Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Riešime otázku: Nosič bicyklov na strechu alebo na ťažné zariadenie?

Datum: 15.09.2021

Jazdiť s bicyklom celý rok po rovnakých trasách je nudné. Preto veľa ľudí hľadá možnosti, ako prepraviť bicykel na neprebádané miesta. Majitelia automobilov to majú jednoduché.

Nosič bicyklov na strechu alebo na ťažné zariadenie

Stačí, aby naložili bicykel na nosič a môžu vyraziť, kam ich srdce potiahne. Ktorý typ nosiča bicyklov je najpraktickejší?

Zabudnite na prepravu vo vnútri vozidla

V minulosti nebolo ničím nezvyčajným vidieť prevážať bicykel zložený alebo dokonca vcelku vo vnútri vozidla. Dúfame, že niečo podobné nebudete skúšať. Bicykel vám môže ušpiniť či dokonca poškodiť interiér a navyše budete musieť jazdiť bez spolujazdcov. Ak vám predsa len iná možnosť nezostáva, snažte sa interiér automobilu čo najviac pozakrývať dekami alebo plachtami. Nezabudnite bicykel upevniť, aby vás pri prudkom brzdení neporanil. Najlepšie však spravíte, keď vo vnútri nebudete prevážať bicykle a necháte tento priestor voľný pre cyklovozíky s batožinou. Oveľa praktickejšie je prevážať bicykle na nosičoch. Zo všetkých typov sú najviac obľúbené nosiče bicyklov na ťažné a na strechu vozidla.

Nosiče bicyklov na strechu automobilu

Nosiče na strechu sú obľúbené z dôvodu priaznivej ceny. Cena je však vyvážená viacerými nevýhodami. Na jednej strane je super, že bicykle na streche neprekážajú vo výhľade na vozovku a dokážete týmto spôsobom prepraviť až 5 bicyklov, ale na druhej strane sa musíte zmieriť so zníženým komfortom jazdy. S bicyklami na streche by ste nemali jazdiť rýchlejšie ako 130 km/h a s lacnejšími modelmi dokonca aj pomalšie. Pripravte sa tiež na to, že spotreba vozidla sa zdvihne približne o tretinu. Ľahké to nebudete mať ani pri manipulácii s bicyklami, ktoré na strechu vyložíte jedine s pomocou druhej osoby. Pozor dávajte pri vjazde do garáže, možno budete musieť bicykle zložiť a následne opäť prácne vyložiť.

Nosiče bicyklov na ťažné zariadenie

Ak máte automobil s ťažným zariadením, iné nosiče ako nosiče bicyklov na ťažné nekupujte. Ide síce o drahšie modely, ale cena je vyvážená kvalitou a komfortom. Navyše vám na streche zostane miesto na strešné boxy, ktoré môžete využiť na prevoz batožiny alebo športového náradia. S nosičom na ťažné preveziete na miesto určenia až 4 bicykle, ktoré upevníte do nosiča behom pár minút. Nosič vám nebude prekážať pri jazde, neovplyvní spotrebu automobilu, nezabráni vstupu do kufra a nebude zavadzať ani pri parkovaní. Nosiče na ťažné sú vhodné tiež na prevážanie ťažších elektrobicyklov. Všetky nosiče na ťažné disponujú bezpečnostným zámkom, ktorý zabráni odcudzeniu bicyklov počas parkovania. Pozor na to, že nosič na ťažné zakryje poznávaciu značku, a preto si budete musieť dokúpiť tretiu alebo pred jazdou premiestniť zadnú značku na nosič.

 

Čítané: 2853 x