternáka je opäť v centre pozornosti. Opozičná strana SaS na čele s predsedom Richardom Sulíkom odkazuje, že Fico klame, ak tvrdí, že si nové bývanie hľadá veľmi intenzívne. Uvádza to tlačová správa liberálov.

Škandál rodiny Richterovcov: Dotácie za 140 tisíc, SaS žiada NKÚ, aby prípad preskúmal

30.04.2018 16:34 BRATISLAVA - Podľa strany Sloboda a Solidarita je Fond na podporu kultúry národnostných menšín, ktorý zriadila vláda na popud koaličnej strany Most-Híd, nielen prerastený klientelizmom, ale nemá ani žiadne vnútorné kontrolné mechanizmy. Inak by sa podľa SaS nemohlo stať, že sa členovia rodiny Richterovcov dostali do ťažkého konfliktu záujmov, keď ako členovia komisie fondu rozhodli o pridelení dotácií vlastným neziskovkám. Stanovisko strany SaS poskytla hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.