Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Zrážka so zverou - s plašičom zveri Siren7 jazdíte v noci bezpečne

Datum: 30.01.2022

Najdôležitejším spôsobom, ako sa vyhnúť zrážke so zverou, je spomaliť a dodržiavať povolenú rýchlosť. Doprajte si viac času na zabrzdenie, ak vám do cesty vbehne zviera, najmä ak jazdíte v oblastiach s vysokou populáciou jeleňov.

Zrážka so zverou

Venujte pozornosť dopravným značkám, keďže aj tie vám vo veľa prípadov napovedia, či sa v danej oblasti nachádza zver. Aké ďalšie pravidlá je vhodné dodržiavať? Dá sa zrážke s divou zverou vôbec zabrániť?

Dodržujte bezpečnostné pokyny

V prvom rade udržujte bezpečnú vzdialenosť medzi vami a autom pred vami, aby ste predišli zbytočným nehodám. Ak totiž vodič nachádzajúci sa pred vami náhle zabrzdí kvôli zvieraťu na ceste, nestihnete zareagovať dostatočne včas. Pokiaľ sa ocitnete v situácii, že pred vami prebehne zver, opatrne spomaľte, a to s ohľadom na okolitú premávku. Ideálne je vozidlo odstaviť na kraj vozovky, prípadne upozorniť ostatných vodičov, aby taktiež spomalili. Ak je kolízia nevyhnutná, zachovajte pokoj a snažte sa udržať vozidlo pod kontrolou. Berte ohľad aj na vašich spolucestujúcich a konajte s chladnou hlavou. Dôležité je, aby nedošlo k čelnej zrážke, ktorá býva najnebezpečnejšia.

Plašič zveri na auto

Plašič zveri Siren7  je založený na princípe prúdenia vzduchu, čo je desať krát účinnejšie ako bežný plašič zveri na auto. Siren7 prekvapí nielen svojím dizajnom, ale aj miniatúrnym prevedením z kvalitného materiálu. Systém proti zrážke je počuť vždy, keď je to potrebné, pričom je účinný od 70 km/h. To znamená, že pri menšej rýchlosti nebudete plašiť ani rušiť hospodárske či domáce zvieratá, čo je jedna z veľkých výhod. Pripevňuje sa obojstrannou lepiacou páskou, vďaka čomu odoláva nepriaznivým poveternostným podmienkam, vlhkosti, dažďu a drobným nárazom. Je vhodný pre všetkých tých, ktorí jazdia na dlhé trasy, a to najmä počas večerných hodín, kedy je zrážka so zverou najviac riziková.

 

Čítané: 3713 x