Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Kovové verzus textilné snehové reťaze. Ktoré sa vám viac vyplatia?

Datum: 06.02.2022

Vlastniť snehové reťaze vám jednoznačne odporúčame. Investícia do nich nie je vysoká, ale prínosy, ktoré vám reťaze prinesú počas jazdy nielen v horách sú značné.

Kovové verzus textilné snehové reťaze

Pri pohľade na ceny reťazí zistíte, že najjednoduchšie kovové vás vyjdú lacnejšie ako textilné. Oba typy reťazí majú svoje výhody a nevýhody. Viete, ktoré sa vám viac vyplatia z hľadiska využitia a ceny?

Potrebujem snehové reťaze?
Odpoveď na túto otázku je jednoznačná. Snehové reťaze sa vám zídu a potrebovať ich môžete aj mimo hôr. Každý šofér je povinný ich nasadiť všade, kde úsek zasneženej cesty označuje značka Použiť prostisklzové reťaze. Na výber majú dokonca aj majitelia silnejších vozidiel. Kúpiť sa dajú reťaze na SUV 4x4 alebo reťaze na dodávky. Každé vozidlo má svoje limity a nikdy neviete, kedy sa dostanete na zľadovatenú vozovku alebo kedy budete musieť kamoša vyťahovať zo záveja. V týchto prípadoch vám reťaze skvele poslúžia.

Kovové snehové reťaze

Snehové reťaze vyrobené z ocele vám pri občasnej jazde vydržia prakticky celý život. Prečo si teda jedny nekúpiť? Ich cena sa pohybuje od pár eur hore. Samozrejme, že za nižšiu cenu dostanete najjednoduchší variant kovových reťazí s rebríkovou stopou. Ak si priplatíte za snehové reťaze s priečnou stopou alebo so šikmou stopou, dostanete sa k pomôcke, ktorá vám pomôže nielen počas jazdy v snehu. Takéto reťaze môžete použiť pri jazde do bahnitého kopca alebo po piesku. Nevýhodu kovových reťazí je ich prácnejšie nasádzanie, ktoré by ste si po kúpe reťazí mali vyskúšať nanečisto na parkovisku. Rizikom sa stávajú kovové reťaze na úsekoch, ktoré sú pokryté slabšou vrstvou snehu alebo nedajbože počas jazdy po asfalte. Otrasy, ktoré pocítite, nie sú jediným problémom. Koledujete si o zničenie pneumatík a diskov.

Textilné snehové reťaze

V prípade, že nepredpokladáte častú jazdu v horách, budú vám stačiť textilné reťaze, ktoré si hoďte do kufra, lebo čert nikdy nespí. Nemyslite si, že tieto alternatívne reťaze sú lacnou záležitosťou. Vyjdú vás viac ako kovové, ale získate s nimi isté výhody. Napríklad to, že sa absolútne nemusíte obávať nasádzania týchto reťazí. Ide o rýchlu a jednoduchú záležitosť. Zároveň nebudete mať problém so skladovaním. Textilné reťaze sú v obale, ktorý nezaberie viac miesta ako autolekárnička. Tieto reťaze sú šetrné k pneumatikám a prekvapí vás tiež to, ako skvele zvládnu jazdu po snehu.

 

 

Čítané: 3052 x