Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Hrozné, čo slovenskí inšpektori objavili v šunke, syroch či pivách, analýza potvrdila najhoršie

31.08.2019 22:38 BRATISLAVA – Júlová kontrola potravín priniesla znepokojivé výsledky. Na základe analýz bol v mäsových lahôdkach odhalený výskyt baktérie Listeria monocytogenes a v ovčom syre koagulázopozitívne stafylokoky. Problémové boli aj pivá.

Tragický požiar rodinného domu vo Veľkých Kapušanoch: O život prišla jedna žena

31.08.2019 19:46 MICHALOVCE - Pri sobotňajšom požiari rodinného domu vo Veľkých Kapušanoch v okrese Michalovce prišla o život jedna žena. Pre TASR to povedal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

Pellegrini vzdal hold bojovníkom povstania: FOTO Je naším morálnym záväzkom vždy sa postaviť voči zl

31.08.2019 19:46 UHROVEC - Obeta partizánov je pre nás morálnym odkazom, aby sme vždy tvrdo konali voči tým, ktorí sa dnes snažia prepisovať dejiny, poľudšťovať fašistický režim a popierať holokaust. Uviedol to v sobotu vo svojom príhovore počas osláv 75. výročia Slovenského národného povstania na Jankovom vŕšku pri Uhrovci premiér Peter Pellegrini . Spolu s ním prišli vzdať hold bojovníkom i ministerka vnútra SR Denisa Saková , predstavitelia samospráv a ďalších organizácií.

Danko rokoval s predsedami parlamentov Rakúska a ČR: Na téme rok '89 aj budúcnosť EÚ

31.08.2019 19:46 VIEDEŇ - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko rokoval v sobotu na zámku v rakúskej obci Grafenegg s predsedom Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Radkom Vondráčkom a predsedom Národnej rady Rakúska Wolfgangom Sobotkom. Témou stretnutia predsedov parlamentov v Slavkovskom formáte bol rok 1989 z troch rôznych perspektív, budúcnosť Európskej únie a medziparlamentné vzťahy. Podľa predsedu NR SR Danka išlo o "klasické stretnutie Slavkovského formátu", na pôde ktorého dochádza k výmene informácií o fungovaní národných rád a parlamentov.

V Rimavskej Sobote zaznamenali rotavírusovú epidémiu: Nakazené sú aj deti

31.08.2019 18:30 RIMAVSKÁ SOBOTA - Epidemiológovia v Rimavskej Sobote zaznamenali v týchto dňoch rotavírusovú epidémiu u šiestich osôb. Ide o dve dospelé osoby a štyri deti vo veku jeden až desať rokov. TASR o tom v sobotu informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici Mária Tolnayová.

Daňová kauza Zoltána Andruszka z prípadu Kuciak: Pojednávanie pokračuje v pondelok

31.08.2019 18:30 BRATISLAVA - V pondelok pokračuje na Okresnom súde Bratislava V pojednávanie v daňovej kauze Zoltána Andruszka, ktorý je obvinený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky. Na programe pojednávania by mali byť výsluchy svedkov.

Matovič chce kvôli neodvolaniu Jankovskej Pellegriniho hlavu: Ostrá reakcia premiéra, čo mu odkázal?

31.08.2019 18:30 BRATISLAVA – Predseda vlády sa do Matoviča pustil bez servítky! Šéf slovenskej exekutívy bude totiž čeliť odvolávaniu v parlamente po tom, čo líder hnutia OĽaNO vyzbieral dostatok podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze. Opozičníci chcú Pellegriniho zbaviť funkcie, pretože neodvolal Moniku Jankovskú z postu štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti.

FOTO Vážna nehoda pri Košiciach: Vodičke vbehol do cesty diviak, auto skončilo zdemolované na strech

31.08.2019 18:30 KOŠICE – Vážne zranenia utrpela podľa predbežnej lekárskej správy 31-ročná vodička z okresu Košice-okolie, ktorá sa v noci chcela vyhnúť zrážke s diviakom. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, auto značky Renault Clio skončilo na streche.

V Tatrách išlo o život: Muž mal padať 120 metrov, druhý sa poranil pri páde na skalách

31.08.2019 16:39 VYSOKÉ TATRY - O pomoc približne po 120-metrovom páde muža vo Vysokých Tatrách boli v sobotu okolo poludnia požiadaní horskí záchranári. Ako informuje Horská záchranná služba na svojej webovej stránke, zásah vykonala samostatne Vrtuľníková záchranná zdravotná služba z Popradu.

Danko je hrdý na to, ako SNS učiteľom pomohlo v náraste platov

31.08.2019 15:14 BRATISLAVA - Rezort školstva podľa SNS zaznamenal pod jej vedením historický úspech. Začínajúci učitelia budú mať od septembra na Slovensku výrazné zvýšenie miezd, uviedli národniari. SNS uvádza, že sa jej podarilo zabezpečiť najrýchlejší rast miezd práve v tomto volebnom období.

Ryby zo Zemplínskej šíravy sú asi plné jedu, ministerstvo ich neodporúča jesť, na scénu nastúpili ve

31.08.2019 14:14 ZEMPLÍN – Východoslovenský región Zemplín patrí medzi najviac ekologicky ohrozené územia Európy. Slovenskí vedci tam budú štyri roky monitorovať toxické látky. Ministerstvo životného prostredia dokonca neodporúča jesť ryby zo Zemplínskej šíravy, predovšetkým sumce a kapry.

Muž šiel donaha! VIDEO Po Bratislave si vykračoval akoby nič, policajti s ním urobili poriadok

31.08.2019 13:00 BRATISLAVA – Vykračoval si, akoby sa nechumelilo! Pohľadný mladý muž sa v širšom centre hlavného mesta postaral o rozruch po tom, čo zo seba sňal všetko oblečenie. Krátko na to ho však spozorovali policajti.

Muž šiel do naha! VIDEO Po Bratislave si vykračoval akoby nič, policajti s ním urobili poriadok

31.08.2019 12:00 BRATISLAVA – Vykračoval si, akoby sa nechumelilo! Pohľadný mladý muž sa v širšom centre hlavného mesta postaral o rozruch po tom, čo zo seba sňal všetko oblečenie. Krátko na to ho však spozorovali policajti.

FOTO Lenka ušla aj s ročnou dcérkou, ktorú potom nechala v útulku, po žene sa intenzívne pátra

31.08.2019 10:30 NITRA/VIEDEŇ - Hľadá sa Lenka Boháčová , mama dvoch malých chlapcov a dievčatka, ktorá trpí schyzofréniou. Podľa Štefana Farkaša zo špeciálnej jednotky HAKA niekedy nedokáže rozoznať dobré od zlého. Aktuálne je bez mobilu a bez peňazí.

Zákon o pedagogických zamestnancoch má zlepšiť podmienky učiteľov, tvrdí Lubyová

31.08.2019 10:30 BRATISLAVA - Zákonom o pedagogických a odborných zamestnancoch, ktorý vstúpi do platnosti od 1. septembra, sa rezort školstva snaží zlepšiť podmienky pôsobenia učiteľov na školách. Uviedla to ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová .