Rozšírené hľadanie
Nedeľa 28. Apríl 2024 |
meniny má Jarmila

Každý deň plný zážitkov. Možnosti zábavy počas plavby na jachte

Datum: 12.09.2023

Pri vyslovení spojenia plavba na lodi si asi predstavíte príjemné leňošenie a plávanie v mori. Je pravda, že tieto dve činnosti budete na lodi robiť najčastejšie.

Možnosti zábavy počas plavby na jachte

No aj pre aktívnejších ľudí sa na palube jachty nájde veľa spôsobov, ako sa zabaviť a zažiť denne nové emócie. Aké sú možnosti zábavy počas plavby na jachte?

Oddychovanie na milión spôsobov

Keď si kúpite jachty na predaj alebo jednu prenajmete, budete počas prvých dní hlavne oddychovať. Nekonečná modrá diaľava a žblnkot mora vyvolávajú relaxačné pocity. Driemanie a slnenie bude striedať čítanie kníh alebo počúvanie huby. Partie mladých ľudí na palube lode organizujú nikdy nekončiace party. Rodiny s deťmi hrajú karty, púšťajú šarkanov, stavajú lego alebo fotia scenérie.

Na lodiach sa nachádzajú plne vybavené kuchyne, takže priestor dostanú aj kulinársky založení ľudia. Na jachte chutí všetko akosi odlišne a najviac si pochutnáte na rybách. Po zakotvení v prístave si kúpte od miestnych čerstvý úlovok a na palube pripravte grill party.

K relaxačným činnostiam počas plavby patrí aj šnorchlovanie a pre skúsenejších potápanie. Objavovanie podmorského sveta pre začiatočníkov je jednoduchšie, keď si prenajmete katamarán. S touto loďou sa dostanete takmer k pobrežiu a môžete do vody skákať priamo z lode. Katamarán dokáže zakotviť kdekoľvek v plytkej vode. Máte možnosti prejsť k pláži bez plávania či použitia člna.

Zábava pre aktívnejších

Kto má pocit, že by sa počas plavby nudil, ten si môže spraviť kurz vodca malého plavidla a kurz kapitána lode. Z pasažiera sa stanete kapitánom lode a užijete si plavbu z úplne iného pohľadu. Okrem kormidlovania veľkej lode si môžete vyskúšať ovládania motorového člna. Buď si čln prenajmite v prístave, ale ho zoberte so sebou na plavbu. Menšie nafukovacie člny je možné pripevniť k lodi a využívať ich na prepravu k zátokám i skrytým plážam.

Pre športovo založených ľudí je ideálnou činnosťou počas plavby paddleboarding. Toto športové náradie sa dá využiť na veľa spôsobov. Nafukovací paddleboard nezaberie miesto, bez problémov ho zložíte do batoha. Lode na predaj a prenájom mávajú rôzne veľkú palubu. Na väčších môžete paddleboard využiť na oddychovanie či cvičenie jogy. O niečo náročnejšie je cvičiť jogu na nafukovacom paddleboarde priamo na vodnej ploche. Samotná jazda na paddleboarde precvičí vaše svaly i koordináciu tela.

Ak máte k dispozícii motorový čln, možnosti športovania a zábavy sa rozširujú. S člnom sa dá venovať vodnému lyžovaniu a s deťmi sa nechať ťahať na nafukovacom banáne. Pre adrenalínových nadšencov je ideálnou aktivitou počas plavby surfovanie a jazda na vodnom skútri. Medzi extrémnejšie športy patrí windsurfing.

 

 

 

Čítané: 2160 x