Rozšírené hľadanie
Pondelok 13. Máj 2024 |
meniny má Servác
Kedysi v Zwickau stačilo kladivo, dnes tu kvalitu VW ID.3 strážia roboty

30.09.2019 19:31 Koncern Volkswagen je dnes známy jednými z najprísnejších výstupných kontrol automobilového biznisu. A platí to aj pre výrobný závod vo Zwickau, kde v súčasnosti schádza z výrobných pásov elektrický Volkswagen ID.3. Viete si však predstaviť, ako vyzerala kontrola kvality v Zwickau v časoch, keď tam ešte Nemci vyrábali Trabant? Rozhodne stojí za to, pozrieť si priložené videá. Pekne demonštrujú, kde sa za posledné roky sériová výroba áut posunula.

Najlacnejšie SUV sveta omladlo, Renault ho pošle aj do Európy

30.09.2019 19:31 Najlacnejšie SUV sveta za 3700 eur prechádza modernizáciou. Renault si totiž vzal do parády svoj model Kwid z roku 2015, upravil ho podľa aktuálneho elektrického modelu Renault K-ZE a čo je najzaujímavejšie, nevylúčil, že ho v budúcnosti pošle aj do Európy. Že je to novinárska kačica? V prípade elektrickej verzie to vôbec nemusí byť preháňanie, úplne nereálny však nie je ani príchod benzínovej verzie 0.8 SCe.

Renault Kwid omladol, fabrika ho možno pošle aj do Európy

30.09.2019 17:02 Najlacnejší crossover prechádza modernizáciou, Renault si totiž vzal do parády svoje indické SUV, upravil ho podľa aktuálneho elektrického modelu K-ZE a čo je najzaujímavejšie, nevylúčil, že ho v budúcnosti pošle aj do Európy. Že je to novinárska kačica? V prípade elektrickej verzie to vôbec nemusí byť preháňanie, úplne nereálny však nie je ani príchod benzínovej verzie 0.8 SCe.

Škoda Octavia IV dostane aj motor 1.6 MPi. Ale nie pre Európu

30.09.2019 15:02 Je zaujímavé, koľko rôznych emisných pravidiel a nariadení máme na jednej spoločnej planéte. Nebavíme sa pritom o rozdieloch medzi kontinentmi, ale doslova o susedných štátoch. S príchodom modelu Škoda Octavia IV sa tak vynárajú aj prvé zaujímavosti o jej motoroch pre regióny mimo prísnej Európskej únie. Tušili ste, že nová Octavia dostane aj atmosférický motor 1.6 MPi?

Nový Ford Focus Euro NCAP test po reparáte zvládol na 5 hviezdičiek

30.09.2019 08:09 Už raz testovaný, Ford Focus Euro NCAP testy zvládol tak povediac bez problémov. Celkový výsledok 5 hviezdičiek je dnes štandard, avšak nie je pravidlom, že ich dostane každé auto. Navyše, v tomto roku sú pravidlá prísnejšie, ako po minulé roky. Nový Focus pritom raz už testovali, vyčítali mu však problémy pri náraze zozadu a ochrane krku pasažierov. Vo Forde preto prijali opatrenia a nový Ford Focus vylepšili.

Elektrický Bollinger s dierou cez karosériu ide do výroby. Utiahne až 3,4 t

29.09.2019 21:31 A máme tu ďalší prelomový elektromobil, ktorý sa čoskoro dostane do sériovej výroby. Je to pracovný pickup, ktorý utiahne príves ťažký 3,4 t, dokáže napájať elektrické náradie s príkonom 60 kW, z 0 na 96 km/h zrýchli za 4,5 s a čo je najšokujúcejšie, krížom cez celú karosériu má otvor na prevážanie dlhých predmetov. Aj takto môže vyzerať moderná a praktická elektromobilita súčasnosti.

Koenigsegg Regera má rekord v jazde 0-400-0 km/h. Využil 1500 koní

29.09.2019 13:31 Svet superšportových áut žije podľa vlastných pravidiel. Tu nie sú dôležité žiadne úžitkové parametre, nikoho nezaujíma ani spotreba, či veľkosť poistky. Tu hrajú hlavnú úlohu emócie, dizajn a čísla. Presnejšie povedané, desatinky sekúnd. Dôkazom je aj nový rekord v disciplíne 0-400-0 km/h. Jeho držiteľom sa po tretíkrát stal švédsky Koenigsegg.

Tesla vs Porsche na Nürburgringu. Ako dopadlo prvé kolo?

