Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Snehové reťaze – v čom sa rozlišujú jednotlivé typy podľa materiálu?

Datum: 09.12.2019

Snehové reťaze sú často jedným z najlepších nástrojov pre vodičov, ktorí potrebujú jazdiť aj v nepríjemných a často nebezpečných poveternostných podmienkach. 

Aké hlavné výhody poskytujú snehové reťaze? Kedy je vhodné ich použiť a ako vám môžu pomôcť pri jazde na snehu?

Výborná trakcia na snehu vďaka prvotriednej kvalite

Už na úvod treba podotknúť, že snehové reťaze nemusia poskytovať tú istú trakciu, akú poskytujú jednoduché celoročné pneumatiky za každého počasia. Kvalitné zimné pneumatiky a snehové reťaze sú určené pre podmienky, kedy môže byť na vozovke súvislá vrstva snehu i ľadu. Hlavnou výhodou je ich sila, pričom snehové reťaze na suv 4x4 sú ideálne pre jazdu na ľade, ktorý môže byť aj na miestach, kde to nečakáte. Pri výbere snehových reťazí dbajte na výber správneho modelu, keďže jednotlivé typy sa líšia silou materiálu použitého na výrobu, ale tiež ďalšími vlastnosťami, ktoré môžu výrazne ovplyvniť vašu jazdu. Aj z tohto dôvodu rozdeľujeme snehové reťaze na klasické oceľové, ktoré sú zárukou skvelého výkonu, akcelerácie i brzdenia; sektorové oceľové reťaze, ktoré sú zárukou bezpečnosti a jednoduchej montáže i demontáže; textilné snehové reťaze, ktoré sú zárukou pevnosti, odolnosti voči korózií i rýchlym obutím a vyzutím. 

Bezpečnosť na prvom mieste

Môže byť ľahké jazdiť po rovine, ale môže byť ťažké udržať trakciu pri prudkých či nečakaných zákrutách. Zimné pneumatiky vám pomôžu zaistiť priľnavosť, ktorú musíte bezpečne prekonať. Treba si uvedomiť fakt, že zimné pneumatiky určené pre jazdu na snehu sú vhodné na zimné poveternostné podmienky, no aj napriek tomu treba byť obozretný a jazdiť s ohľadom na aktuálne počasie.

Ak aj vy hľadáte kvalitné reťaze na dodávky, nákladné či osobné autá, neváhajte a poraďte sa s odborníkmi, ktorí majú v tomto smere bohaté skúsenosti a s ohľadom na vaše preferencie vám poradia.

Čítané: 3922 x