Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Aby ste na zimu nemuseli odložiť motorku do garáže

Datum: 23.09.2021

Veľa motorkárov odloží na jeseň motorku do garáže a vytiahne ju až s prvými jarnými dňami. Existujú však aj nadšenci, ktorí sa neboja motorku prevetrať počas zimy. Nie je to až tak problematické, ako si myslíte.

Aby ste na zimu nemuseli odložiť motorku do garáže

Stačí si kúpiť vhodné oblečenie a počas jazdy iste nezamrznete.

Textilná kombinéza vás ochráni pred mrazom

V zime musíte zabudnúť na obľúbené motorkárske oblečenie – na koženú kombinézu. Koža je síce šik, ale v zime vás nezahreje, a ak zmoknete alebo vás prekvapí sneh, v koženej kombinéze by ste naozaj zamrzli. Základom pri obliekaní sa na motorku v zimnom období je funkčné termoprádlo. Termoprádlo vás zahreje a zároveň z pokožky odvedie vlhkosť. V zime je dôležité udržať telesnú teplotu, a to termo oblečenie dokáže. Nezabudnite však, že termorpádlo nie sú len tričká, ale tiež nohavice. Nohy by ste mali chrániť rovnako ako vrchnú časť tela. V oblasti termoprádla máte naozaj z čoho vyberať, a preto sa informujte o type a kúpte si presne taký model, ktorý je vhodný do mínusových teplôt. Na stránkach e-shopu inSPORTline nájdete bohatú ponuku prádla na všetky outdorové aktivity. Termoprádlo máte kúpené, takže nastal čas na výber motorkárskej kombinézy. Samozrejme, že musí byť textilná, s nepremokavou membránou a zateplená vložkou. Viete, čo je skvelé? Výrobcovia mysleli naozaj na každého, a preto sa dajú zakúpiť dokonca kombinézy s vyhrievanou vložkou. Teplou vložkou musia disponovať tiež moto topánky, do ktorých si oblečte poriadne hrubé ponožky.

Na čo motorkári zabúdajú

Zimní motorkári často zabudnú na ochranu hlavy a rúk. Samotná prilba nestačí. Ešte pred jej nasadením si na hlavu navlečte teplú kuklu, ktorá ochráni nos i ústa pred mrazivým vzduchom. Špeciálne kukly na motorku majú termoregulačnú funkciu a zabraňujú tvorbe vlhkosti okolo úst. Dostávame sa k poslednej časti tela, ktorá v zime na motorke trpí a zároveň musí byť v kondícii. Reč je o rukách. Klasické moto rukavice sú absolútne nevhodné. V nich by vám ruky stuhli a zle by sa vám riadilo. Na jazdu počas zimy sú určené vyhrievané rukavice. Tie sa zapoja do motorky k batérii a počas celej jazdy vás budú hriať ako radiátor. Vyhrievanie je zabezpečené pomocou karbónových vlákien, ktoré rovnomerne vyhrievajú celé vnútro rukavíc. Niektoré modely nie je potrebné pripojiť k motorke, pretože ich vlákna poháňajú batérie.  

 

 

Čítané: 3837 x