Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Ako zvládnuť splácanie hypotéky aj pri dočasnom výpadku príjmov?

Datum: 04.11.2017

Konečne ste si našli svoj vysnívaný dom a chystáte sa zavítať do banky o zažiadanie úveru? Hypotéka môže byť pre mnohých, najmä mladých ľudí skvelým pomocníkom, no ak si všetko dôkladne nepremyslíte, prípadne sa neinformujete o špecifickejších informáciách ako sú poplatky či výška úrokovej sadzby, môžete sa behom krátkej chvíle „popáliť“. 

Totiž, hypotekárny úver nie je zrovna pre každého, obzvlášť, ak si nie ste istý vašou prácou, keďže zrovna táto nepríjemná situácia dokáže zaskočiť nejedného z nás! Chcete sa aj vy vyhnúť podobným nepríjemnostiam?

Problémy neodkladajte!

Pokiaľ ste zistili, že nemáte na splátku hypotéky, nesnažte sa tento závažný problém ignorovať. Aj keď sa dostanete do náročnej finančnej situácie, banky sú zväčša ochotné jednať, veľakrát navrhnúť optimálne riešenie, ktoré môže byť pre klienta takpovediac záchranou. V prípade krátkodobého výpadku peňazí je možné dohodnúť sa na dočasnom znížení výšky splátky, no ak je výpadok peňazí dlhodobý, skúste zažiadať o predĺžení doby splatnosti hypotéky, čo by mohlo byť taktiež jedným z adekvátnych riešení.

Nehanbite sa požiadať o pomoc

Ak však ani jedna z možností nevyšla, a teda banka neodsúhlasila ani jedno z vašich riešení, neváhajte a oslovte odborníka! Hypotekárny špecialista je totiž pripravený pomôcť vám v akejkoľvek situácií – pri zisťovaní podmienok rôznych bánk, pri výbere vhodnej hypotéky či riešení komplikácií, ktoré môžu z času na čas stretnúť každého z nás, no nie? Okrem toho budete žiť v kľude aj po čerpaní úveru, keďže špecialista bude dohliadať na vašu hypotéku, aby ste si ju udržali aj naďalej s minimálnymi nákladmi. Ak je aj vašim snom najvýhodnejšia hypotéka, nehanbite sa požiadať o pomoc, ktorá je úplne zdarma!

Vyberte si vhodnú hypotéku už teraz!

Ak sa chcete vyhnúť nečakaným situáciám, a teda mať istotu, že si vyberiete správne, nezabúdajte na porovnanie hypoték! Práve vďaka porovnaniu jednotlivých bánk, poplatkov či výšok úrokových sadzieb nájdete optimálne riešenie, ktoré je kľúčom ku spokojnému životu! 

Čítané: 4136 x