Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

S vetrom vo vlasoch na motorkách Kawasaki

Datum: 07.10.2020

Snom každého chlapa je vlastniť štýlovú motorku, na ktorej by sa mohol prevetrať vo voľnom čase, napríklad miesto rybačky. Doprajme im nejaký koníček, veď všetci sme dušou stále deťmi a túžime po dobrodružstve. Na motorkách Kawasaki sa rozžiari nejedna tvár.

Kawasaki je už pojem

Nie všade sa dá dostať autom a nie všade sa nám chce na bicykli. Kto vlastní vodičský preukaz, problém prepravy vyriešil – stačí výkonný motocykel a dostanete sa do obchodu i do duševnej pohody. Ako? Pre mnohých dnes už jazda na motorke nie je iba vecou prepravy z bodu A do bodu B, ale je to životný štýl. Helma na hlave, drnčanie motora, ostré zákruty či blato v blatníkoch. Koľkí si nevedia bez jazdy na motorke predstaviť ani deň?

Je to o zážitkoch a radostiach z cesty, a to značka Kawasaki dobre vie. Jej motocykle sú celosvetovo známe už od roku 1953, keď pri výrobe využívala know-how leteckých motorov. Z dielne Kawasaki pochádza množstvo slávnych modelov motoriek a mnohé sa svojou rýchlosťou a výkonom zapísali do histórie a ovplyvnili vývoj motocyklového trhu.

Ikony medzi motorkami Kawasaki

Ako to už býva vo výrobnej sfére, kde sa nezaháľa, tam vznikajú stále novšie a novšie modely produktov, a mnohé z nich svojou kvalitou či dizajnom zaujali natoľko, že sa stali ikonami firiem. Aj  medzi motorkami značky Kawasaki pár takých objavíme, a možno sa niektorý z modelov nachádza aj v garáži vášho dedka či otca. Modelový rad B8 z roku 1962 sa ako prvý hrdil názvom Kawasaki.

Vyznačoval sa vysokou životnosťou a nízkou cenou, za čo ho v Japonsku priam zbožňovali. O rok na to model B8M s červenou nádržou využívali na motocrossových súťažiach v Japonsku, teda možno hovoriť o prvom pretekárskom motocykle Kawasaki. V r. 1977 zdobili cesty motorky Kawasaki s názvom Z65 B1 s prezývkou Princ princov. V 80. rokoch už bolo motocykle Kawasaki vidieť na súťažiach po celom svete, oslňovali svojím vzhľadom a výkonnosťou. Aj dnes nimi možno na cestách zahviezdiť, prešli si obrovskú cestu vo vývoji a rok čo rok sa zlepšovali.

Čo sa dá od motocyklov Kawasaki očakávať dnes? Spoľahlivý ABS systém, samonosný hliníkový rám či pokročilé technológie v brzdení, ako pre bežné motorky, tak i tie pretekárske. Originálny lak spoločnosti Kawasaki je na motorke tiež neprehliadnuteľný, zaujme leskom a kvalitou. Už ani chvíľu nepremýšľajte a splňte si sen z detstva.

 

 

Zdroj obrázka: pixabay.com
 
Čítané: 2989 x