Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Krvný tuning – čo je to a ako pomáha?

26.04.2019 09:05 „Ako lekár pokladám za dôležité profesionálne analýzy vašej krvi. Nenechávam pritom merať len štandardné hodnoty, ako sú krvný cukor alebo cholesterol, ale všetko, čo sa mi vo vašom špeciálnom prípade zdá dôležité. Na jednej strane, sú to hodnoty, ktoré označujem za hrozivé, a tie môžu poukázať na existenčné riziká. A na druhej strane, hodnoty radostné: hodnoty, ktoré ak súhlasia, obdaria vás šťastným životom.“

Som imobilný. Aké mám dnes možnosti pri prekonávaní prekážok?

26.04.2019 02:06 Architektonické bariéry pre imobilného sú viac ako len obyčajné prekážky. Imobilný človek tak stratí slobodu pohybu predovšetkým v rámci svojho domu či bytu, ale aj na verených miestach. V rámci plnenia kritérií Európskej únie sa aj Slovensko snaží stále viac o integráciu ľudí s hendikepom a odstraňovanie bariér, ktoré bránia imobilným v pohybe. Práve oni a ich opatrovníci vedia najviac oceniť dobré rady a možnosti, ako si poradiť s prekážkami, s ktorými sa dennodenne stretávajú. Prinášame vám niekoľko možností, ako si poradiť s prekonávaním schodov. Vedeli ste o všetkých?

Každé dieťa si zaslúži rovnakú šancu na vzdelanie

26.04.2019 02:06 Vzdelávanie detí so zdravotným znevýhodnením je jednou z oblastí, kde na Slovensku pretrvávajú kľúčové nedostatky. 18. ročník dobročinného Plesu v opere preto prepojil Nadáciu pre deti Slovenska, Koalíciu pre deti Slovensko a odborníkov z oblasti inkluzívneho vzdelávania, aby vznikol program, ktorý dokáže riešiť systémové bariéry a pomôže k funkčným zmenám.

Kvalita a dostupnosť zdravotnej starostlivosti

26.04.2019 02:06 Známe slovenské porekadlo vraví, že zdravie si za peniaze človek nekúpi. Pre každého z nás je zdravie tou najväčšou prioritou. Všetci preto pokladáme za najdôležitejšiu dostupnosť a najmä profesionalitu lekárov, ambulancií, či nemocníc. V nasledujúcich riadkoch sa dozviete viac o tom, kto a ako prispieva k zlepšovaniu kvality a dostupnosti zdravotnej starostlivosti na Slovensku.

RECENCIA: Môj nový spoločník v kancelárii, či na cestách – krém na ruky Lipa od Manufaktury

25.04.2019 01:33 Kozmetiku od českej firmy Manufaktura som testovala už niekoľkokrát a ani tento raz ma nesklamala. Tentokrát sa mi do rúk dostal regeneračný krém na ruky z edície Lipa. Krémik zaujme už samotným milým balením. Akurátne, 75 ml balenie, či už na stôl do kancelárie, alebo do kabelky. Jemnú zelenú farbu dopĺňa zlaté písmo a vyobrazenie lipy. Balenie sympatické už na pohľad a po pár vyskúšaniach si ho vyslovene zamilujete.

Užívate antikoncepciu a cítite, že už je ten správny čas na bábätko?

25.04.2019 01:33 Význam prekoncepčnej starostlivosti je obrovský. To čo môžete urobiť pre seba a svoje bábätko ešte pred počatím je pripraviť svoje telo. Začať so starostlivosťou až po otehotnení by mohlo byť neskoro.

KetoMix – Recenzie a skúsenosti sú to, čo rozhoduje

20.04.2019 01:04 Vyzerať krajšie, mladšie, štíhlejšie túži asi každý z nás. Ak ste už vyskúšali množstvo „overených“ diét a žiadna nezabrala, mali by ste sa poobzerať po niečo novom. V prípade, že túžite po lepšej postave, nechcete však hladovať a nemáte čas na pravidelné cvičenie, vyskúšajte prípravky KetoMix. Ako je už z názvu zrejmé, ide o ketónovú diétu, vďaka ktorej sa telesného tuku zbavíte aj bez hladovania. Zaujíma vás, na akom princípe táto diéta funguje, v čom je iná ako ostatné a či je vhodná práve pre vás? Čítajte ďalej. Alebo si rovno pozrite Skúsenosti a Recenzie na Ketomix.

