Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Predávate auto? Takto zvýšite šancu, že ho rýchlo predáte

Datum: 06.03.2023

Je ťažké sa rozlúčiť so svojim štvorkolesovým partnerom. Predaj vozidla so sebou nesie administratívnu záťaž a hlavne rozhodnutie, za koľko vozidlo predať.

Predávate auto?

Ak potrebujete auto predať za čo najlepšiu cenu a rýchlo, riaďte sa nasledujúcimi pravidlami.

1. Vzhľad predáva

Nebude si klamať, ak niečo kupujeme, vždy nás zaujme najskôr vzhľad tovaru. Platí to aj pre vozidlo. Kompletné vyčistenie interiéru a exteriéru predaj urýchli. Vyumývajte auto zvonku i zvnútra veľmi dôkladne, nezabudnite na voskovanie laku, vyčistite letné pneumatiky a disky. Po dokonalej očiste nasleduje krok dva, a to fotenie vozidla.

2. Perfektné fotky

Iste sa aj vám stalo, že ste čítali inzerát predávajúci automobil, celý nadšený ste už rátali, koľko máte na účte peňazí a zrazu ste zbadali fotografie. Fotografie predávaného vozidla sú rovnako dôležité ako jeho umytie. Automobil odfoťte z každého uhla, dajte si záležať na svetle a farbách. Avšak neodporúčame retušovať, pretože sa u vás vystriedajú desiatky potenciálnych kupujúcich a z predaja nebude nič.

3. Autobazár alebo inzerát

Pri predaji vozidla máte dve možnosti. Buď ho od vás odkúpi autobazár, alebo sa pokúsite o predaj cez inzerciu. Druhá možnosť je síce časovo náročnejšia, ale auto predáte za vyššiu cenu. V autobazáre vozidlo predáte prakticky ihneď. Autobazáre si z ceny odrátajú svoje náklady a tiež riziko, že auto bude dlho stáť v predajni, a preto vám ponúknu oveľa nižšiu sumu.

4. Dajte auto do poriadku

Menšia investícia pred predajom zvýši cenu vozidla. Zájdite do servisu a dajte preveriť všetky dôležité komponenty. V inzeráte sa bude vozidlo po kontrole vynímať oveľa lepšie ako zanedbané. Samozrejme, že nepôjde o generálnu opravu motora alebo výmenu drahých súčiastok. Menšie opravy a odstránenie drobných porúch zohrajú pri skúšobnej jazde veľkú úlohu.

5. Prihoďte niečo navyše

Každý bonus navyše k predávanému autu sa ráta. Napríklad predajte auto aj so snehovými reťazami. Snehové reťaze navyše nemusia na kolesá vami kupovaného nového auta sadnúť. Alebo predajte auto spolu s pneumatikami, ku ktorým dopíšete, že ich testy pneumatík ohodnotili ako jedny z najlepších.

 

Čítané: 2638 x