Rozšírené hľadanie
Nedeľa 28. Apríl 2024 |
meniny má Jarmila
Šprintéri zavŕšili sezónu v Trenčíne

30.08.2019 13:03 Každý, kto pozná preteky Power fest, vedel, že aj tohoročné finále bude nabúchané. Šprintéri zavŕšili sezónu na vynikajúcej betónovej dráhe v poslednom kole seriálu. Honba o tituly majstrov jednotlivých triedach boli atribútmi motoristického ohňostroja, ale že to budú až také bomby, asi čakal málokto. Do pretekov na 402 m zaradených do slovenského aj českého šampionátu sa zapísalo 133 pretekárov z piatich krajín a kto doteraz disciplínu drag racing na vlastnej koži nezažil, určite sa presvedčil o fakte, že veru ide o najextrémnejšiu koncentráciu konských síl.

Neuveriteľné, hybridný Seat Tarraco PHEV sa takmer vyrovná Kodiaqu RS

30.08.2019 13:03 Po vzore ostatných koncernových značiek elektrifikuje aj Seat. Na jesennom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom sa pochváli hybridným SUV Seat Tarraco PHEV s benzínovým prepĺňaným motorom 1.4 TSI, veľkým trakčným akumulátorom a elektromotorom, ktorý ho na elektriku dokáže dostať až do 50 km vzdialeného cieľa. Na 100 km/h sa pritom „elektrické“ Tarraco dostane len o pol sekundy neskôr ako "športová" Škoda Kodiaq RS.

Sego – všetky inzerované vozidlá na jednom mieste

30.08.2019 08:09 Na trh prišiel inovatívny portál, ktorý vám ušetrí mnoho času a peňazí. Ešte stále chodíte na 5 rôznych stránok, ktoré ponúkajú jazdené vozidlá na predaj? Už nemusíte! Prichádza www.sego.sk

Policajný zásah na Nürburgringu! Vykázali youtubera

29.08.2019 18:08 Žijeme v šialenej dobe. Je takmer nemožné niečo povedať, aby ste niekoho neurazili. Všetci berú všetko až príliš vážne a niekedy sa rozum zastavuje čo vzbudí diskusie. Značky sa snažia byť neutrálne, často až príliš. To čo predviedol ruský manažment najslávnejšieho okruhuhu sveta Nürburgring je priam na hlavu. Policajný zásah proti známemu youtuberovi to iba potvrdzuje.

Aktívne radenie ASC zrýchli prevodovku o celú tretinu

29.08.2019 08:01 Spoločnosť Hyundai/Kia posiela do sériovej výroby prevodovku s technológiou nazvanú aktívne radenie ASC . Je určená pre hybridné  a plug-in hybridné modely, zjemňuje prechod medzi jednotlivými prevodovými stupňami a až o 30 % zrýchľuje proces zmeny stupňa. Hyundai sa novinkou pochváli v novom sedane Hyundai Sonata Hybrid.

Nový Mercedes-Benz GLE Coupe premieňa kmitanie náprav na elektriku

29.08.2019 08:01 Automobilka Mercedes-Benz oficiálne predstavila novú generáciu modelu Mercedes-Benz GLE Coupe. Konkurent BMW X6 bojuje väčšou karosériou, priestrannejšou kabínou a príplatkovým aktívnym podvozkom, ktorý bráni náklonom, pomocou kamier sleduje cestu pred autom a kmitanie náprav premieňa na elektrickú energiu.

Sú hybridy v ohrození? Krádeže akumulátorov narastajú

28.08.2019 14:10 Autá boli vždy stredobodom záujmu zlodejov. Či už celé, alebo len ich komponenty, ktoré sa dali na „čiernom trhu“  pohodlne a rýchlo speňažiť. Nie je pritom tajomstvom, že aj v tejto branži sa trendy menia podľa aktuálneho dopytu, ktorému sa veľmi rýchlo prispôsobuje aj ponuka. Ako sa ukazuje, nástup elektrifikácie so sebou prináša aj prvé krádeže akumulátorov. Takýto druh krádeží pritom znamená extrémne vysoké riziko úrazu elektrickým prúdom. Zlodejom to však evidentne neprekáža.

