Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Každá generácia si zaslúži zdravie

Datum: 22.06.2019

Podľa prieskumu Eurofond možno konštatovať, že až 26% Slovákov má sedavé zamestnanie, a že 35% zamestnancov strávi štvrtinu až tri štvrtinu pracovného času sedením. 

Každodenné sedenie prináša žiaľ radu negatívnych účinkov nielen na fyzické, ale aj psychické zdravie. Bolesti chrbtice, časté migrény, mravčenie nôh, stuhnutosť kĺbov, ba dokonca depresie sú len niektoré príznaky neustáleho sedenia v práci. Viete si vôbec predstaviť, že by ste s týmto museli bojovať celý život?

Firmy sa o svojich zamestnancov starajú

Našťastie, firmám záleží na svojich zamestnancoch, a práve preto sa im snažia vytvoriť atraktívne a motivujúce pracovné prostredie, v ktorom budú mať dostatok času a priestoru na tvorivosť, ale tiež relax. Administratívne priestory je dôležité vyberať s ohľadom na spokojnosť zamestnancov, pretože práve tí si zaslúžia oddychovať v relaxačných zónach či dopriať si z času na čas masáž. V rámci pohybových aktivít sa vo firmách budujú parkoviská pre bicykle, sprchy, ba dokonca je možné priamo v priestoroch firmy absolvovať preventívnu prehliadku. Administratívne priestory na prenájom sú podporované nadriadeným, ktorému záleží na spokojnosti a zdraví zamestnancov bez ohľadu na vekovú kategóriu.

Porady na čerstvom vzduchu

Mnohým firmám sa dokonca osvedčili porady na čerstvom vzduchu, a to trebárs na terase či v exteriéri firmy. Meetingy na lavičkách majú taktiež svoje čaro, keďže ich atmosféra je veľmi uvoľnená a dokonca môže tento typ stretnutia klientov dopadnúť omnoho úspešnejšie ako v prípade, že sa koná v uzavretých kancelárskych priestoroch. Základom je, aby boli administratívne i skladové priestory vytvorené s ohľadom na preferencie a potreby zamestnancov. Vyskúšajte trebárs zelené strechy, celodenné občerstvenie v podobe ovocia a zeleniny zdarma či firemnú posilňovňu, ktorá nabije nejedného zamestnanca.

Čítané: 3326 x