Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Prinášame vám tipy, ako udržiavať v aute stále poriadok

Datum: 28.06.2022

V mnohých prípadoch majitelia vzdali snahu udržiavať neustály poriadok v aute. V aute pritom trávime veľké množstvo času a obklopiť sa neporiadkom určite v živote skôr škodí, ako pomáha.

ako udržiavať v aute stále poriadok

Výhovorky, prečo vznikol neporiadok v aute sú mnohé. Niekto hovorí, že pri deťoch sa mu to ani neoplatí upratovať, druhí tvrdia, že to stojí priveľa času a peňazí dať auto do poriadku. Vo väčšine prípadov, je to však o tom, že auto zapratávame rôznymi nepotrebnými drobnosťami, ktoré presúvame z miesta na miesto, ale nenájdeme vôľu ich vziať a vyhodiť.

Kufor ako smetisko

Poznáte to? Keď neviete kam dať nejaký predmet v aute, schováte ho nenápadne do kufra. A keď doma zaparkujete, ani náhodou si naň nespomeniete. Kufor sa tak časom mení na veľký sklad plný vecí, ktoré so sebou ani nepotrebujeme voziť. Občas je niečo z toho mokré alebo špinavé a od toho sa ušpinia aj ďalšie predmety a samozrejme aj samotný kufor.

Riešenie je jednoduché. Aspoň raz za týždeň vykonajte celkovú revíziu kufra, veci pretrieďte a vyberte odtiaľ všetko, čo nepotrebujete. Aby ste ochránili kufor od nečistôt, použite vaničku do kufra, ktorú viete rýchlo a ľahko očistiť v prípade znečistenia.

Zorganizujte si interiér

Perá, žuvačky, cukríky, okuliare, cigarety, minerálka, vreckovky, rúž či hrebeň - to všetko si v rýchlosti berieme do auta, keby sme to náhodou potrebovali. Úložný priestor v prednej časti auta sa tak veľmi rýchlo plní a keď potrebujeme skutočne niečo nájsť, tak sa to skoro nikdy nepodarí. Priehradka je plná a veci sa začínajú objavovať na sedadle spolujazdca alebo aj na podlahe.

Aby ste interiér auta zachovali čistý, zadovážte si jednoduchý organizér, v ktorom nájdete všetky potrebné veci. Na sedačke nenechávajte nič, ak nechcete časom riešiť jej čistenie, naopak, na ich ochranu použite auto tričká alebo poťahy. A na podlahu patria len rohože, žiadne iné zbytočnosti. Ak to budete dodržiavať, tak budete mať v aute stále poriadok a upratovanie bude len párminútová záležitosť.

Zdroj obrázku: kasarp studio / Shutterstock.com

Čítané: 2920 x