Kamery z STK majú zmiznúť, sú zásahom do osobných slobôd

28.08.2019 10:03 Kamery z STK majú zmiznúť, monitorovanie STK a EK pomocou kamier je totiž zásahom do osobných a podnikateľských slobôd, tvrdí SaS. Poslanci Sas požadujú definitívne odstránenie kamier z pracovísk STK a EK na území celého Slovenska. Svoju požiadavku už zahrnuli do návrhu zákona o prevádzke vozidiel v cestnej premávke a budú o nej jednať v Národnej rade SR.

MULTISPREJ DYNAMAX dokáže uvoľniť skrutky a aj zabrániť korózii

28.08.2019 10:03 Azda nepoznáte človeka, kutila, ktorý by nemal vo svojej výbave v garáži alebo pivnici slávny sprej WD40. MULTISPREJ DYNAMAX dokáže to isté, je reálne funkčný, s príjemnou arómou a okrem možnosti uvoľnenia zahrdzavených skrutiek a matiek vám pomôže aj pre prípadnu ochranu pred ďalším hrdzavením spojov.

McLaren F1 neprestáva udivovať ani po vyše 20 rokoch

27.08.2019 20:02 Legenda, majstrovské dielo, výnimočné auto či pokoriteľ rekordov. Aj tak sa opisuje niekdajšie najrýchlejšie auto sveta. Písal sa rok 1992 keď začali výrobu McLarenu F1. Auta, ktoré zmenilo pohľad na rýchlosť. Len si to predstavte. V roku 1998 a McLarenu F1 namerali maximálnu rýchlosť 391 km/h, čo z neho spravilo najrýchlejšie produkčné auto na svete . Stále obdivujeme autá, ktoré sa priblížia alebo prekročia hranicu 400 km/h, nie to ešte pred 20 rokmi. Nie len to ukazuje výnimočnosť a nadčasovosť. Je to aj jeho konštrukcia. 

Alpina žiadne BMW s predným náhonom neupraví. Nikto ich nechce

27.08.2019 18:06 Nemecká spoločnosť Alpina špecializujúca sa na zušľachťovanie áut značky BMW vyhlásila, že žiadne BMW s predným náhonom neupraví. Dôvod je veľmi jednoduchý – peniaze. Andreas Bovensiepen, súčasný šéf spoločnosti Alpina, tvrdí, že o BMW s predným náhonom nie je záujem a celý projekt by skončil fiaskom.

Zomrel Ferdinand Piëch, vedúca osobnosť koncernu VW

27.08.2019 14:03 Bývalý šéf koncernu Volkswagen, veľký priemyselník a jeden z najtvrdohlavejších a najkontroverznejších manažérov automobilového priemyslu je mŕtvy. Zomrel Ferdinand Piëch, konštruktér a duchovný otec VW Phaeton, Bugatti Veyron, Audi Quattro a mnohých ďalších ikon automobilového sveta.

Formula 1 pripravuje novú éru. Toto je prvý koncept

27.08.2019 07:11 Formula 1 v posledných štyroch pretekoch baví publikum tak, ako už dlhé roky nie. Po festivale nudy zo začiatku sezóny sa nestačíme čudovať, čo sa to na trati deje. Od Veľkej ceny Rakúska vidíme predbiehanie, súboje o čelo pretekov a strategické súboje. Jednoducho všetko, čo si fanúšik môže želať. No aj napriek tomu, že sme kŕmení skvelou šou, nemôžeme sa nechať zaslepiť. F1 je príliš drahá a treba s tým niečo robiť. A predbiehanie a súboje stále nie sú samozrejmosť. A to by sa malo zmeniť.

Ako čistiť disky s ľahkosťou?

26.08.2019 16:44 V súčasnosti je čistenie a starostlivosť o auto módny trend. Samozrejme má to aj praktické využitie. Vaše auto vyzerá krajšie a nestráca až tak na hodnote napr. pri ďalšom predaji. Nezabúdajte, že oči kupujú. Určité nedávame do úzadia technický stav, ale to by sme nechali na automechanikov.  

Podľa J.D.Power robia najkvalitnejšie autá Kórejci, Jaguar prepadol

26.08.2019 14:37 Štúdia Initial Quality Study spoločnosti J.D.Power zameriavajúca sa na vnímanie kvality nových áut majiteľmi počas prvých 90 dní ich vlastníctva potvrdila, že najkvalitnejšie autá vyrábajú kórejské automobilky. S náskokom totiž obsadili prvé tri priečky. Naopak, najviac nespokojnosti so svojimi autami v prieskume nahlas prejavili majitelia Land Roverov a Jaguarov.