Rozšírené hľadanie
Utorok 14. Máj 2024 |
meniny má Bonifác
Polícia vo februári spúšťa dopravno-bezpečnostnú akciu Reflex

31.01.2023 16:15 BRATISLAVA - Polícia od stredy spúšťa dopravno-bezpečnostnú akciu Reflex, ktorá potrvá celý február. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Ceny pohonných hmôt opäť stúpli: Hlavu v smútku budú mať najmä vodiči benzínových motorov

31.01.2023 16:15 BRATISLAVA – V decembri 2022 si vodiči začali zvykať na pokles cien pohonných hmôt na čerpacích staniciach a rovnaký trend poklesu cien si mohli všimnúť aj v prvých dvoch januárových týždňoch. Aktuálny pohľad na ceny PHM je však menej pozitívny. Začali opäť stúpať a po novom si už benzín do nádrže naplníte opäť za vyššiu cenu. Pre nadchádzajúce embargo na ruskú ropu sa očakáva aj ďalší nárast cien.

Hlasovanie o predčasných voľbách: Úvodné fiasko v parlamente, poslanci si neschválili program, zasiahol Kollár!

31.01.2023 16:15 BRATISLAVA - Viacerí stále nevedia, ako to vlastne dopadne a v hre je dokonca aj júnový termín. A to aj napriek tomu, že predchádzajúca dohoda torza koalície bola na konci septembra. Reč je totiž o termíne predčasných volieb, o ktorom majú dnes poslanci v parlamente rokovať. Predložených bolo viacero návrhov termínov, od mája až po september. Nikto však nevylučuje ani možnosť, že poslanci nedohodnú ani na jednom termíne, a v takom prípade by do celej situácie už zasiahla aj prezidentka Zuzana Čaputová.

Poslanci neschválili program schôdze: Popoludní bude mimoriadne rokovanie

31.01.2023 16:15 BRATISLAVA - Poslanci neschválili program 81. schôdze Národnej rady SR. Predseda parlamentu Boris Kollár rokovanie ukončil. Avizoval zvolanie mimoriadnej schôdze ešte v utorok popoludní, aby na nej poslanci rozhodli o termíne predčasných volieb.

Poslanci Smeru-SD sa vyjadrili ku predčasným voľbám: Nezahlasujú za termín 30. september

31.01.2023 16:15 BRATISLAVA - Ani jeden z 27 poslancov Národnej rady SR za Smer-SD nebude hlasovať za 30. september ako termín predčasných parlamentných volieb. Potvrdil to šéf Smeru-SD Robert Fico. Strana žiada voľby v máji alebo júni, čo považuje za racionálne z hľadiska prípravy programového vyhlásenia vlády i rozpočtu. Vláda s obmedzenými kompetenciami bez mandátu nemôže podľa Fica vládnuť ďalšie mesiace.

Začala sa 81. schôdza Národnej rady: Poslanci majú rozhodnúť o termíne volieb

31.01.2023 16:15 BRATISLAVA - Začala sa 81. schôdza Národnej rady SR. Poslanci by mali popoludní o 17.00 h rozhodnúť o termíne predčasných volieb. Koalícia predložila uznesenie o skrátení volebného obdobia s termínom volieb 30. septembra. Nezaradení poslanci z Hlasu-SD navrhli termín na 24. júna a Smer-SD už na 27. mája.

AKTUÁLNE Slovensko zasiahol oklúzny front: Tieto miesta bojujú s kalamitou, úraduje aj silný vietor

31.01.2023 16:15 BRATISLAVA – Od pondelka vstúpil do našej oblasti oklúzny front, ktorý je spájaný s rozsiahlou tlakovou nížou. Tá sa teraz drží nad celou severnou Európou. V Alpách očakávajú až tri metre čerstvého snehu a varujú pred lavínami a snehovou kalamitou. Na juhu Nemecka v Čiernom lese, Krušných horách a najmä v Bavorskom lese má napadnúť až 50 cm čerstvého snehu. Snehové zrážky, silný vietor a lavíny však neobchádzajú ani Slovensko.

