Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Opel Astra - Európske Auto roka 2016

Datum: 21.04.2016

Toto prestížne novinárske ocenenie, ktorého víťaz bol oznámený pri zahájení ženevského autosalónu, získal práve nový Opel Astra. Prečo je to tak? Opel sa naozaj posnažil a toto ocenenie je zaslúžené. Keďže nová Astra reprezentuje štart novej etapy značky Opel, na jej kvalite si dali záležať. 

Ako základný päťdverový hatchback, tak aj kombi Sports Tourer vychádzajú z celkom novej odľahčenej architektúry. Hmotnosť bola znížená o 120 - 200kg bez obmedzenia tuhosti karosérie a bezpečnosti posádky. Pohon zabezpečujú najmodernejšie turbodieslové a benzínové motory s priamym vstrekovaním paliva. Silnou stránkou modelového radu Astra je výborná konektivita a perfektná integrácia smartfónov do informačných multimediálnych systémov auta. Ako je to už tradíciou, aj nová Astra vnáša do kompaktného segmentu inovatívne technické prvky, ktoré boli doteraz výsadou oveľa drahších luxusných modelov – ako napríklad ocenené adaptívne reflektory IntelliLux® LED.

Technológia IntelliLux® LED Matrix pozostáva z 8 LED sekcií v každom svetle, ktoré sa dajú aktivovať individuálne. Spolu vytvárajú kužeľ diaľkových svetiel. Jednotlivé LED sekcie ovláda kamera Opel Eye, ktorá zaznamenáva protiidúce vozidlá a verejné osvetlenie. Celý tento systém sníma množstvo dát, na základe ktorých sa vypočítava, koľko LED sekcií má byť deaktivovaných, aby nedošlo k oslneniu protiidúcich áut. Pri vypnutí vybraných sekcií sú ostatné časti vozovky stále optimálne osvetlené. Táto technológia teda poskytuje optimálne osvetlenie vozovky za každej situácie. To je niečo čo doteraz bolo ozaj len v nových mercedesoch, ale určite nie v triede kompaktov.

Titul Auto roka 2016 mohlo vyhrať iba jedno auto. To však neznamená že značka Opel nemá aj iné kvalitné modely. Ak je pre vás vhodné skôr malé auto, vyskúšajte si Opel Corsa, ktorá je sofistikovaná a štýlová. Navodzuje luxusnú atmosféru drahšieho vozidla. Pre milovníkov mestských crossoverov je určený Opel Mokka. Revolučný kompakt so športovým vzhľadom a odvahou vozidiel SUV.

Čítané: 4435 x