Rozšírené hľadanie
Utorok 7. Máj 2024 |
meniny má Monika
Odborári podporujú návrh SNS: Chcú, aby rekreačné poukazy boli pre všetkých zamestnancov

31.07.2019 21:04 BRATISLAVA - Konfederácia odborových zväzov SR podporuje návrh koaličnej Slovenskej národnej strany , aby rekreačné poukazy mohli využívať všetci zamestnanci. Informovala o tom hovorkyňa KOZ Martina Nemethová v súvislosti s iniciatívou SNS, aby nárok na rekreačné poukazy mali od 1. januára 2021 všetci zamestnanci, nielen tí v spoločnostiach a organizáciách s 50 a viac pracovníkmi.

Raši by mal predstaviť opatrenia ako zlepšiť riadenie eurofondov, vyzýva Remišová

31.07.2019 21:04 BRATISLAVA - Podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši by sa mal zodpovedať občanom a okamžite predstaviť opatrenia ako zlepšiť situáciu v oblasti riadenia eurofondov. Vyzýva ho k tomu poslankyňa Národnej rady SR Veronika Remišová. Nízky podiel čerpania finančných prostriedkov v súčasnom programovom období 2014 až 2020 je podľa nej dôsledok škandálov spojených s eurofondmi a neschopnosti vládnej koalície riadne ich spravovať.

Podvedený muž sa satisfakcie na slovenskom súde nedočkal: Zomrel dávno pred rozsudkom

31.07.2019 21:04 BANSKÁ BYSTRICA - Podvedený muž sa satisfakcie na súde nedočkal, zomrel dávno pred rozsudkom. Až dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici potvrdil trest pre 29-ročnú Banskobystričanku Františku Ďuračovú, ktorá od muža vylákala peniaze. Dostala tri mesiace s podmienečným odkladom na jeden rok a povinnosť nahradiť spôsobenú škodu. Žena pod zámienkou zabezpečenia financií na vlastné podnikanie vylákala od muža z okresu Veľký Krtíš na dva razy 50-tisíc korún s prísľubom, že mu ich vráti aj s úrokmi, ale neurobila tak.

Vysoké Tatry majú ďalšiu obeť: 60-ročný Slovák zomrel pri zbere lesných plodov

31.07.2019 19:32 VYSOKÉ TATRY - O život prišiel vo Vysokých Tatrách 60-ročný Slovák. Ako o tom informuje Horská záchranná služba na svojej webovej stránke, skolaboval pri zbere lesných plodov. Na pomoc boli horskí záchranári privolaní v stredu v obedňajších hodinách.

Prietrž mračien v obci Slavoška najhoršia za 30 rokov: Nánosy bahna sú v celej dedine

31.07.2019 19:32 SLAVOŠKA - Nánosy bahna z kopca za budovou domu smútku blízko obecného úradu spôsobila intenzívna búrka v obci Slavoška v okrese Rožňava, ktorá sa regiónom prehnala v stredu popoludní. Ako povedal starosta Ján Jakubovský, voda so sebou zobrala aj kus cesty smerujúcej na cintorín.

Znovuzavedenie práva na odpoveď pre politikov zatiaľ nemá v koalícii takmer žiadnu podporu

31.07.2019 19:32 BRATISLAVA - Novela tlačového zákona, ktorou by sa malo znovu zaviesť právo na odpoveď pre verejných činiteľov, nemusí byť prerokovaná ani na septembrovej schôdzi parlamentu. Vyplýva to z vyjadrení predkladateľa návrhu Dušana Jarjabka .

Horor na rodinnom posedení v Stupave: Danku uhryzol jedovatý pavúk, bolesť a paralýza

31.07.2019 18:02 BRATISLAVA/STUPAVA - Ak trpíte arachnofóbiou, nasledujúce riadky radšej ani nečítajte. Aj na Slovensku sa vám totiž môže stať, že pre uhryznutie pavúkom skončíte v nemocnici. Dopadla tak aj žena v Stupave, ktorá začala mať po poštípaní jedovatou pradiarkou pestrou zdravotné komplikácie a jej príbuzní museli zavolať záchranku.