29.09.2019 10:39 Porsche Taycan Tesle vypálilo rybník. Recenzenti sú z neho nadšení, verejnosť tiež. Podľa reakcií ľudí, ktorí si tieto auta reálne môžu kúpiť, ich Porsche oslovuje viac. Tesla je revolučná, ale Porsche je jednoducho Porsche. Je to overená kvalita. To, samozrejme, Elon Musk nenechal len tak. Porsche cez Twitter odkázal, že Tesla ich na Nürburgringu zničí. Skutočne?

Aj nová Škoda Kamiq Euro NCAP zvládla na 5 hviezdičiek

29.09.2019 08:36 Ďalšie auto od mladoboleslavského výrobcu v testoch komisárov Euro NCAp prešlo na plný počet hviezdičiek. Škoda Kamiq Euro NCAP zvládla s prehľadom, všetky kategórie prešla s dostatkom bodov a taktiež sa nevyskytol žiaden problém, ktorý by auto odstavil od zisku plného počtu hviezdičiek.

Nová Toyota GT86 vraj bude ešte lepšia ako GR Supra

29.09.2019 08:36 Toyota pred rokmi začala spoluprácu so Subaru, následkom čoho sú autá pre čisté potešenie z jazdy - Toyota GT86 resp. Subaru BRZ. Hravá zadokolka bola síce „fun to drive“, no mnoho majiteľov by v nej uvítalo viac výkonu. Teraz by sa to mohlo zmeniť. Je to už takmer 8 rokov od predstavenia a tak sa otvorene začína hovoriť o novej generácii. V prvom rade je tu otázka - bode vôbec existovať? Posledné informácie z Toyoty hovoria, že jednoznačne áno. Toyota GT86 sa má dočkať II. generácie. Navyše, Toyota tvrdí, že nová GT86 bude lepšia ako GR Supra. V čom?

Zdá sa vám Porsche Taycan nudné? Hennessey vám ho upraví

27.09.2019 14:32 Spoločnosť Hennessey špecializujúca sa na úpravy sériových áut sa púšťa na neprebádanú pôdu. Jej špecialisti sa rozhodli vziať sériové elektrické Porsche Taycan a podrobiť ho vlastným úpravám. Podľa ich tvrdení sa elektrické autá nedajú ďalej ignorovať a počet zákazníkov prahnúcich po výnimočnom elektrickom aute rýchlo rastie. V Hennessey preto neváhali a rovno vzali to najprestížnejšie, čo je na trhu.

Land Rover Discovery 100% Slovakia

27.09.2019 12:30 Mimoriadne atraktívny model Discovery ponúka bezkonkurenčné schopnosti a technológie, ktorým sa žiadne iné vozidlo nevyrovná. Už od samého začiatku vznikalo so zámerom priniesť zákazníkom značky Land Rover životný štýl, po ktorom túžia. A tak sa zrodilo to najlepšie rodinné SUV na svete - Land Rover Discovery.

Po víkende v Barcelone stratil Maťo Homola šancu na titul

27.09.2019 10:30 Sezóna európskej divízie pretekov automobilov kategórie TCR začala pre slovenského pretekára skvelo. Rovno v prvých pretekoch na Hungaroringu dokázal Maťo Homola zvíťaziť. Žiaľ, prišlo aj množstvo smoly a víkendy bez bodov. Po víkende v Spa sa vyšvihol na celkové štvrté miesto, no po víkende v Barcelone sa sen o titule rozpadol.

Ofenzíva RS modelov pokračuje. Predstavujeme Audi RSQ3/Sportback

27.09.2019 10:30 Audi nás posledný mesiac doslova bombarduje s typmi označenými čarovnými písmenami RS. Túto modelovú ofenzívu avizovali ešte v lete. Zo 6-tich plánovaných modelov sme sa dnešnou nocou prehupli do druhej polovice. Všetko je to kvôli 25. výročiu divízie Audi Sport. Po dnešnom predstavení dvoch verzií Audi RSQ3 nám už teda chýbajú iba faceliftovaná Audi RS4 a nová RSQ8.

SUV Aston Martin DBX dostane V8 a 550 koní

27.09.2019 10:30 Koncom augusta oznámil prírastok do rodiny SUV Aston Martin. Želiezko v ohni v súboji s Bentley Bentayga, Rolls-Royce Cullinan či Lamborghini Urus sa volá DBX. O aute sme okrem toho, že si od neho Aston veľa sľubuje, príliš veľa nevedeli. Teraz však automobilka odhalila niektoré technické parametre. Aston Martin DBX dostane 550 koní.