Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Zlaté mince za cenu zlata jedine od viedenskej mincovne

Datum: 20.07.2020

Zlato. Ide o jednu z najdiskutovanejších tém súčasnosti a niet sa čomu čudovať. Ľudia si veľmi dobre uvedomujú cenu zlata, ktorá z roku na rok rastie. Investičné zlato sa predáva malým a korporátnym investorom, pričom sú produkty dovážané výhradne zo švajčiarskej produkcie. Aj vás zaujíma, čím sa zaoberá česká mincovňa?

Investičné zlato

Investovanie do zlata je
dnes mimoriadne obľúbené, keďže investičné zlato predstavuje investíciu do
zlatých mincí, čo znamená, že sa jedná o odlišný produkt ako nájdeme
trebárs na burze. Za zmienku stojí aj fakt, že investičné mince sú v porovnaní s pamätnými mincami vhodné aj na investovanie veľkých objemov. Žiadna česká mincovňa investičné zlato vo forme zliatkov (tehiel) nevyrába. Na našom trhu sú najobľúbenejšie a najznámejšie švajčiarske rafinérie Argor-Heraues,
PAMP a Valcambi, ktoré produkujú tretinu svetovej produkcie.

Zlaté mince Wiener Philharmoniker

Aj keď je cena zlata pomerne výhodná, zlatých tehličiek je stále nedostatok. Avšak vo Viedni sa razia investičné zlaté mince Wiener Philharmoniker, pričom v Prahe ich predáva špecializovaný predajca, a to firma Zlaté mince Numizmatika. Najväčší záujem je o mince v originálnom balení, kde je desať alebo
dvadsať kusov. Samozrejme, že súčasťou balenia je aj špeciálna fólia s hologramom, ktorá je zárukou toho, že sú mince nové a nedotknuté. Dokonca sú lacnejšie ako švajčiarsky zliatok rovnakej hmotnosti, pričom výkupná cena zodpovedá cene tehličky.

Vyššia estetická hodnota

Výhodou mincí je aj to, že ich estetická hodnota je vyššia, ba dokonca, pozorovateľ môže cítiť magickú
silu zlata, čo už rozhodne stojí za to. Špeciálne zlaté mince sa predávajú za cenu zlata a môžete ich vlastniť bez obmedzenia, čiže bez toho, aby ste platili pridanú zberateľskú hodnotu alebo DPH, čím sa líšia od bežných numizmatických mincí či produktov, ktoré ponúkajú slovenské mincovne.

Významná hmatateľná istota

Vlastniť a zbierať zlaté mince má v súčasnosti veľký význam, keďže sú zárukou hmatateľnej
istoty a zabezpečenia. Vďaka tomu budete nezávislý, keďže peniaze môžete ukladať do zlata, a to bez obáv z aktuálnej ekonomickej situácie, ktorá sa môže zo dňa na deň zmeniť.

 

Čítané: 3483 x