Rozšírené hľadanie
Nedeľa 9. Jún 2024 |
meniny má Stanislava
Slovensko pošle do Sýrie humanitárnu pomoc v celkovom objeme 6,5 tony

28.02.2023 22:00 BRATISLAVA - Slovensko pošle do Sýrie humanitárnu pomoc vo forme potravín, hygienických potrieb či materiálu civilnej ochrany v celkovom objeme 6,5 tony. Lietadlo dopraví pomoc v stredu . Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva vnútra SR Zuzana Eliášová.

Na Šancovej ulici došlo k zrážke trolejbusu s chodcom, premávku už obnovili

28.02.2023 22:00 BRATISLAVA - V Bratislave na Šancovej ulici došlo v utorok podvečer k zrážke trolejbusu s chodcom. Premávku trolejbusov a električky číslo 3, ktorá bola prerušená, už obnovili. Potvrdil to hovorca Dopravného podniku Bratislava Martin Chlebovec.

Škandál v Čadci: Cirkev sa opäť vyfarbila, poskytli priestory kontroverznej Republike, priznali chybu!

28.02.2023 22:00 BRATISLAVA - Mnohí veriaci, ba aj ateisti by sa v minulosti nazdávali, že cirkev sa od politiky bude strániť od poskytovania svojich priestorov pre konkrétne hnutia či nebodaj politické strany. Práve preto je taký šokujúci prípad zo severu Slovenska, keď sa v Čadci v Pastoračnom centre uskutočnilo stretnutie hnutia Republika, kde prijímali nových členov.

Horskí záchranári z Nízkych Tatier mali plné ruky práce: Ošetrili 13 lyžiarskych úrazov

28.02.2023 22:00 DEMÄNOVSKÁ DOLINA - Horskí záchranári z Nízkych Tatier ošetrili počas utorka 13 lyžiarskych úrazov. Informujú o tom na sociálnej sieti.

Kollár odcestoval na pracovnú cestu do Švajčiarska: Na programe má viacero stretnutí

28.02.2023 22:00 BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Boris Kollár odcestoval na pracovnú cestu do Švajčiarska. Súčasťou delegácie sú aj podpredseda parlamentu Peter Pčolinský , predseda zahraničného výboru Marián Kéry a ďalší poslanci.

Platnosť Digitálnych COVID preukazov s posilňujúcou dávkou je neobmedzená

28.02.2023 22:00 BRATISLAVA - Platnosť Digitálnych COVID preukazov Európskej únie s posilňujúcou dávkou je neobmedzená. Národné centrum zdravotníckych informácii ich prevydáva automaticky. Informovala o tom hovorkyňa NCZI Veronika Daničová.

KORONAVÍRUS Slovensko darovalo Kazachstanu viac ako pol milióna vakcín

28.02.2023 22:00 BRATISLAVA - Slovensko darovalo Kazachstanu viac ako pol milióna vakcín proti ochoreniu COVID-19 od konzorcia Pfizer/BioNTech. Ich celková hodnota je vyše 9,7 milióna eur. Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Poslanci idú hasiť vlastné faux pas s dôchodkami: Narýchlo predkladajú zákon, ktorý má zachrániť valorizáciu

28.02.2023 22:00 BRATISLAVA - Rast dôchodkov by sa pre úpravu systému valorizácie od 1. januára budúceho roka nemal spomaliť. Do vládnej novely zákona o sociálnom poistení, o ktorej bude rokovať Národná rada SR na nadchádzajúcej marcovej schôdzi, chce mimoparlamentný Hlas-SD presadiť prechodné ustanovenie. Penzie by sa tak budúci rok vypočítali spôsobom výhodnejším pre dôchodcov.

Dohoda medzi EÚ a Spojeným kráľovstvom je dobrou správou pre Slovensko

28.02.2023 22:00 BRATISLAVA - Dohoda medzi EÚ a Spojeným kráľovstvom o implementácii tzv. severoírskeho protokolu je dobrou správou pre Slovensko. Uviedlo to Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Dohodu v pondelok podpísali predsedníčka eurokomisie Ursula von der Leyenová a britský premiér Rishi Sunak.

Ostro sledovaný prípad útoku na Jančkárovú! Hádky a dusno v parlamente: Hamran prehovoril o love na páchateľa

28.02.2023 22:00 BRATISLAVA - V prípade útokov na novinárku RTVS Martu Jančkárovú už majú podozrivého. Na pôde mediálneho výboru o tom informoval policajný prezident Štefan Hamran. Okrem Hamrana bol prítomný aj šéf RTVS či minister spravodlivosti. Cieľom bolo hovoriť o atakoch voči novinárom a riešeniach, ktorými im môžu zabrániť. Atmosféra na výbore sa miestami dala krájať.

Vyše 150-tisíc žiakov dostane príspevok z eurofondov: 350 eur na nákup notebooku či tabletu

28.02.2023 22:00 BRATISLAVA - Vyše 150.000 žiakov dostane z eurofondov príspevok vo výške 350 eur na nákup notebooku či tabletu s klávesnicou. Nárok naň budú mať všetci prváci stredných škôl a vybrané skupiny žiakov základných a ostatných ročníkov stredných škôl. Celkovo je na projekt vyčlenených 65,4 milióna eur. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informovala dočasne poverená ministerka investícií Veronika Remišová .

Obvinený v kauze vyzvedačstva pre Rusko Bohuš Garbár dostal podmienku

28.02.2023 22:00 BANSKÁ BYSTRICA - Špecializovaný trestný súd , pracovisko Banská Bystrica, odsúdil v utorok Bohuša Garbára, obvineného v kauze vyzvedačstva pre Ruskú federáciu, na trest odňatia slobody v trvaní tri roky s odkladom na skúšobnú dobu vo výmere troch rokov a peňažný trest 15.000 eur.

Polícia odhalila vodiča pod vplyvom drog: Muž má navyše zákaz viesť motorové vozidlá

28.02.2023 22:00 BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Policajti z Bánoviec nad Bebravou odhalili v bánovskej mestskej časti Horné Ozorovce 44-ročného vodiča pod vplyvom drog, ktorý jazdil na motocykli v pátraní. Muž má navyše zákaz viesť motorové vozidlá. Informovala o tom v utorok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

O migoch by mal podľa Naďa rozhodnúť parlament: Na prípadnej diskusii sa zúčastní

28.02.2023 22:00 BRATISLAVA - O poskytnutí stíhačiek MiG-29 Ukrajine by mal rozhodnúť uznesením parlament, nie vláda. Myslí si to dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď . Je to aj v súlade s odporúčaním dočasne povereného ministra spravodlivosti Viliama Karasa, ktorý hovorí o lepšej právnej istote. Podľa slov rezortu obrany bude vláda o darovaní stíhačiek rokovať až po jeho schválení v parlamente.

Mesto Ružomberok podalo trestné oznámenie pre dodatok k novej plavárni

28.02.2023 22:00 RUŽOMBEROK - Mesto Ružomberok a mestská spoločnosť CZT Ružomberok podali na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie pre podozrenie z možného spáchania trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Informoval o tom hovorca ružomberského primátora Vladimír Miškovčík. Dodal, že trestné oznámenie sa týka závažných zistení v oblasti spôsobu a okolností uzatvorenia dodatku k zmluve o diele, predmetom ktorej je výstavba novej mestskej plavárne.