Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Ako sa zbaviť kuny pod kapotou auta?

Datum: 30.01.2022

Najviac prípadov výskytu kún lesných je hlásených v máji a júni, pretože vtedy je teritoriálne správanie zvierat obzvlášť silné.

Ako sa zbaviť kuny pod kapotou auta?

Nanešťastie pre majiteľov vozidiel je pre tieto na prvý pohľad milo vyzerajúce zvieratá charakteristické, že obhrýzajú predovšetkým rozvody a hadičky, ba výnimkou nie je ani motorový priestor auta, ktorý je ideálnym miestom na úkryt. Dokonca aj pach súpera na vlastnom území môže často viesť k tomu, že kuny hryzú, aby chránili svoje územie, čo spôsobuje poškodenie citlivých častí auta. Ako sa ich zbaviť? Existuje vôbec nejaké účinné riešenie?

Bezpečný a efektívny odpudzovač kún

Útoky kún majú tendenciu zanechávať výrazné odtlačky labiek, chumáče srsti, trojuholníkové stopy po uhryznutí a nepríjemný zápach spolu s netesnými hadicami a prerezanými drôtmi. Jedným z efektívnych riešení je zvukový odpudzovač kún do auta. Tieto malé plastové kupoly sa ľahko inštalujú a odpudzujú zvieratá bez použitia jedovatých návnad alebo smrtiacich pascí. Frekvencia odpudzovača je nad rozsahom ľudského sluchu, takže sa nebudete musieť obávať, že vaše vozidlo osídlia tieto nepríjemné živočíchy.

Ako dostať kunu spod kapoty vozidla?

Ako sa zbaviť kuny? Ideálne je skúsiť spomínaný odpudzovač kún, ktorý funguje na bezpečnej báze, a teda žiadnym spôsobom neohrozuje zvieratá, deti či vozidlo. Môžete tiež použiť silný parfum, čpavok, chlórové prostriedky a mnohé ďalšie, ktoré zapáchajú. Veterinári radia nechať „označkovať“ psom priestor nielen okolo auta, ale napríklad aj v okolí budov. Kuny tiež vyplaší svetelný odpudzovač v podobe silného svetla s priestorovým snímačom pohybu. Vyskúšať môžete tiež mydlovú či citrusovú vodu, ktorá je pre ne mimoriadne nepríjemná. Takýmto spôsobom by mala kuna lesná odísť spopod kapoty vozidla, aj keď to chce dávku trpezlivosti.

 

Čítané: 7048 x