Termín dokončenia diaľnice D1 na Liptove v lete 2022 stále platí, tvrdí NDS

31.07.2019 18:02 BRATISLAVA - Výstavba úseku diaľnice D1 Hubová - Ivachnová v okolí Ružomberka pokračuje podľa harmonogramu a termín ukončenia výstavby v lete 2022 stále platí. V stredu o tom informovala Národná diaľničná spoločnosť, a. s. . Spoločnosť to uviedla v reakcii na vyjadrenie mesta Ružomberok, že vybudovanie tohto diaľničného úseku považuje za nereálne nielen v novom termíne do júna, ale ani do konca roka 2022.

Potrestali syna za vyhrážky matke: Tyran Alexander strávi vo väzení takmer päť rokov

31.07.2019 18:02 BANSKÁ BYSTRICA - Trest odňatia slobody na štyri roky a osem mesiacov nepodmienečne za zločin porušovania domovej slobody a vyhrážanie matke potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 56-ročného Alexandra Farkaša. Opitý násilím vnikol do bytu matky, vulgárne jej nadával a hrozil zabitím.

Ministerstvo práce návrh Progresívcov na ročný oddych od práce pre zamestnancov odmieta

31.07.2019 18:02 BRATISLAVA - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR nesúhlasí s návrhom strany Progresívne Slovensko, aby si zamestnanci mohli po 10 rokoch v práci vziať polročné až ročné voľno a počas tohto obdobia by dostávali dávku zo Sociálnej poisťovne.

Slováci získali na súťaži mladých vedátorov a inžinierov v Číne druhé miesto

31.07.2019 18:02 BRATISLAVA – Na medzinárodnej projektovej súťaži stredoškolákov CASTIC v Čine získali Slováci druhé miesto. Súťaž v oblasti inovácií, vedy a techniky je organizovaná pre študentov od 12 do 20 rokov, ktorí sa zaujímajú o vedu aj vo voľnom čase. TASR o tom informovala riaditeľka Asociácie pre mládež, vedu a techniku Gabriela Kukolová.

Kiskovci majú za sebou podstatný krok: Oficiálny vznik strany na spadnutie, podpisov majú dostatok

31.07.2019 18:02 BRATISLAVA - Strana bývalého prezidenta Andreja Kisku si podľa najnovších informácií prešla povinnou jazdou každého novovznikajúceho subjektu. Počas uplynulého júla mali na starosti hlavne zber podpisov potrebných pre vznik politickej strany. Kým v polovici júna len oznámili názov budúceho zoskupenia, teraz je už jasné, že oficiálne základy hnutia sú potvrdené dostatočným počtom podpisov od občanov.

Pri obci Kľačno sa pohybuje medveď: Ľudia majú strach, roztrhal už aj ovcu

31.07.2019 18:02 KĽAČNO - V Kľačne a jeho okolí sa pohybuje medveď. Upozornila na to v stredu samospráva obce na svojej internetovej stránke, zároveň vyzvala obyvateľov, aby boli ostražití.

Poriadny nález pri výkopových prácach: Muž našiel sovietsku protipancierovú muníciu

31.07.2019 18:02 MORAVSKÉ LIESKOVÉ - Pyrotechnik Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne zasahoval v pondelok napoludnie v obci Moravské Lieskové v okrese Nové Mesto nad Váhom. Počas výkopových prác tam 61-ročný muž oznámil nález munície.

Prievidžan pred nemocnicou napadol záchranára: Teraz mu hrozí až trojročné väzenie

31.07.2019 16:19 BOJNICE - Prievidžan napadol pred bojnickou nemocnicou záchranára a spôsobil mu zranenie ruky. Päťdesiatsedemročný muž teraz čelí obvineniu z prečinu výtržníctva, informovala o tom v stredu Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.