Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Opel inovuje motory pre Opel Astra

Datum: 28.09.2018

V automobilovom priemysle sa zaviedla nová emisná norma Euro 6d – TEMP, ktorá zhaŕňa meranie emisií RDE na všetkých verejných cestách. 

Opel zaviedol už 85 novo vytvorených motorov, ktoré spĺňajú nové európske emisné normy. S prechodom na novú normu Opel Crossland a väčší Opel Grandland prídu s novou generáciou naftového motora 1.5 Diesel.

Tieto prísnejšie emisné normy prídu do platnosti v Septembri 2019 a tým pádom sa všetky automobilky bez výnimky Oplu pripravujú na túto novú zmenu. Najnovšie Opel inovuje motory pre Opel Astra. Benzínové aj naftové motory tak vďaka úpravám spĺňajú normu Euro 6d – TEMP.

Opel nasleduje trend a spaľovací štvorvalec 1.6 Turbo vybaví filtrom pevných častíc aby spĺňali pravidlá. Výkon motoru stále zostáva, aby to nebolo málo tak krútiaci moment dokonca vzrástol na 300 N.m. Ale aj napriek tomu bude Astra s týmto motorom o niečo pomalšia ako doteraz. Nové normy dokonca ovplyvnia aj spotrebu. Nová by mala  byť 6,2l/100 km zatiaľ, čo doteraz to bolo 6 litrová. Uvidíme aká bude naozaj pravda, možno nás prekvapia a bude spotreba ešte nižšia ako doteraz.

Vznetový štvorvalec 1.6 CDTI sa kvôli zníženiu emisií dočkal vstrekovania kvapaliny AdBlue, ktorý zatiaľ Opel využíva skôr vo väčších modeloch. Aj tu ostáva výkon v hodnote 110kW a krútiaci moment 320 N.m. Nové motory sú súčasťou plánu na zníženie emisií v autách. K tomu samozrejme dopomôže aj nástup elektronických a hybridných áut. Do roku 2020 by chcela značka uviesť na trh 4 elektronické modely, ale napríklad aj plug in hybridný Opel Grandland. Do roku 2024 chce mať Opel elektrickú variantu ku všetkým osobným autám. Možno tak budeme šetriť životné prostredie a aj naše peňaženky od drahej nafty.

Pre Opel bude dvojspojková prevodovka novinkou. Dvojspojka sa bude využívať hlavne v pripravovaných mildhybridoch s 48V palubnou sieťou. Podľa PSA sú ich výhody, že majú nízku hmotnosť a kompaktné rozmery.

Čítané: 3449 x