Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea
Premiér sa stretol s maďarskou prezidentkou: Odsúdili anexiu ukrajinských oblastí

30.09.2022 21:16 BRATISLAVA - Premiér Eduard Heger sa v piatok stretol s maďarskou prezidentkou Katalin Novákovou, ktorá pricestovala na oficiálnu návštevu Slovenska. Počas stretnutia na Úrade vlády SR spoločne odsúdili pokus o anexiu ukrajinských území a otázku teritoriálnej integrity, suverenity Ukrajiny označili za nespochybniteľnú. Dnes o tom informovali z tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR.

PRIESKUM: Voľby by v septembri vyhral Hlas: OĽaNO úplne pohorelo

30.09.2022 21:16 BRATISLAVA - Pokiaľ by sa voľby do Národnej rady SR konali v druhej polovici septembra, vyhrala by ich strana Hlas-SD, ktorú by volilo 20,3 percenta ľudí. Druhý by skončil Smer-SD , po ktorom nasleduje Progresívne Slovensko . Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre Televíziu Markíza.

Ombudsmanom chce byť Dobrovodský, Matiaško a Török: Voliť sa má v októbri

30.09.2022 21:16 BRATISLAVA - O funkciu verejného ochrancu práv sa uchádzajú traja kandidáti. Sú nimi Róbert Dobrovodský, Maroš Matiaško a Marián Török. Pre TASR to uviedol podpredseda parlamentného ľudskoprávneho výboru Peter Pollák . Piatok bol posledný deň na podávanie nominácií. Ombudsmana majú poslanci Národnej rady SR voliť na schôdzi, ktorá sa má začať 18. októbra.

Smer-SD je proti vstupu Ukrajiny do NATO

30.09.2022 21:16 BRATISLAVA - Strana Smer-SD je proti vstupu Ukrajiny do NATO. Uviedol to jej predseda Robert Fico. Ak by bola v súčasnosti strana vo vláde, rozhodnutie o vstupe by medzinárodne vetovali.

Prezidentka omilostila 28-ročného muža a 35-ročnú ženu

30.09.2022 21:16 BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v piatok omilostila za kúpu a prechovávanie marihuany odsúdeného 28-ročného muža a 35-ročnú ženu, ktorá bola podmienečne odsúdená pre spáchanie drobnej krádeže v hodnote 28 eur. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec.

VIDEOROZHOVOR: Primátor Matúš Vallo odmieta kritiku a takto vysvetľuje svoje rozhodnutia. Presvedčil vás?

30.09.2022 21:16 Komunálne voľby o necelý mesiac rozhodnú, kto sa postaví do čela samospráv. V hlavnom meste sa boj vyostruje a ide naozaj do tuhého.

Smutná správa: Vo veku 79 rokov zomrel bývalý generálny riaditeľ Slovenskej filharmónie

30.09.2022 21:16 BRATISLAVA - Vo veku 79 rokov zomrel vo štvrtok bývalý generálny riaditeľ Slovenskej filharmónie Jozef Tkáčik. Úmrtie potvrdila filharmónia. Posledná rozlúčka sa uskutoční v stredu 5. októbra o 14.45 h v bratislavskom krematóriu.

Polícia začala trestné stíhania v prípade muža, ktorý v prepadol lekáreň

30.09.2022 21:16 BRATISLAVA - Polícia začala trestné stíhania vo veci trestného činu lúpeže v prípade 57-ročného muža, ktorý v blízkosti bratislavských ulíc Vajnorská a Bajkalská prepadol vo štvrtok lekáreň. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Smer chce mimoriadnu schôdzu k vyvodeniu zodpovednosti voči niektorým orgánom činným v trestnom konaní

30.09.2022 21:16 BRATISLAVA - Opozičný Smer-SD navrhol zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady SR, na ktorej chce presadiť uznesenie týkajúce sa vyvodenia zodpovednosti voči niektorým orgánom činným v trestnom konaní . Informoval o tom líder strany Robert Fico na piatkovej tlačovej konferencii.

Obhajcovia Haščáka si servítku pred ústa nedávali: Kritika Lipšica! Chcel zo šéfa Penty urobiť kajúcnika?

30.09.2022 21:16 BRATISLAVA - Pred pár dňami sa štát, respektíve ministerstvo spravodlivosti ospravedlnilo Jaroslavovi Haščákovi za kolúznu väzbu, v ktorej strávil niekoľko mesiacov pred dvomi rokmi. Nedávno sa k celej veci vyjadril Úrad špeciálnej prokuratúry, ale aj samotní obhajcovia Haščáka. Tí poukázali na zaujímavé detaily z celého procesu.

Opatrenia v energetike podľa Fica ukázali mocenskú pozíciu veľkých štátov v Európskej únii

30.09.2022 21:16 BRATISLAVA - Opatrenia v energetike prijaté na úrovni ministrov Európskej únie ukázali mocenskú pozíciu veľkých štátov a tiež to, čo robia v Únii so servilnými politikmi a štátmi. Vyhlásil to v piatok na tlačovej konferencii predseda Smeru-SD Robert Fico. Premiér Eduard Heger podľa neho v Bruseli prehral, lebo si ho tam nevážia a na pôde EÚ nič nevyriešil.

Heger dal Európskej únii ultimátum: Ak nám nepomôžu s energiami, zoštátnime elektrinu

30.09.2022 21:16 BRATISLAVA - Opatrenia na riešenie vysokých cien energií prijaté na úrovni ministrov krajín EÚ zodpovedných za energetiku Slovensku nepomôžu, a preto sme boli proti ich prijatiu. Pokiaľ EÚ Slovensku nepomôže uvoľnením nevyužitých eurofondov na dotovanie cien energií, prípadne sa ostatné štáty so Slovenskom dobrovoľne nepodelia s výnosom z mimoriadneho zdanenia energií, štát znárodní vyrobenú elektrinu. V piatok to na brífingu povedal premiér Eduard Heger .

Počasie v Európe sa zbláznilo: Mohutné tornádo a záplavy v Taliansku a smrtiace blesky v Bulharsku! Čo čaká Slovensko?

30.09.2022 21:16 BRATISLAVA - Kým na Floride teraz zažívajú extrémne počasie pre nebezpečný a silný hurikán Ian, ani situácia v Európe nie je priaznivá. Počasie sa tu doslova zbláznilo. Za posledné dni sa mnohými krajinami prehnali mnohé javy, ktoré spôsobili obrovské škody a aj zabíjali. Počasie nebude priaznivé ani na Slovensku. Na čo sa treba pripraviť?

Ministerstvo financií uvoľnilo takmer 17 miliónov eur pre vysoké školy na boj s energetickou krízou

30.09.2022 21:16 BRATISLAVA - Ministerstvo financií SR v piatok uvoľnilo takmer 17 miliónov eur pre verejné vysoké školy. Finančné prostriedky sú určené na kompenzáciu zvýšených cien energií. Informoval o tom tlačový odbor rezortu financií.

Prezidentka privítala na prvej návšteve Slovenska maďarskú prezidentku Novákovú

30.09.2022 21:16 BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová v piatok privítala na prvej oficiálnej návšteve Slovenska maďarskú prezidentku Katalin Novákovú. Témami stretnutia boli aktuálny stav nelegálnej migrácie, zvládanie dosahov vojny na Ukrajine či postoj k sankciám voči Rusku. Maďarská prezidentka sa prihovárala aj za maďarskú menšinu na Slovensku, s Čaputovou hovorila aj o otázke dvojitého občianstva. Ďalšie stretnutie avizujú v rámci formátu prezidentov V4.