Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

4 typy prílb na motorku pre bezpečnosť a komfort

Datum: 26.04.2023

Prilby na motorku zoženiete nielen v rôznom dizajne, ale tiež v rozmanitom prevedení s ohľadom na štýl jazdy.

Prilby na motorku

Bez prilby neodporúčame na motorku sadnúť. Podľa štatistík sú zranenia hlavy po páde z motorky najviac fatálne. Akú prilbu si máte kúpiť, aby vás ochránila  zároveň bola pohodlná na nosenie?

Enduro prilba na motorku

Enduro prilba sa zíde každému motorkárovi, ktorý rád jazdí športovo a ešte radšej skúša lesný terén. Tento typ helmy je obľúbený tiež u majiteľov štvorkoliek. Pri riskantnejšej jazde nikdy nezabúdajte ani na moto oblečenie. Najlepšie ochránia moto bundy a nohavice alebo kombinéza vyrobené z kože, ale v mnohých vlastnostiach kožu dobieha textil.

Enduro prilba je plne zatvorená helma s možnosťou polohovania predného štítu. Nastaviteľný plexi štít je skvelý hlavne v horúčavách, kedy oceníte odvetrávanie. Štít a celá helma sú veľmi odolné. Vydržia nárazy kamienkov, dávky bahna i odrazené vetvičky stromov šľahajúce do tváre. Tieto helmy využívajú aj pretekári, takže sa často stretnete s modelmi s vbudovaným systémom komunikácie.

Otvorená prilba na motorku

Vietor v tvári je perfektný predovšetkým počas letných mesiacov. Rátajte však a s tým, že k otvorenej prilbe si musíte kúpiť slnečné okuliare. Na športovejšiu a rýchlejšiu jazdu nie je otvorená prilba vhodná. Už len z dôvodu, že všetko, čo okolo vás preletí, skončí na vašej tvári. Počas jazdy po meste vám bude stačiť otvorená prilba, ktorá umožňuje lepší prehľad o dianí v okolí a väčší pôžitok z okolitých panorám.

Uzavretá prilba na motorku

Tento typ helmy často v obchodoch nájdete pod názvom integrálna prilba. Ide o veľmi bezpečnú helmu chrániacu celú hlavu vrátane čeľuste a tváre. Nemusíte sa obávať, že by sa v nej zle dýchalo, keďže disponuje celým systémom odvetrávania. Predné plexi sa dá sklápať a často má zabudovaný slnečný štít. Samozrejme, že nasádzanie uzavretej prilby je o niečo komplikovanejšie. Na druhej strane je integrálna helma dôležitým prvkom ochrany pre motorkárov s riskantnejším štýlom jazdy. Uzavreté prilby na motorku kúpite na stránkach e-shopu inSPORTline.

Vyklápacia prilba na motorku

Pre pôžitok z jazdy v spojení s komfortom je najlepšou voľbou vyklápacia prilba na motorku. Je perfektná na nosenie počas jazdy na diaľnici i v meste. Vždy, keď zastavíte, jednoducho prilbu vyklopíte a dožičíte si dávku čerstvého vzduchu. Zároveň ju môžete kedykoľvek zatvoriť a bez obáv si užívať rýchlu jazdu po diaľnici. Vyklápaciu helmu odporúčame kúpiť jazdcom, ktorí sa radi vyberú na dlhý výlet na motorke alebo jazdia veľmi často. S helmou sa dobre manipuluje, má skvelý systém odvetrávania a mnohé iné vychytávky, ktoré spríjemnia jazdu.

 

Čítané: 2877 x