Škôlkár, či maturant? O zdravie vašich detí sa treba postarať.

20.04.2019 01:04 Príchodom dieťaťa začínajú pre rodičov radostné chvíle, ale aj kopec nových úloh a povinností. Viete, čo všetko by mala vaša ratolesť počas dospievania absolvovať? Aké očkovania a prehliadky netreba podceniť? Pre uľahčenie Vám Union zdravotná poisťovňa prináša jednoduchý prehľad základnej zdravotnej starostlivosti a na čo všetko má vaše dieťa nárok od zdravotnej poisťovne, len čítajte ďalej.

Hormonálna joga

18.04.2019 09:36 Unikátna joga pomáha ženám aj mužom Práve vyšla mimoriadne zaujímavá kniha plná užitočných tipov a rád Hormonálna joga . Jej autorkou je Mirka Bartošová, ktorá roky cvičila jogu len tak pre radosť. Dnes je z nej najznámejšia priekopníčka hormonálnej jogovej terapie na Slovensku.

Ukončená súťaž o darčekovú kazetu značky Vincentka

15.04.2019 01:05 Súťažte s nami o darčekovú kazetu značky Vincentka od 14.2. do 27.2.2019.

Najlepšie tlakomery na zápästie a na rameno? Poradíme, ako vybrať

13.04.2019 02:03 Zdravie máme len jedno a preto je potrebné, aby sme sa oň dobre starali. Dôležitý údaj vypovedajúci o našom súčasnom telesnom stave je tlak a preto je dobré, ak si ho raz za čas zmeriame tlakomerom. Trhová ponuka tlakomerov je však pomerne široká a je dôležité, aby sme peniaze do tohto zariadenia investovali správne, keďže potrebujeme presné údaje. Preto sme si pre vás pripravili rady, podľa ktorých sa treba riadiť pri kúpe tlakomeru.

Najlepšie bezkontaktné teplomery poradia recenzie

12.04.2019 01:09 Zvýšená telesná teplota je znakom toho, že sa v našom organizme niečo deje. Našťastie nie vždy ide o príznak vážnejšieho ochorenia. Vyššia teplota sa môže objaviť aj pri zvýšenej únave či v počiatočnej fáze tehotenstva.

Po schodoch, po schodoch! Poznávajte poschodia so schodolezmi a stoličkovými výťahmi

10.04.2019 00:09 Nie každému je dopriate poznávať poschodia s ľahkosťou, s akou o tom v známej piesni spieva Rišo Müller. Pre mnohých ľudí sú schody obávaným strašiakom, najväčším nepriateľom, alebo aspoň nevítanou prekážkou v pohybe. Aj zdravý človek sa často na schodoch zadýcha. Pre starých, chorých alebo imobilných ľudí sú však schody prekážkou z úplne inej kategórie – bez pomoci je nemožné ich prekonať.

Nároky na potraviny rastú. Slováci dnes už viac dbajú na kvalitu a zloženie potravín

08.04.2019 02:38 Nároky na potraviny rastú. Slováci dnes už viac dbajú na kvalitu a zloženie potravín

Čo je „CT a MR“ vyšetrenie a aký je medzi nimi rozdiel?

05.04.2019 01:05 Asi každý z nás sa už niekedy stretol so skratkou „CT-čko“, alebo „MR-ko“. Viete rozoznať, ktoré vyšetrenie na čo slúži a ako funguje? Máte obavy z týchto vyšetrení? Čo všetko dokáže lekár z vyšetrení naozaj zistiť? Prečo sa na vyšetrenia čaká niekoľko týždňov? O tom, ako fungujú tieto vyšetrenia, ako pomáhajú, prečo pacient nie je vyšetrení hneď a či sú vaše obavy z vyšetrenia na mieste sa dozviete v článku, len čítajte ďalej...