Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Fakty o zimných pneumatikách, o ktorých by ste mali vedieť aj vy

Datum: 15.09.2019

Keďže je zima pomaly, ale isto v nedohľadne, nasledujúci článok bližšie približuje výhody zimných pneumatík, o ktorých by ste mali vedieť aj vy. Obzvlášť v prípade, ak váhate, či je vhodné siahnuť po zimných pneu.

. Už na úvod však treba podotknúť, že zimné pneu poskytujú výbornú trakciu, bezkonkurenčnú životnosť, odolnosť voči aquaplanningu a mnoho ďalších výhod, ktoré stoja rozhodne za to!

Výborná trakcia, jazdná kvalita i bezkonkurenčná životnosť

Zimné pneumatiky majú flexibilnú gumovú zmes a dezén, ktorý je vyrobený výhradne pre použitie na snehu, ľade a pri jazde v nízkych teplotách. Kvalitné zimné pneumatiky môžu ponúknuť dlhú životnosť, jazdnú kvalitu, trakciu a nižšiu spotrebu paliva. Letné pneumatiky používané v zimnom období neponúkajú vynikajúcu trakciu, no horšie je to, že môžu spôsobiť nebezpečenstvo!

Mäkšia gumová zmes zimných pneumatík

Zimné pneumatiky sa dodávajú s mäkkou gumovou zmesou, ktorá dokáže zostať flexibilná aj pri poklese teploty. Zatiaľ, čo iné pneumatiky zamrznú a stvrdnú, zimné pneumatiky sú schopné prispôsobiť sa vozovke kvôli lepšej kontrole. Vyznačujú sa tiež dezénom so širšími drážkami, ktoré zlepšujú priľnavosť snehu a ľadu, uľahčujú odtekanie vody a pomáhajú vyhnúť sa aquaplanningu, čo oceníte aj vtedy, ak patríte medzi začínajúcich vodičov.

Radšej štyri ako dve!

Ak sa chystáte zakúpiť si nové zimné pneumatiky Matador, štyri kusy sú určené pre vyváženú a kontrolovanú jazdu, a teda sú vhodnejšie ako dve. Tiež by ste sa mali uistiť, že vaše pneumatiky sú správne nahustené, pretože nižší tlak môže ovplyvniť vaše pneumatiky Continental, a teda výrazne narušiť komfort na ceste.

Tak čo poviete, aj vy sa poradíte s odborníkom a siahnete po kvalitných zimných pneumatikách, ktoré vás budú sprevádzať na zimných a čoskoro zasnežených cestách?

Čítané: 4256 x