Zuzana Čaputová hovorila s rakúskym prezidentom: Vojnu na Ukrajine spoločne vnímame, ako konflikt hodnôt

31.01.2023 16:15 BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová vidí priestor na užšiu spoluprácu Slovenska s Rakúskom v oblasti produkcie elektrickej energie a zelených technológií. Ako poukázala, až 80 percent elektriny produkuje Rakúsko z obnoviteľných zdrojov. Uviedla to v utorok na spoločnej tlačovej konferencii s rakúskym prezidentom Alexandrom Van der Bellenom, ktorý pricestoval na Slovensko na svoju prvú oficiálnu zahraničnú návštevu po znovuzvolení do funkcie.

Opitý vodič ušiel z miesta nehody: Polícia obvinila 49-ročného občana Českej republiky

31.01.2023 16:15 BRATISLAVA - Polícia obvinila 49-ročného občana Českej republiky z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Muž mal v pondelok ráno v Bratislave spôsobiť nehodu a z miesta ujsť. Hliadka neskôr vodiča našla, v dychu mu namerala alkohol. Bratislavská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Muž mal v Hajnáčke zabiť dôchodcu dreveným kolom: Zostáva naďalej vo väzbe

31.01.2023 16:15 BANSKÁ BYSTRICA - Muž, ktorý je obvinený z vraždy dôchodcu v obci Hajnáčka v okrese Rimavská Sobota zo začiatku januára, zostáva vo väzbe. V utorok o tom rozhodol Krajský súd v Banskej Bystrici. Informovala hovorkyňa súdu Nina Uhrovičová.

Ranná tragédia v Stupave: Autobus zrazil na priechode pre chodcov seniorku

31.01.2023 16:15 BRATISLAVA - Autobus zrazil v utorok ráno v Stupave na priechode pre chodcov 78-ročnú chodkyňu. Pre zranenia ju previezli do nemocnice. Informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Terézia je stále nezvestná: Záchranári prehľadávali kilometre brehov Dunaja! Na polícii skončil jej priateľ

31.01.2023 16:15 BRATISLAVA - Celé Slovensko hľadá 18-ročnú Teréziu Macalíkovú, ktorá bez stopy zmizla v sobotu večer v centre hlavného mesta. Na bratislavskom Starom moste našli len jej kabát a mobilný telefón. Po mladej žene sa akoby zľahla zem.

Tragická nehoda pri Vrbovom: Vo vozidle našli už len bezvládne telo, auto skončilo na šrot

31.01.2023 16:15 VRBOVÉ - Tragické ráno na cestách Trnavského kraja. Hasiči museli skoro ráno zasahovať pri nehode na štátnej ceste medzi obcami Vrbové a Prašník. Žiaľ, vo vozidle už objavili len telo bez známok života.

O nové biometrické občianske preukazy doteraz požiadalo vyše 155-tisíc ľudí, uvádza Roman Mikulec

31.01.2023 16:15 BRATISLAVA - Od decembra 2022 požiadalo o nové biometrické občianske preukazy s bezkontaktným čipom vyše 155.000 ľudí. V utorok o tom informoval dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec . Doteraz vydané staršie typy občianskych preukazov možno používať do konca doby ich platnosti.

VIDEO Cestní piráti opäť úradovali: Muž na drahom aute uháňal po diaľnici neuveriteľnou rýchlosťou!

31.01.2023 16:15 BRATISLAVA – Muž v strednom veku nehodlal strácať čas a po diaľnici blízko Bratislavy dal svojmu autu zabrať. Na diaľnici D1 dosiahol neuveriteľnú rýchlosť, policajnému radaru však ani vo vysokej rýchlosti neunikol. Polícia zverejnila video, ktoré ho pri vysokom prekročení rýchlosti zachytilo.