Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Plachtenie a dovolenka na lodi je naozaj pre každého

Datum: 14.08.2023

Je možné si užiť naplno dovolenku na lodi v každom veku? Je dovolenka na lodi vhodná pre rodiny s deťmi? Na obidve otázky existuje jednoznačná odpoveď – áno.

Plachtenie a dovolenka na lodi je naozaj pre každého

Dovolenka na lodi sa vyrovná a dokonca je lepšia ako dovolenky v hoteli. Výberom vhodného plavidla si užije tento typ dovolenky naozaj každý.

Ideálna dovolenka pre partie mladých ľudí

Keď milujete party a radi sa bavíte do neskorých nočných hodín, dovolenka na lodi je tá pravá pre vás. Zakotvíte ďalej od pobrežia a môžete si každý deň i noc robiť party. Ďaleko od hotelov nebudete nikoho rušiť, takže bujaré večierky sú dovolené. Samozrejme, že nebudete len piť a tancovať. Počas dňa sa zabavíte pri vodných športoch a adrenalínových činnostiach. Požičajte si skúter, plavte sa na paddleboarde alebo sa naučte potápať.

Okrem týchto činností je zábavou samotnú loď riadiť. Jachty na predaj sú pre mladých vhodnejšie, keďže sa môžu zapájať do plachtenia. Vďaka plachetnici aj ušetríte, táto loď je poháňaná hlavne vetrom. Na kompletné kormidlovanie lode mimo morí potrebujete preukaz vodca malého plavidla a kapitánsky preukaz na mori.

Ideálna dovolenka pre rodiny s deťmi

Pre rodiny s deťmi a seniorov je vhodným plavidlom katamarán. Katamarán si ťažko môžete dovoliť ako iné lode na predaj. Ide totiž o luxusnejšie, ale veľmi pohodlné plavidlá. Prenájom sa však oplatí. Katamarány sú oveľa väčšie ako jachty a jednoduchšie sa ovládajú. Na katamaráne dokážete vďaka motoru preplaviť viac námorných míľ a vidieť viac prímorských mestečiek. Katamarán má nízky ponor, takže sa s ním dá dostať do tesnej blízkosti pláže. Na pláž suchou nohou sa dostanete pomocou motorového člna pripevneného ku katamaránu.

Na katamaráne je dosť miesta pre viac ako jednu rodinu. Veľmi priestranné sú paluby i kajuty. Skvelé je, že tento typ lode má aj spoločný vnútorný priestor, kde za nepriaznivého počasia môžete hrať stolové hry. Poteší aj priestranná kuchyňa. Malé deti majú niekedy problém jesť neznáme jedlá, takže kuchtenie na lodi vaše problémy vyrieši. Katamarán je bezpečnejší. Neprevráti sa ani po náraze vysokej vlny. Dva trupy lode sú zárukou, že vás nepostihne morská choroba. Na palube je veľa miesta na slnenie i hry. Vo vonkajšej časti lode je tiež posedenie a miesto na grilovanie.

 

 

Čítané: 2708 x