Rozšírené hľadanie
Sobota 4. Máj 2024 |
meniny má Florián

Aj farmárske práce sa dajú robiť s radosťou

Datum: 12.06.2023

Farmári si nevydýchnu počas celého roka. Teplejšie mesiace majú plné ruky práce s činnosťami na poli a okolo zvierat. Cez zimu stále niečo vylepšujú, robia prestavby a plánujú letné práce.

Aj farmárske práce sa dajú robiť s radosťou

Aj farmárske práce sa dajú robiť s radosťou, keď si nájdete dobrého pomocníka. Nemyslíme ľudského, ale pomocníka s motorom. Pracovná UTV spraví z povinnosti radosť.

UTV alebo ATV je veľká dilema

Pri výbere pracovnej štvorkolky je najväčšou dilemou to, či kúpiť ATV, alebo dať prednosť UTV modelu. Pracovná ATV je určená len pre jedného jazdca. Má ťažnú silu porovnateľnú s UTV. Bodom navyše je pre ňu väčšia sviežosť pri jazde, keďže jej v zadnej časti neprekáža korba. ATV štvorkolka je perfektná po práci na zábavu a skúšanie rôznych terénnych trikov. Avšak UTV má výhodu práve v korbe, ktorá pri zábave možno prekáža, ale počas práce je veľkým plusom.

Variabilita UTV

UTV štvorkolky sú viac multifunkčné. Bez prídavného zariadenia odvezú stovky kilogramov nákladu a ďalšie tisíce dokážu ťahať. Ide o stroje typu side by side, takže sa v kabíne odvezú dvaja pasažieri. Spomenuli sme kabínu. Niektoré štvorkolky can am síce kabínu nemajú, ale dá sa dodatočne namontovať na konštrukciu stroja. Ak sa nechcete montážou zaoberať, kúpte si model s krytou kabínou.

Priestranná kabína v UTV

UTV majú kabíny riešené rôznym spôsobom. Maximálne komfortné sú tie, ktoré sa dajú vyhrievať. No aj v nevyhrievanej kabíne si budete pochvaľovať, keď začne pršať a vy budete mať miesto, kam sa dá uchýliť. V práci môžete pokračovať za daždivého i veterného počasia. UTV štvorkolky s krytou kabínou sú stroje na celoročné využitie. Takmer sme zabudli na detail, ktorý je pre veľa farmárov podstatný. Riadenie UTV sa viac podobá riadeniu automobilu vďaka ovládaniu pomocou volantu.

Čo dokáže UTV

Iste sa pýtate, že čo okrem prevážania UTV štvorkolky dokážu. Môžeme odpovedať jednoducho, že všetko to, čo aj traktor a ešte niečo navyše. Dobre viete, že s traktorom je nemožné robiť akékoľvek manévre. Naopak s UTV sa manévruje perfektne, je to vrtká štvorkolka, ktorá sa dostane aj do úzkeho priestoru. Vďaka príslušenstvu je UTV stroj, ktorý pokosí, poorie, zmetie lístie, očistí cesty alebo odhrnie sneh.

Čo štvorkolka dokáže viete ovplyvniť vy sami. Stačí si správne vybrať. Nakonfigurujte si dokonalú štvorkolku na stránke https://www.brp-world.com/sk/sk/nakupne-nastroje/customise-your-own-off-road.html.

 

 

 

 

Čítané: 3432 x