Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Dovolenka v zime: Ako vybrať najlepší cestovný kufor

Datum: 30.01.2024

Cestujete na dovolenku v zimných mesiacoch? Možno sa balíte na lyžovačku, možno vás čaká víkendový wellness pobyt, možno letíte za slnkom.

Dovolenka v zime: Ako vybrať najlepší cestovný kufor

Nech už je cieľ vašej cesty akýkoľvek, v chladnom a vlhkom počasí potrebujete spoľahlivo ochrániť vaše veci pred tými najrozličnejšími poveternostnými podmienkami. Pozrite si preto praktické tipy a zistite, ako si vybrať správny cestovný kufor – práve ten je totiž jednou z najdôležitejších vecí pri cestovaní.

Ideálny cestovný kufor na zimnú dovolenku

  • veľkosťou zohľadní typ a dĺžku pobytu
  • je pevný a vodoodolný
  • jeho hmotnosť je nízka
  • ľahko sa nezašpiní
  • v prípade potreby ho viete uzamknúť

Aký materiál cestovného kufra zvoliť

Látkovým kufrom a cestovným taškám sa v zime určite vyhnite. Pred vlhkým počasím vašu batožinu spoľahlivo ochráni odolný škrupinový kufor. S týmto typom cestovných kufrov máte istotu, že vaše oblečenie, knihy aj kozmetika budú v bezpečí.

Pri výbere materiálov sa okrem hlavného materiálu pýtajte aj na zips. Práve cez zips často môže preniknúť vlhkosť k starostlivo zabaleným veciam. Ak už kufor vlastníte, ako ochranu pred nepriaznivými poveternostnými podmienkami môžete využiť špeciálne obaly na cestovné kufre.

Nielen pri cestovaní lietadlom oceníte príručnú batožinu. Ideálny je menší batoh alebo cestovná taška, ktoré pred snehom a dažďom počas presunov chráni vodoodolný návlek. Zvoliť si môžete aj príručné cestovné kufre s objemom od 35 do 45 litrov – informujte sa u dopravcu.

Bledé farby sa rýchlo ušpinia

Nie je žiadnym tajomstvom, že na bledých cestovných taškách vidno takmer všetko. Obzvlášť v zime, keď sú chodníky plné roztápajúceho sa snehu či špinavé od blata, oceníte cestovné kufre tmavých farieb.

Tmavé jednofarebné cestovné tašky a kufre sú vo všeobecnosti obľúbené aj pre svoju univerzálnosť – môže ich využívať celá rodina.

Podľa typu dovolenky zvoľte veľkosť cestovného kufra

Optimálna veľkosť cestovného kufra je taká, do ktorej pohodlne zbalíte všetko potrebné a dobre sa vám s nim manipuluje. Medzi funkčné prvky kvalitného kufra, ktoré vám zaručia ešte viac radosti z cestovania a balenia, patrí napr. výsuvná rukoväť, pevné kolieska, vnútorné vrecká či bezpečnostné popruhy.

Ak idete na hory, pomerne veľa miesta v taške zaberú zimné odevy a doplnky – zvoľte väčší škrupinový kufor alebo sadu cestovných kufrov. Ak letíte do tepla, postačí vám aj cestovný kufor strednej veľkosti a príručná batožina.

Na víkendovom pobyte v niektorej z metropol či v hotelovom wellness centre vám na zbalenie potrebných vecí postačí pravdepodobne aj príručný kufor.

Nezabudnite na dizajn

Cestovné kufre sú investíciou na niekoľko rokov. Pri výbere zohľadnite preto okrem praktických vlastností aj dizajn. Kvalitné a štýlové cestovné kufre a tašky pre každý typ dovolenky nájdete na www.samdex.sk.

 

https://www.freepik.com/free-photo/backside-photo-woman-with-luggage-going-airport-terminal_26964912.htm#query=winter%20holiday%20suitcase&position=3&from_view=search&track=ais&uuid=0c917e67-5d66-4360-9cbb-bacfb2662232

Čítané: 695 x