Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Na sídlisku Luník IX zhorel byt a balkón: Pri požiari sa nikto nezranil

31.07.2022 21:16 KOŠICE - Na sídlisku Luník IX v nedeľu horelo, potvrdil to operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach s tým, že na mieste sa podľa predbežných informácií nikto nezranil. Požiar sa zrejme rozšíril z balkóna až do bytu nad ním.

Podmienka previerky NBÚ diskriminuje uchádzačov o funkciu šéfa ÚVO

31.07.2022 21:16 BRATISLAVA – Novela zákona o verejnom obstarávaní, ktorá bola prijatá vlani na jeseň, výrazne obmedzuje a diskriminuje uchádzačov o funkciu predsedu Úradu pre verejné obstarávanie . Uchádzač totiž musí disponovať platnou bezpečnostnou previerkou na stupeň "tajné". Upozorňuje na to Inštitút pre výskum sociálno-ekonomických rizík a alternatív .

Astronómovia chcú nájsť meteority, ktoré dopadli v júni na Slovensko

31.07.2022 21:16 BRATISLAVA - Na poliach a v záhradách v katastri obce Pusté Úľany, severozápadne od Galanty, sa môžu nachádzať meteority s hmotnosťou do 0,5 kilogramu. Dopadli tam v júni. Astronómovia uskutočnili dve vyhľadávacie expedície, no zatiaľ nič nenašli. Uviedol to Ján Svoreň z Astronomického ústavu Slovenskej akadémie vied .

Najvyšší súd sa má v septembri zaoberať odvolaniami pre niekdajšieho člena východoslovenského podsvetia

31.07.2022 21:16 BRATISLAVA – Najvyšší súd SR by sa mal 7. septembra zaoberať odvolaniami proti trestu niekdajšieho člena východoslovenského podsvetia Branislava Adamča. Banskobystrické pracovisko Špecializovaného trestného súdu mu v apríli vymeralo 25-ročný trest väzenia.

PREDPOVEĎ počasia: POZOR Bude opäť veľmi teplo! Koncom týždňa príde studený front a prehánky

31.07.2022 21:16 BRATISLAVA - Budúci týždeň sa bude podobať tomu predošlému. Spočiatku príde na Slovensko teplý front, ktorý vyvrcholí v stredu a vo štvrtok. Teploty sa budú opäť blížiť k 40-ke. Na konci týždňa opäť príde mierne ochladenie.

KVÍZ S koronavírusom žijeme už tretí rok: Ako dobre si pamätáte na kľúčové udalosti?

31.07.2022 21:16 BRATISLAVA - S koronavírusom žijeme už tretí rok. Prežili sme už niekoľko vĺn, prísnych opatrení i lockdown. Ešte na jeseň 2019 nikto neveril, že koronavírus paralyzuje svet a že budeme musieť byť izolovaní a chrániť si zdravie. Ako dobre si pamätáte na kľúčové udalosti?

Poplach v Lučenci: Po dopravnej nehode začal unikať plyn! Museli uzavrieť niektoré ulice

31.07.2022 21:16 LUČENEC – V meste Lučenec pre unikajúci plyn uzavreli ulice v okolí Bernolákovej ulice, kde bola pri dopravnej nehode poškodená plynová prípojka. TASR o tom informovalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici.

Slovenská lesnícka komora sa postila do Budaja: Prispieva k nepochopeniu lesníckej práce!

31.07.2022 21:16 BRATISLAVA - Minister životného prostredia Ján Budaj prispieva k nerešpektovaniu lesníckej odbornosti, nepochopeniu lesníckej práce a neznášanlivosti voči vlastníkom a obhospodarovateľom lesov. Uviedla to Slovenská lesnícka komora . Odmieta obvinenia lesníkov, ktorí hospodária v lesoch trvalo udržateľným spôsobom.

Takáč sa obul do SaS: Strana zaradila spiatočku! Krúpa bráni liberálov, sú to obyčajné fámy

31.07.2022 21:16 BRATISLAVA - Strana SaS si uvedomuje, do akého stavu smeruje Slovensko, a preto zaradila "spiatočku". Nechce niesť zodpovednosť za infláciu či zvyšovanie cien. V nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol opozičný poslanec Richard Takáč . Poslanec Juraj Krúpa reagoval, že nikto neuteká pred zodpovednosťou. Strana si uvedomuje, čo Slovensko čaká a čo treba riešiť.

TRAGÉDIA na železnici: O život prišla žena! Rýchlik mešká už niekoľko hodín

31.07.2022 21:16 BRATISLAVA - Rýchlik smerujúci v nedeľu ráno z Bratislavy do Košíc má viac ako dvojhodinové meškanie. Dôvodom je nehodová udalosť. Železničná spoločnosť Slovensko o tom informovala na sociálnej sieti.

Transparency International upozorňuje na nezákonnú antikampaň v Nitre

31.07.2022 21:16 NITRA - Transparency International Slovensko podáva podnet na ministerstvo vnútra v súvislosti s podozrením na nezákonnú volebnú antikampaň v Nitre. Tri mesiace pred komunálnymi voľbami sa v uliciach mesta objavili bilbordy namierené proti súčasnému primátorovi Marekovi Hattasovi. Bilbordy ho vykresľujú ako zlého hospodára a sklamanie pre mesto.

KVÍZ o hlavných mestách sveta: Ak poznáte aspoň polovicu, klobúk dole

31.07.2022 21:16 Podľa oficiálnych údajov je dnes na svete 195 krajín a takmer každá z nich má svoje hlavné mesto. Ak radi objavujete svet, či už na vlastné oči, alebo len prstom po mape, preverte si svoje znalosti v našom kvíze. Upozorňujeme, že priložené fotografie sú len ilustračné a nemusia zobrazovať správnu odpoveď.

Beštiálny PRÍPAD zo Šale: Matka tyranka ide do väzby! Svoje činy oľutovala, sudcu to nepresvedčilo, hrozí jej 15 rokov

31.07.2022 11:45 BRATISLAVA/GALANTA - Matka tyranka zo Šale je už v cele. Včera sa postavila pred sudcu, ktorý rozhodol za 35 minút. Svoje činy síce oľutovala, no tyranské správanie nevysvetlila. Voči rozhodnutiu sudcu sa odvolala, preto ešte nie je právoplatné. V prípade, že ju odsúdia, jej hrozí 15 rokov za mrežami.

Ľudia vysmiali policajné zábery: Ostré poznámky na adresu ich kvality! Odborník vysvetlil, prečo bývajú také zlé

31.07.2022 11:45 BRATISLAVA – Poznáte to asi aj vy. V médiách je zverejnený oznam o prepadnutí či lúpeži a polícia v snahe vypátrať a dolapiť vinníkov prosí verejnosť o pomoc – zverejní pre to aj záznamy z bezpečnostných kamier, ktoré majú pomôcť s identifikáciou páchateľa. V tom však nastáva problém – zle zaostrené zábery, na ktorých je problém niekedy rozoznať nielen črty tváre, ale aj to, či ide vôbec o ženu, alebo muža, nad ktorými ľudia len nechápavo krútia hlavami. Kde je problém?

Meteorológovia varujú: POZOR na dážď a silný vietor! Výstrahy platia celý deň

31.07.2022 11:45 BRATISLAVA - V severných a východných oblastiach Slovenska môže počas nedele výdatnejšie zapršať. Meteorológovia tiež upozorňujú na silný vietor na horách. Výstrahy platia celý deň. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informoval na svojom webe.